وی از افتتاح سه پروژه درهفته کتاب سخن گفت و یادآور شد: کتابخانه سیار شماره ۸ شهرستان مشهد، کتابخانه مرحوم قاسمی در روستای کردیار باخرز و سومین کتابخانه مشارکتی محله وکیلآباد در این هفته افتتاح خواهد شد.
سبزیان همچنین از برگزاری پویش ملی «کتاب دستت چه؟» خبر داد که قرار است در ادارات برگزار شود و به این نحو به ترویج کتابخوانی کمک کند.
وی در پایان افزود: تا پایان امسال ۵ کتابخانه سیار به ناوگان کتابخانههای عمومی سیار خراسان رضوی در کاشمر، چناران، تایباد، طرقبه و شاندیز و قوچان اضافه میشود.
سبزیان با اشاره به ۲۷ شهرستان استان که از دارا بودن کتابخانه عمومی محروم هستند یادآور شد: کتابخانههای سیار و ایستگاههای مطالعه و کتابخوانی برای پرکردن جای خالی کتابخانههای عمومی در شهرستانهایی که فاید این امکان هستند ایجاد م
یشود.
وی همچنین از ۲۶ پروژه هم نیمهتمام کتابخوانی یاد کرد که قرار است به کمک خیران به اتمام برد.
در این نشست همچنین مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و دبیر ستاد هفته کتاب گفت: هفته کتاب و کتابخوانی فرصتی است برای تامل و تمرکز و تبلیغ و ترویج کتابهای خاص و جریانساز. همچنین فرصتی است برای گفتگوی بین اهالی کتاب در راستای رشد کتابخوانی در کشور؛ بنابراین ما این هفته را خاص کتابخوانی میدانیم، اما وظیفه خود میدانیم در طول سال در این حوزه فعالیت داشته باشیم.
محمد حسینزاده افزود: مهمترین اتفاقی که در طول سال گذشته میتوان به عنوان کار جریانی از آن یاد برد، تصویب سبد فرهنگی خانوار در شورای فرهنگ عمومی است که بر اساس آن کتاب را جزو جداییناپذیر خانواده میدانیم.
وی در ادامه به عرضه اولین سبد کتابخوانی در شهریور ماه امسال اشاره کرد و افزود: در این سبد کتابهای متنوع به ویژه در زمینه سیره حضرت رضا (ع) به خانوادهها عرضه شده است. این سبد هر ماه تکمیل شده و فرایندهای ارتباطی و معرفی کتاب به مردم نیز در این سبد قرار خواهد گرفت.
حسینزاده در بخشی دیگر از سخنان به اثر رسانهها در ترویج کتابخوانی اشاره کرد و گفت: اثری که رسانهها در ترغیب مردم برای خواندن کتاب میگذارند اثر بینظیر و بی بدیل است، زیرا اگر کتاب خوب به مردم معرفی شود آنها با رغبت کتاب را تهیه میکنند بنابراین باید با کمک رسانهها بتوانیم این چرخه را به حرکت درآوریم.
دبیر ستاد هفته کتاب در ادامه به ویژهبرنامههای ویژه ستاد هفته کتاب امسال نیز اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین برنامههای امسال حوزه اکران شهری و تبلیغات است که به همت شهرداری مشهد در شهر اتفاق افتاده است. تفاوت آن با تبلیغات گذشته در این حوزه این است که امسال در کنار ترویج کتابخوانی معرفی کتاب هم داریم. همیچنین در حوزه کتابهای صوتی اتفاقهای خلاقانهای را در ایستگاههای مترو و فضاهای عمومی به شکل خوانش زنده کتاب خواهیم داشت. برگزاری رونمایی و جشن امضای کتاب در فضاهای عمومی و کتابفروشیها و در میان مردم نیز از دیگر ویژهبرنامههای هفته کتاب امسال است.
حسینزاده همچنین به اتفاقهای ویژه در این حوزه اشاره کرد: حوزه «مشاوره کتاب» در راستای رفع دغدغههای خانوادهها در ارتباط با نوجوانان با استفاده از کتبهای مناسب یکی از اتفاقات ویژه هفته کتاب است که امسال رقم میخورد. همچنین سعی داریم امسال طرح راوی کتاب را راهاندازی کنیم که بر اساس آن یک راوی همراه دانشآموزان و کتابخوانها میشود و با بیان پیشینه و تاریخچه کتابها مخاطب را در انتخاب کتاب مناسب کمک میکند. در کنار اینها در مدارس و مساجد نیز برنامههای ویژه کتابخوانی برگزار میشود.
دبیر ستاد هفته کتاب در پایان از راهاندازی طرحی جدید برای خرید کتاب و اختصاص یارانه برای خریداران کتاب خبر داد.
به گفته حسینزاده این طرح به دلیل برگزار نشدن نمایشگاه کتاب امسال اجرا میشود که هم امکان خرید حضوری را برای مخاطب فراهم میکند و هم این امکان را به وجود میآورد تا مخاطبان در شهرستان بتوانند از همه کتابفروشیهای استان کتاب خود را سفارش دهند.