پخش زنده
امروز: -
اکبری گفت: لایحهای را تنظیم کردیم و به دولت دادیم تا مشارکت مردم در حفاظت از ذخیره گاههای زیست کره افزایش یابد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، سازمان حفاظت محیط زیست لایحهای تنظیم کرده تا مشارکتهای مردمی در حفظ ذخیره گاههای زیست کره را افزایش دهد.
رونق اقتصادی، حمایت از تنوع زیستی و انطباق با تغییرات اقلیمی از اهداف این لایحه است.
حسن اکبری سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: لایحهای را تنظیم کردیم و به دولت دادیم تا به مجلس ارسال کنند. در این لایحه تلاش میکنیم زیر ساخت لازم برای استفاده قانونمند از مشارکت جامعه محلی و فعالان محیط زیست جهت حفاظت از ذخیره گاههای زیست کره را فراهم کنیم.
زیست کره منطقهای است که زیست بومهای متنوع در آب خاک و هوای کره زمین را در خود جای داده است.
ذخیره گاه زیست کره هم منطقه حفاظت شده بین الملی است که علاوه بر داشتن چشم اندازهای موزون و پهنههای زیستی مناسب، توسعه پایدار از ذخایر طبیعی برای جوامع محلی در آن فراهم است.
تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران ۹ ذخیره گاه زیست کره در یونسکو ثبت کرده بود. بعد از انقلاب هم ۴ ذخیزگاه زیست کره دیگر ثبت کرد و اکنون ۱۳ ذخیزگاه زیست کره ثبت شده در یونسکو دارد.
۹ ذخیره گاه زیست کره ایران در سال ۱۹۷۶ و ۴ ذخیزگاه زیست کره هم در سال ۲۰۱۰ در یونسکو به ثبت رسیدند. این ذخیزگاههای زیست کره عبارتند از: ارژن و پریشان، ارسباران، گنو، گلستان، حرا، کویر، ارومیه، میانکاله، توران، دنا، تنگ صیاد و سبزکوه، هامون و کپه داغ.
فعالیتهای انسانی مانند استخراج معادن، تولیدات صنعتی، عمرانی و چرای بی رویه دامها از مهمترین عوامل تخریب زیست کرهها هستند.
خبرنگار: علی کاظمی