پخش زنده
امروز: -
بهره برداری از پانصد پنل خورشیدی پنج کیلوواتی مددجویان کمیته امداد استان، متمرکز در روستای قراول تپه گنبدکاووس آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان؛ علی محمد زنگانه، استاندار در مراسم بهره برداری از این پنلها با اشاره به اینکه گلستان از نظر سرانه تولید جزء ۴استان آخر کشور است، گفت: ۷۵درصد روستائیان گلستان جزء ۵دهک کمتر برخوردار هستند که باید با برنامهریزی، شاخصهای رفاه اجتماعی در روستاها را افزایش دهیم و ماندگاری جمعیت مولد در روستاها را سبب شویم.
آقای زنگانه روشهای ائتلافی شبکهای مانند طرح پنلهای خورشیدی که ۲۰۰۰هزار پنل از سوی کمیته امداد و ۱۰۰۰پنل توسط بهزیستی گلستان با مشارکت چند دستگاه اجرایی صورت میپذیرد را سبب توانمندسازی اقتصاد روستا محور در راستای رفع تبعیض و مغفول نشدن از محرومان بیان کرد و افزود: در این مدل، مسئولیت اجتماعی از سوی موسسه خیریه امید صباح ایفا شده که سبب تولید ثروت و شغل میشود و از این پس، هنرمان تعمیم الگوهای موفق اقتصادی پایدار روستایی مثل زعفران وامنان، آب بندان محمد آباد، مبل سازی عطا آباد و پنلهای خورشیدی قراول تپه به ۱۱۰روستای گلستان است.
عیسی بابایی، مدیر کل کمیته امداد گلستان نیز با اشاره به شناسایی و معرفی ۱۰۰۰خانواده برای احداث نیروگاه خورشیدی به شرکت توزیع استان گفت: در مرحله نخست ۵۰۰پنل خورشیدی ویژه مددجویان کمیته امداد استان به بهره برداری میرسد که ۵۲پنل سهم روستای قراول تپه گنبدکاووس است.
بابایی افزود: هزینه هر پنل ۱۲۵میلیون تومان است که ۱۰۰میلیون تومان از محل تسهیلات ۴درصدی با بازپرداخت ۷ساله، ۱۵میلیون تومان کمک بلاعوض کمیته امداد و ۱۰میلیون تومان کمک از سوی موسسه خیریه امید صباح پرداخت میشود.
احمد لیاقت، مدیر عامل موسسه خیریه امید صباح نیز از کمک ۱۰میلیون تومانی برای ۱۰۰۰خانواده با هدف اشتغالزایی و توانمند سازی خانوادههای روستایی خبر داد.
سید احمد موسوی، مدیر عامل شرکت توزیع برق گلستان با تاکید بر استفاده از انرژی پاک خورشید تصریح کرد: هر نیروگاه خورشیدی توانایی تولید ۵کیلووات برق دارد که حدود ۶میلیارد تومان هزینه احداث و بازگشت سرمایه آن ۳تا۴ سال است و همچنین ۲۰سال خرید تضمینی از سوی شرکت توزیع برق دارد و پیش بینی میشود ماهانه ۱ تا ۱٫۲ میلیون تومان برای هر خانواده روستایی درآمد داشته باشد.
وی کمک به پیک سایی، تامین ۵۰درصد از برق مصرفی روستا، تنوع بخشی به سبد انرژی، افزایش سطح پدافندغیرعامل، کمک به حفظ محیطزیست، حذف ضعف ولتاژ شبکه فشار ضعیف و کسب درآمد پایدار و مطمئن برای روستائیان را از مزیتهای این طرح بیان کرد.