نخستین بار؛
سند ملی الگوی کشت در همدان کلید خورد
آیین رونمایی از سند ملی الگوی کشت کشور، نخستین بار در جهاد کشاورزی استان همدان برگزار شد.
به گزارش
خبرگزاری صداو سیما مرکز همدان، حجت الاسلام رضایی دولت، مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی در این آیین گفت: باید با برنامه ریزی دقیق و فرهنگ سازی برای کشاورزان، در راستای تغییر الگوی کشت تلاش شود.
بهراملو، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان هم با تأکید بر اهمیت تغییر الگوی کشت افزود: محصولات پرمصرف را ۲۰ درصد کاهش و محصولات کم مصرف را افزایش داده ایم.
- وی با بیان اینکه ۲۶۰ هزار هکتار از سطح زیرکشت ما در استان آبی است، گفت: اقلیم، خاک و بهرهبرداری بهینه از آب و تأمین امنیت غذایی مهمترین مولفه در اصلاح الگوی کشت است و الگوی کشت باید متناسب با جمعیت باشد.
بهراملو افزود: محور اصلی در الگوی کشت حفظ آب بوده و هدف از اصلاح الگوی کشت، ایجاد اشتغال، کاهش مصرف آب، افزایش تولیدات کشاورزی و بوم سازگار است.
وی تأکید کرد: با اصلاح الگوی کشت میزان تولید به ۳/۳ دهم ملیون تن خواهد رسید.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به اصلاح الگوی کشت در استان همدان گفت: سیب زمینی را که یک محصول پر آب است ۱۲ درصد کاهش و سیر را ۲۰ درصد افزایش دادیم.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی نیز تأکید کرد: یک حرکت جدیدی از امروز در حوزه کشت و کار در استان آغاز شده و این کار به موقع و هوشمندانه بود.
حجت الاسلام احد آزادیخواه افزود: وزارت کشور و وزارت نیرو و جهاد کشاورزی برای تخصیص آب و مجوزهای مورد نیاز باید در کنار هم از این کار پشتیبانی کنند.
وی تصریح کرد: باید از ظرفیت بخشداران و دهیاران هم استفاده و برای کشاورزان باید فرهنگ سازی شود و در سند بودجه و در سند برنامه ششم توسعه هم این اصلاح الگوی کشت وجود دارد.
نماینده مردم ملایر در خانه ملت افزود: سند ملی الگوی کشت صادرات را محدود نمیکند بلکه صادرات درست و منابع مهندسی و از صادرات مجازی آب جلوگیری میشود.
استاندار همدان هم گفت: تاکید من بر این بود که اصلاح الگوی کشت داشته باشیم و در شهرستانها هم یکی از موارد تاکیدی ما تغییر الگوی کشت است.
علیرضا قاسمی فرزاد افزود: در حوزه آب در شرایط بحرانی قرار داریم و در یک کلمه آب نیست بنابراین باید روش و نوع کشت را تغییر بدهیم.
استاندار همدان با بیان اینکه کشت هندوانه که هر کیلو ۳۰۰ لیتر آب مصرف میکند، تأکید کرد: ما امسال ممنوع کردیم زیرا که سر جالیز کسی هندوانه نمیخرد، و این هدر رفت آب است.
معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی هم در این آیین گفت: چند اقدام بزرگ ملی برای تحقق شعار سال انجام شده است و نخستین پارک ملی علم و فناوری را در کشور راه اندازی کردیم.
خیام نکوئی افزود: دومین اقدام، ۱۰ دهکده فناوری و نوع آوری کشاورزی برای استقرار هزار شرکت دانش بنیان در ۱۰ استان از جمله همدان راه اندازی کردیم و تا پایان سال در استان ۱۰۰ شرکت در این دهکده ایجاد شود و زیرساختها هم باید آماده شود.
وی با اشاره به اینکه نظام نوآوری در عرصه کشاورزی را در کشور اجرا نکردیم، تأکید کرد: استقلال بدون استقلال اقتصادی مفهوم ندارد و استقلال در گرو سفره مردم است و نباید سفره مردم هم به خارج از کشور گره بخورد.
معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه اگر بخواهیم غذای ۸۵ میلون نفر را و در ایران سال ۱۴۳۰ غذای ۱۰۵ میلون نفر را تامین کنیم، به ۱۸۰ میلیون تن غدا نیاز داریم، گفت: برای رسیدن به این نقطه باید ۵۵ میلیون تن تولید غذا را افزایش دهیم و این کار شدنی است.
خیام نکوئی تاکید کرد: با افزایش بهره و انقلاب بهره وری که از مسیر علم و فناوری عبور میکند، این افزایش تولید امکان پذیر است.
معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه هدف اصلاح الگوی کشت امنیت غذایی پایدار است، گفت: ما به دنبال اقتدار غذایی هستیم و اقتدار غذایی بالاتر از امنیت غذایی است بنابراین ما باید فراتر از نیاز تولید کنیم.
این مسئول تصریح کرد: با اصلاح الگوی کشت قرار است در چهار سال ۱۲ میلیارد متر مکعب آب صرفه جویی، ۲۷ میلیون تن افزایش تولید و یک و نیم برابر افزایش پیدا کند.
خیام نکوئی افزود: با اصلاح الگوی کشت ۸۲ میلیون تن تولید به ۹۲ میلیون تن افزایش پیدا میکند.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی هم در این آیین گفت: اصلاح الگوی کشت کار بزرگی است که با خرد شدن اراضی نمیتوان این کار را انجام داد و هفتاد درصد اراضی زیر ۵ هکتار است.
- مهاجر با بیان اینکه ۳۵ هزار میلیارد تومان اعتبار برای اصلاح الگوی کشت در نظر گرفته شده است، افزود: اجرای الگوی گشت به علت کشت محصولات پرآب و تعارض منافع در شهرستانها آسان نیست و باید کاری کنیم که برای همه محصولات و کشاورزان اقتصادی باشد.