پخش زنده
امروز: -
بیش از ۶۶۸ هزار دُز واکسن آنگارا امسال برای مقابله با شیوع این بیماری در واحدهای پرورش مرغ مادر استان مرکزی تزریق شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور، آبزیان و زنبور عسل اداره کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: ۶۶۸ هزار و ۱۲۴ دز واکسن آنگارا امسال برای مقابله با شیوع این بیماری در واحدهای پرورش مرغ مادر این استان تزریق شد.
دکتر حسن اثنا عشری افزود: ۱۱ واحد پرورش مرغ مادر در استان مرکزی وجود دارد که برای جلوگیری از انتقال بیماری آنگارا از طریق تخم مرغ و ایمنی گله به تمامی طیور این واحدها امسال ۲ دز واکسن تزریق شده است.
اثنا عشری گفت: سه هزار و ۵۰۰ مورد بازدید فعال و غیر فعال امسال برای مقابله با بیماری آنگارا از واحدهای پرورش طیور استان مرکزی انجام و حدود ۱۰۵ مورد نمونه گیری از این واحدها انجام شده است.
او تاکید کرد: نیاز است مرغداران این استان برای جلوگیری از شیوع بیماری آنگارا در استان، جوجه مورد نیاز خود را از واحدهایی که نسبت به واکسیناسیون گله در برابر این بیماری اقدام کرده اند تهیه کنند.
اثنا عشری گفت: انجام پایش و مراقبت از واحدهای پرورش طیور استان مرکزی، برگزاری کلاسهای آموزشی برای اتحادیه مرغداران، دامپزشکان و فعالان این بخش، ارسال پیامکهای آموزشی و چاپ و توزیع دست نوشتههای آموزشی و هشدار دهنده از جمله اقدامات اداره کل دامپزشکی استان برای مقابله با شیوع احتمالی این بیماری در استان است.
او افزود: آنگارا یک بیماری جدید و ویروسی با تلفات بالا در بین طیور است و در صورت رعایت نکردن شرایط بهداشتی از سوی مرغداران تلفات سنگینی برای مرغداریهای استان مرکزی به همراه دارد.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور، آبزیان و زنبور عسل اداره کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: این بیماری بیشتر از طریق مرغ مادر و اقدامات جانبی از جمله تردد، دان و وسایل مرغداری آلوده به طیور منتقل میشود و رویکرد دامپزشکی استان مرکزی برای ریشه کنی و جلوگیری از انتقال این بیماری در مرغداریهای گوشتی معدوم سازی واحدهای مرغداری مبتلا به بیماری و واکسیناسیون واحدهای مرغ مادر میباشد.
اثنا عشری افزود: بیماری آنگارا در صورت ابتلا در واحدهای مرغ مادر گوشتی بیماری به جوجههای یک روزه منتقل میشود و نیاز است مرغداران جوجه یک روزه مورد نیاز خود را از واحدهایی که حداقل ۲ نوبت واکسیناسیون علیه بیماری آنگارا در آنها انجام شده تهیه کنند.
او از مرغداران خواست ضمن رعایت اصول قرنطینهای، از ورود خودروها و افراد غیر ضرور به داخل واحدهای پرورش طیور جلوگیری کرده و در صورت ضرورت ضد عفونی خودروها و انجام اصول قرنطینهای برای افراد را در دستور کار خود قرار دهند.
اثنا عشری افزود: مرغداران حوضچههای ضدعفونی در ورودی واحدهای خود را فعال کرده و در صورت مشاهده هرگونه تلفات در واحدها، مراتب را به ادارت دامپزشکی شهرستانهای استان اطلاع رسانی کنند.
آنگارا از جمله بیماریهای ویروسی با تلفات بالا است که نخستین بار در منطقه آنگارای کراچی پاکستان تشخیص داده شد و از سال ۹۹ در کشور مشاهده شده است.