پخش زنده
امروز: -
کارشناس شبکه تلویزیونی بی بی سی اعلام کرد رکود اقتصادی تا پایان سال ۲۰۲۳ در انگلیس وجود خواهد داشت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، شبکه تلویزیونی بی بی سی گزارش داد رکود اقتصادی تا پایان سال ۲۰۲۳ در انگلیس وجود خواهد داشت.
اقتصاد انگلیس در تابستان به شدت دچار انقباض شده است. اقتصاد انگلیس بین ماههای ژوئیه تا سپامبر به میزان ۹.۲ درصد منقبض شده است. این موضوع سبب شده است که خانوارها و شرکتهای انگلیسی با تورم سرسام آور و افزایش هزینهها روبرو شوند. آنها همچنین با افزایش بهای انرژی و نرخهای بهره بانکی روبرو شده اند.
بی بی سی درباره وضعیت اقتصادی انگلیس با الکس هیوئیت کارشناس اقتصادی صحبت کرد و از وی پرسید آیا ما در رکود اقتصادی قرار داریم؟ ارزیابی شما چیست؟
الکس هیوئیت گفت: معتقدم از نظر فنی در این وضعیت نیستیم، اما با رشد منفی روبرو هستیم. اگر پیش بینی بانک مرکزی انگلیس درست باشد ما باید هم اکنون در رکود باشیم و در سراسر سال آینده هم در رکود باقی خواهیم ماند.
مجری پرسید: آیا معتقدید که رکود اقتصادی تا پایان سال ۲۰۲۳ ادامه پیدا خواهد کرد؟
این کارشناس اقتصادی گفت:بله اینگونه خواهد بود.
مجری پرسید: وزیر خزانه داری انگلیس اعلام کرده است انتظار وی این است که شاهد یک رکود اقتصادی زودگذر باشد. نظر شما در این رابطه چیست؟ آیا سخنان وی واقع گرایانه است. او برای رسیدن به این هدف باید چه کاری انجام دهد؟
الکس هیوئیت گفت: پیش بینی این موضوع بسیار دشوار است. بانک مرکزی انگلیس باید همچنان نرخ بهره بانکی را افزایش دهد. ما هنوز باید با تورم مبارزه کنیم. پیش بینیها از این حکایت دارد که ما در حال حرکت به طرف رکود اقتصادی هستیم. ما شاهد انتشار آمار در فصل پاییز هستیم که نشان میدهد که ما باید ثبات را به بازار برگردانیم. اما بانک مرکزی انگلیس بسیار محافظه کار رفتار میکند. رفتار بانک مرکزی انگلیس در راستای بودجه کشور نیست. این وضعیت سبب میشود که بانک مرکزی انگلیس نتواند نرخ بهره بانکی را از این هم بیشتر افزایش دهد. این موضوع نمیتواند به جلوگیری از وقوع رکود اقتصادی کمکی کند.
مجری بی بی سی پرسید: وضعیت در بازارهای سهام انگلیس تا چه اندازه نگران کننده است؟ ما برای بازگرداندن ثبات به بازار باید چه اقدامی انجام دهیم؟
کارشناس اقتصادی گفت: به نظرم آمارهای منتشر شده به خوبی بیان کننده همه چیز درباره اقتصاد انگلیس در فصل پاییز است. به نظرم ما شاهد بدترین سیاست در جهت بازگرداندن ثبات به بازار هستیم. در چند هفته گذشته به خوبی میتوانیم این وضعیت را مشاهده کنیم. این وضعیت سبب افزایش هزینهها میشود و بانک مرکزی انگلیس باید برای مقابله با تورم نرخ خود را افزایش دهد.
مجری پرسید: شما بیشتر نگران کدام بخش از اقتصاد انگلیس هستید؟ آیا شما وضعیت را از نزدیک رصد میکنید؟
الکس هیوئیت گفت: من بخش مسکن را به طور ویژه از نزدیک دنبال میکنم. شاخصهای موجود در این بخش به شدت نگران کننده هستند. انتظارات برای کاهش اجاره بهاء هنوز محقق نشده است. ما شاهد اثرات افزایش میزان اجاره بهاء بر روی مستاجران هستیم. این وضعیت نگران کننده است.
مجری پرسید: انتظار شما برای آینده چیست؟ به نظر شما بانکها چه اقداماتی میتوانند در این رابطه انجام دهند؟
کارشناس اقتصادی در پاسخ گفت: به نظرم اجاره بهاء نسبت به گذشته بیشتر افزایش خواهد یافت و بانکها در این رابطه نمیتوانند هیچ اقدام موثری انجام دهند. این به خاطر آن است که نرخ بهره بانکی به شدت افزایش یافته است. این هزینه زیادی را برای مردم به همراه دارد.
مجری پرسید: اگر اقدامات بانک ها موثر نباشد بدترین سناریو چه خواهد بود؟
الکس هیوئیت گفت: اجاره بهای خانه ارتباط زیادی با دیگر بخشهای اقتصاد ما دارد. به نظرم تولید ناخالص ملی هم کاهش خواهد یافت. متاسفانه این موضوع بر روی هزینههای زندگی اثرگذار خواهد بود.