پخش زنده
امروز: -
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی : حمایت از تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین در حوزه سلامت
به گزارش خبرگزاری صداوسيما ، آقای پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در برنامه صبح و گفتگو با رادیو گفتگو .به موضوع پژوهش در حوزه درمان پرداخت .
مجری: در حوزه درمان برای پژوهشگران چه تسهیلاتی را شما در نظر گرفتید و احیانا چه موانع و معضلاتی در این حوزه وجود دارد؟
آقای پناهی: ما در راستای شعار سال که تولید دانش بنیان و اشتغال آفرینی است در حوزه سلامت از اول سال اقدام کردیم به اصلاح بعضی از دستورالعملها برای این که حمایت در خصوص تولید در حوزه سلامت تسریع و تسهیل بشود. برای این منظور یک آیین نامه حمایت از تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین را با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان غذا و دارو تنظیم کردیم و این موضوع در جلسات متعددی کارشناسی شد و خوشبختانه در هیئت دولت این تصویب شد و برای اجرا به تمام دانشگاههای علوم پزشکی کشور ابلاغ شد.
در راستای این آیین نامه ما خیلی از موانعی که قبلا وجود داشت برای این که دانشگاهها، اعضای هیئت علمی دانشگاهها بتوانند به پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانش بنیان همکاری داشته باشند موانع اینها برداشته شد و الان به راحتی میشود تبدیل علم را از دانشگاهها از طریق پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانش بنیان، نیمه صنعتی و صنعتی کرد و اصطلاحا به مرحله عملیاتی درآورد که این بالاخره الان در اختیار دانشگاهها و تمام محققین و پژوهشگران در جریان این موضوع هستند.
نکته دوم، ما قانون جهش تولید را داشتیم و این هم تسهیلات بسیار خوب معاونت علمی و فناوری و وزارت بهداشت وجود دارد و این هم باز قوانینش در اختیار دانشگاههاست و من از این قوانین سریع عبور میکنم
نکته سوم ما در خود وزارت بهداشت آمدیم تمام پایان نامهها و فعالیتهای کاربردی را حمایت کردیم یک مثال خیلی ساده ما الان بخشنامه کردیم تمام پایان نامههایی که به وسیله دانشجویان در مقاطع مختلف فناورانه انجام بشود ما صد میلیون تومان به ایشان هدیه میدهیم. اینها اصلا دیده نشده بود و ما این را به صورت تشویقی در آوردیم یا یک موسسه تحقیقاتی نیماد را داریم که وجوه خوبی دارد برای حمایت از پژوهشگران که قبلا اصلا اینها کلا ماموریت شان در راستای تولید علم و چاپ مقاله بود؛ ما ۶۰ درصد حمایتهای نیماد را به فناورانه تبدیل کردیم و الان ده تا آنجا کمیته داریم فراخوانهای مختلف در حوزه فناورانه آنجا وجود دارد و به دانشگاهها، موسسات اعلام و ابلاغ شده و براحتی میشود آنجا طرحهای تعهدی خودشان را در سامانه ثبت کنند و داوری میشود و بودجههای مورد نیاز را در این خصوص انجام میدهند.
نکته بعد هم معاون آموزشی وزارت بهداشت هم معاون درمان و هم سازمان غذا و دارو را مکلف کردیم که مجموعه آموزشهایی که میدهند مجموعه فعالیت هایشان باید فناورانه باشد و از آن حالت تئوری خارج شوند.
نکته آخر این که ما الحمدالله امسال تمام نیازهای حوزه سلامت که بوسیله دانشگاههای علوم پزشکی کشور قابل انجام باشد اینها را لیست کردیم و نیازهای حوزه دارو و تجهیزات پزشکی و حتی حوزه خدمت در حوزه سلامت را لیست کردیم و متناسب با ماموریتهای دانشگاه علوم پزشکی کشور به دانشگاه ابلاغ کردیم و خوشحالم الان عرض میکنم بعضی از این دانشگاهها که آن قراردادهایی که با معاونت تحقیقات و فناوری داشتند که الحمدالله بیش از ۷۰ درصد پیشرفت داشتند که انشاالله اینها را تا آخر سال سعی میکنیم مجوزهای لازم از سازمان غذا و دارو صادر شود و اینها برای استفاده در حوزه سلامت انشاالله در اختیار وزارت بهداشت قرار بگیرد.
مجری: نکاتی که بیان کردید در حوزه تسهیلاتی بود که در نظر گرفته شده اعم از تسهیلات مالی و اقداماتی که برای هموار شدن مسیر در دستور کار دارید احیانا چه موانع یا معضلاتی در این مسیر هست؟
آقای پناهی : البته ما در حوزه سلامت حتی موارد غیرسلامتش را هم بالاخره، چون دانشگاه علوم پزشکی کشور در طول سنوات گذشته خیلی فناورانه فکر نکرده بودند الان بعضی از زیرساختهای داخل دانشگاه کلا فناورانه نیست بعضی از زیرساختها. ببینید تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین فقط به وسیله محقق اتفاق نمیافتد تمام سیاستهای اداری سیاسی و اجتماعی و فرهنگی داخل دانشگاه باید نگاه فناورانه داشته باشد ما اینجا یک کم فعلا کار دارد و داریم با معاونین آموزشی، معاونین فرهنگی یعنی خارج از معاون تحقیقات دانشگاه هم مذاکره میکنیم برای این که فضای حاکم بر دانشگاه باید فضای تولید و اشتغال آفرین و فناورانه باشد به زبان دیگر ما الان دنبال این هستیم که آموزش دانشگاه علوم پزشکی کشور باید متناسب با نیاز باشد و ما اگر کسی را داریم و به ایشان آموزش میدهیم مثلا پی اچ دی (صدا مفهوم نبود) پی اچ دی واحد فناور یا احیانا آموزش روزمره اینها باید در راستای نیاز دانشگاه باشد و این طور نباشد که ما اینها را آموزش بدهیم و اینها را بفرستیم در جامعه بیکار شوند و کشور را ترک کنند.