پخش زنده
امروز: -
تشخیص سلامت ماهی، مهمترین اصل در هنگام خرید است که با روشهای سادهای میتوان به این آگاهی دست یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،زهره فیروزی کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: با ۶ روش ساده زیر میتوان سلامت ماهی را تشخیص داد.
۱- بوی ماهی
ماهی سالم و تازه بوی مطبوعی دارد؛ اگر از آبهای شیرین صید شده باشد بوی گیاهان آبزی آن منطقه را میدهد، اما ماهی فاسد بوی نامطبوعی دارد که بیشتر اوقات بوی آمونیاک و ترشیدگی و در اثر پیشرفت فساد، بوی گندیدگی می دهد.
۲-حالت فلسها و پولکها در ماهی
در رابطه با ماهی های تازه، فلسها به طور کامل به بدن ماهی چسیبیده و به سختی جدا میشود؛ در حالی که در ماهی های فاسد فلس ها برجسته بوده و به راحتی کنده میشود.
۳- شکل بدن ماهی
بدن ماهیهای تازه قابلیت ارتجاعی دارد و فاقد ترشحات است؛ در حالی که فشار با انگشت روی بدن ماهی های فاسد، ایجاد فرورفتگی میکند. همچنین ترشحات بدن ماهی زیاد بوده و حالت چسبندگی دارد.
۴- چشمهای ماهی
در ماهیهای تازه علاوه بر اینکه چشمها شفاف و درخشان است، حالت محدب دارد؛ اما در ماهیهای فاسد چشمها تیره و کدر است و کره چشم در حفره چشم فرو رفته است.
۵- سرپوش گوشها
در ماهیهای تازه سرپوش گوشها به طور تقریبا کامل چسبیده است و سطح داخلی آنها لکه ندارد، اما در ماهیهای تازه این سرپوشها تا حدودی جدا بوده و بر روی سطح داخلی آن لکههای قهوهای و قرمز رنگ دیده میشود.
۶- حالت آبششها
در ماهیهای تازه آبششها مرطوب و به رنگ قرمز روشن است، اما در ماهی فاسد آبششها مرطوب نبوده و رنگی خاکستری دارد.