پخش زنده
امروز: -
محققان با استفاده از هوش مصنوعی رباتی را برای کمک به حفاظت از حیاتوحش آفریقا طراحی کردند.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما از وبگاه وان نیوز (one news)، در پارکهای ملی وسیع آفریقا، شکارچیان و شبهنظامیان مسلح، محیطبانان را به خشونت وحشیانه تهدید میکنند؛ به همین دلیل محققان در استرالیا، رباتی را مهندسی کردند تا با آنها مبارزه کند.
سیستم بدون سرنشین زمینی که گاس (GUS) نامیده میشود، یک ربات نظارتی با فناوری پیشرفته است که مجهز به دوربینهای زاویه باز، زوم و حرارتی برای شناسایی دشمنان، همراه با یک میکروفن مبتنیبر هوش مصنوعی برای شناسایی صداها است.
این ربات برای کمک به حفاظت از حیاتوحش درنظرگرفته شده است؛ اما توجه نیروهای مسلح را نیز به خود جلب کرده است. گاس طوری طراحی شده است که صداهای مختلف را از هم تشخیص میدهد؛ مثلاً بین صدای شلیک گلوله و خُرخُر فیلها تمایز قائل است.
به گفته گایان کاهَنداوا (Gayan Kahandawa)، مدرس ارشد مکاترونیک دانشگاه فدراسیون استرالیا، اگر میکروفن ربات صدای موتورسیکلت را دریافت کند، میتوان از دوربینهای آن برای بررسی مزاحم بودن موتورسیکلتسوار، استفاده کرد. او می گوید: در آفریقا، محیطبانان کشته شدهاند؛ زیرا کسانی که وارد پارکها شدهاند، سلاحهای پیچیدهای دارند و سوار بر موتور هستند. آنها برای زنده ماندن در این محیط مجهز شدهاند.
در سال ۲۰۲۰، لوک تَونسِند (Luke Townsend)، متخصص مبارزه با شکار غیرقانونی، با محققان دانشگاه فدراسیون، مستقر در گیپسلند، تماس گرفت تا گاس را در پاسخ به تهدید فزاینده برای محیطبانان در غرب آفریقا طراحی کند.
این ربات همراه با دوربین و سیستم میکروفن خود دارای یک پهپاد است که با بازشدن پنل از زمین بلند میشود و فیلم را به مرکز فرماندهی میفرستد تا به محیطبانان کمک کند از برخوردهای خطرناک جلوگیری کنند.
تونسند، مدیر پروژه، بودجه طراحی این ربات را به همراه گروهی از دوستانش تأمین کرد. او امیدوار است تا مارس (اسفند، فروردین) سال آینده یک نسخه آماده از آن را به بِنین (کشوری در غرب آفریقا) برساند. او می گوید: محیطبانان در برخی پارکها، مانند پارکهای غرب آفریقا، خود را در یک عملیات ضدشورش تمامعیار میبینند.
او توضیح داد: شکارچیان حتی از مواد منفجره و کمین برای کشتن محیطبانان یا ترساندن آنها و دورکردنشان از پارکها استفاده میکنند.