پخش زنده
امروز: -
سدیم موجود در نمک، نقشی اساسی در حفظ تعادل اسید و باز، تنظیم حجم پلاسما، انتقال پیامهای عصبی و کارکرد مناسب عصبی عضلانی بدن دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،کارشناس واحد بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شهدای انقلاب گفت:کل نمک مصرفی روزانه افراد (شامل نمک آشکار و پنهان) باید کمتر از پنج گرم باشد و به سبب فقر شدید ید در آب و خاک کشور ما و همچنین وجود ناخالصیهای فراوان، از جمله فلزات سنگین در منابع نمک، همان میزان اندک مصرفی روزانه نیز باید از نوع یددار و تصفیه شده باشد.
نسیم بهادری، افزود:بر اساس نتایج تحقیقات و بررسیهای علمی انجام شده، دریافت زیاد نمک علاوه بر افزایش فشار خون، اثرات زیانبار دیگری نظیر افزایش احتمال بروز سکته قلبی، سرطان معده و آسم را نیز به همراه دارد؛ همچنین مصرف زیاد نمک سبب جدا شدن کلسیم از استخوانها و دفع آن از ادرار میشود و از همین رو زمینه ساز بروز پوکی استخوان میشود؛ بنابراین برای کاهش خطر پوکی استخوان، مصرف نمک باید کاهش یابد.
وی ادامه داد:در زمان حاضر برخی از تولید کنندگان، اقدام به تهیه نمکهای کم سدیم کردندکه در آنها، بخشی از کلرید سدیم با کلرید پتاسیم جایگزین شده است؛ اگر چه اینگونه نمکها برای برخی افراد و بیماران از جمله مبتلایان به فشار خون مناسب است، اما هرگز نمیتوان مصرف آن را به عموم جامعه توصیه کرد، چرا که استفاده از این نوع نمک برای برخی بیماران، از جمله مبتلایان به بیماری مزمن کلیه که رژیم غذایی آنها باید محدود از پتاسیم باشد، بسیار زیانبار است.
او اظهار داشت:باید به این نکته توجه کرد که تنظیم تعادل پتاسیم یکی از وظایف اصلی کلیه است و در بیماران کلیوی، امکان دفع پتاسیم اضافی خون به طور کامل فراهم نیست، بنابراین مصرف منابع پتاسیم از جمله نمکهای حاوی کلرید پتاسیم، برای این بیماران مناسب نیست.
نسیم بهادری گفت:توصیه میشود برای جلوگیری از خطرات احتمالی مصرف نمکهای پتاسیم، مصرف این نوع نمک تحت نظر پزشک و از طریق داروخانهها صورت گیرد.