پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: دولت تامین و تدارک کود یارانهای را انجام می دهد، اما توزیع آن با ۳۵۰۰ کارگزار بخش خصوصی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، رسولی مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با اشاره به برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی در سال ۱۴۰۱ برای تامین کودهای یارانهای اعم از کودهای ازته، فسفاته و پتاسه، افزود: کود یارانهای را باید یک ساختار دولتی مدیریت کند. کالای یارانهای را نمیتوان در اختیار مجموعهای غیردولتی قرار داد.
رسولی درباره توزیع کود یارانهای گفت: دولت باید تامین، تدارک و تعدیل قیمت کود یارانهای را انجام دهد، اما توزیع آن را صددرصد بخش خصوصی انجام میدهد و دولت در توزیع آن نقشی ندارد، دولت برنامه توزیع را به استانها ابلاغ میکند و بخش خصوصی از طریق شبکهای با ۳۵۰۰ کارگزار توزیع میکند.
مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در پاسخ به انتقادها که توزیع کود انحصاری شده، تاکید کرد: به هیچ عنوان اینطور نیست، سهمیه اوره که اتحادیهها سال قبل از پتروشیمی تحویل میگرفتند الان ما تحویل می گیریم و در فروشگاهشان تحویل می دهیم که البته باید در چارچوب یک سامانه نرم افزاری کنترلی این انجام بشود.
وی افزود: پارسال اتحادیهها ۴۰۰ هزار تن سهمیه داشتند امسال حاضریم ۸۰۰ هزار تن کود اوره در اختیارشان قرار دهیم که توزیع بشود، دغدغه حمل و نقل و تامین منابع را هم نداشته باشند، تحویل آنها داده میشود در شبکه کارگزاری که طبق برنامه توزیع کنند کارمزد کارگزاری شان را هم پرداخت میکنیم.
رسولی درباره تخصیص کود یارانهای گفت: تا پایان شهریور ماه امسال کود یارانهای به تمام محصولات اساسی و غیراساسی تخصیص داده شد، با توجه به افزایش قابل توجه قیمتهای جهانی و داخلی کود و محدودیتهای بودجهای به ناچار تصمیم گرفته شد کودهای یارانهای به محصولات اساسی اختصاص داده بشود در فاز اول وزارتخانه تصمیم گرفت کودهای یارانهای را با اولویت محصولات اساسی بدهد و محصولات غیراساسی را با اولویت دوم.
مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی سپس گفت: کالا کاملا یارانهای است، یک ساختاری را نیاز دارد در دولت که تامین، تدارک و تعدیل قیمت را انجام بدهد، ولی توزیع کود توسط شبکه صددرصد خصوصی و تعاونی انجام میشود که اصلا دولتی نیست، ما در کشور ۳۵۰۰ فروشگاه داریم که توزیع را انجام میدهند و یک فروشگاه دولتی توزیع کود نداریم، ولی یک کالای یارانهای که دارد با قیمتهای چند برابر خرید میشود و باید تعدیل بشود با قیمتهای پایینتر و در اختیار شبکه قرار بگیرد، این نیاز به یک ساختار دولتی دارد که این کار انجام میشود و تصمیم داریم در سالهای آینده فقط ذخایر استراتژیک کود را مدیریت کنیم.
وی درباره قاچاق کود یارانهای نیز گفت: یکی از بزرگ ترین دغدغههای ما در دولت خروج، خارج از شبکه و قاچاق کودهای یارانهای است و اینکه دولت چرا اینقدر نظارت و کنترل میکند به علت اینکه به دنبال این است که در قالب سامانههای پایش و توزیع هوشمند، کود به دست کشاورز برسد.
مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با اعلام اینکه تمام کود مورد نیاز اتحادیه باغداران را بیش از مقداری که در سالهای گذشته تامین و توزیع میکردند در اختیارشان میگذاریم و جای نگرانی نیست، افزود: ما در این مدل توزیع کود یارانهای، دغدغه اتحادیه را هم مدیریت کردیم نگرانی تامین منابع مالی و حمل و نقل و اینها را حل کردیم و کود را در فروشگاه شان تحویل میدهیم حتی بیشتر از مقداری که بخواهند ، الان تشخیص دولت این است که ما بخش تامین تا تحویل به شبکه کارگزاری را انجام بدهیم و توزیع را خودشان دارند انجام میدهند در قالب سامانههای مصوب قابل رصد.
وی با اشاره به موجودی کودهای یارانهای سراسر کشور که جمع کل آن در انبارهای شرکت خدمات حمایتی ۶۳۰ هزار تن و در انبارهای کارگزاران ۲۳۰ هزار تن و مجموعا ۸۶۰ هزار تن ذخیره استراتژیک کودهای کشور است، تصریح کرد: الان ذخیره پتاس کشور ۷۲ هزار تن، فسفاته ۱۹۵ هزار تن و ازته ۵۹۴ هزار تن است که ۴۰۸ هزار تن در انبارهای شرکت خدمات و ۱۸۵ هزار تن در انبار کارگزاران است.