پخش زنده
امروز: -
اسماعیلی با اشاره به اینکه ستاد مهندسی فرهنگی کشور از بازوان اصلی شورای فرهنگ عمومی است، گفت: برنامه این ستاد برای سال آینده تنظیم و ارائه میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، امروز، ۲۰ آبان، در جریان سفر به شهرستانهای دلیجان و محلات، در دیدار با حجتالاسلام ابوالقاسم غفوری، امام جمعه دلیجان، رسیدگی به وضعیت فرهنگسرای این شهرستان به کمک مسئولان استانی را مورد تأکید قرار داد و افزود: راهکارهای انجام این پروژه در این سفر مورد ارزیابی و بررسی قرار میگیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این مطلب که حمایت از انجمنهای فرهنگی و هنری مورد اهمیت است و موارد از سوی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان پیگیری میشود، ادامه داد: برگزاری شورای فرهنگ عمومی در استانها از اهمیت بسیار برخوردار است و انجام آن باید با جدیت دنبال شود؛ چراکه در ستاد شورای فرهنگ عمومی در یکسال اخیر تحولات خوبی رقم خورده است.
اسماعیلی افزود: ستاد مهندسی فرهنگی کشور از بازوان اصلی شورای فرهنگ عمومی است و برای سال آینده برنامههای این ستاد تنظیم و ارائه میشود. امید است با تحقق اهداف گام مهمی برای نقشآفرینی شورای فرهنگ عمومی برداشته شود.
ضرورت اولویتسنجی و وحدت رویه در انجام امور فرهنگی
غفوری، امام جمعه دلیجان، در این دیدار ضرورت پرداختن به مباحث فرهنگی و قرآنی را خواستار شد و گفت: در ۴۳ سال اخیر دشمنان، انقلاب اسلامی را با اعمال تهاجمات فرهنگی متعدد مورد هجمه قرار دادند و رهبر معظم انقلاب بارها در این خصوص هشدار دادند.
امام جمعه دلیجان، با بیان این نکته که تهاجمهای فرهنگی دشمنان به جنگ فرهنگی تبدیل شده و اکنون نیز نظام درگیر جنگ ترکیبی است، ادامه داد: برای مقابله با دشمن باید به جنگ ترکیبی فرهنگی نیز توجه کرد؛ چراکه بروز این جنگ احساس میشود و همه به سهم خود باید احساس مسئولیت کنیم.
وی با تأکید بر اینکه جبهه مهندسی فرهنگی، جبران کمکاریهای گذشته و مقابله با تهاجمهای فرهنگی از جمله اقداماتی است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید ورود جدی داشته باشد، اضافه کرد: مهندسی فرهنگی یکی از مطالبات مقام معظم رهبری است و انجام این اقدام در اولویت سایر اقدامات قرار دارد. مسئولان باید اوضاع و احوال فرهنگی کشور را دریابند و توجه ویژه کنند.
غفوری در ادامه تشریح کرد: ساماندهی اوضاع و احوال فرهنگ کشور مستلزم ایجاد وحدت رویه بین دولت و مجلس و تعامل با نهادهای فرهنگی است؛ چراکه با ایجاد اتحاد از موازیکاری و کمکاری جلوگیری شده و اهداف در مسیر درست هدایت میشود. اولویتسنجی و وحدت رویه در انجام امور فرهنگی بسیار ضروری است.
امام جمعه دلیجان با بیان این مطلب که بخش عمده فرهنگ و مباحث رشادی برعهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، تقویت شوراهای فرهنگی، توجه به مؤسسات قرآن، شعرا، هنرمندان، تقویت و حمایت انجمنهای ادبی، ساخت فرهنگسرا در شهرستانها را مورد تأکید قرار داد.
وی با اشاره به اینکه جلسات شورای فرهنگ عمومی به صورت جسته و گریخته برگزار میشود، اما آنگونه که شایسته است حمایت مطلوب نمیشود، افزود: امروز مهمترین کار فرهنگی کشور اقامه نمازست، اما نهادهای فرهنگی آنگونه که باید و شاید به این فریضه الهی اهمیت نمیدهند و مساجد و ائمه جماعات آنگونه که باید مورد حمایت قرار نمیگیرند. همچنین ضرورت توجه به مساجد را از وزیر خواستاریم و یکی از دلایل عقبماندگی در امور فرهنگی عدم حضور نهادها و پایگاههای فرهنگی در بطن فعالیتهای فرهنگی است.