رئیس سازمان سینمایی:
۲۰۰ سالن سینما در کشور تا پایان سال به چرخه اکران بازمیگردد
محمد خزاعی گفت: با حمایتهایی که به حوزه سینما شده و امکاناتی که به سینماها و بخش خصوصی داده شده، از آغاز تا پایان امسال ۲۰۰ سالن سینما در کشور به چرخه اکران بازخواهندگشت.
بهگزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر؛ معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان امور سینمایی و سمعی و بصری در بازدید از سالن سینما بهمن بوشهر در گفتگو با خبرنگار صداوسیما گفت: یکی از برنامههای ما ترمیم و توسعه زیرساخت سینمایی در کشور است، زیرا در بخش فضای فرهنگی و هنری کمبود داریم.
محمد خزاعی افزود: به ازای هر ۱۰ هزار تا ۲۰ هزار نفر باید یک سالن سینما تعریف شده باشد که از بیش از ۲۲۰ شهری که در کشور داریم در برخی از شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر هیچ سالن سینمایی وجود ندارد که شرایط مناسبی نیست.
او اضافه کرد: برنامه داریم تا سال ۱۴۰۴ به بخش خصوصی کمک و آنها را برای ساخت سالن سینمایی تشویق کنیم؛ زیرا برای سازمان سینمایی بودجهای برای ساختوساز تعریف نشده و تنها میتوانیم در بخشهای تشویقی و امکانات و تجهیزت یاریرسانی کنیم.
رئیس سازمان سینمایی کشور گفت: تا پایان امسال ۲۰۰ سالن سینما در کشور به چرخه اکران بازخواهد گشت، که برای بازگشت به اکران، برخی از سالنها نیازمند نوسازی بودند و به برخی از آنها تجهیزات و امکانات داده شد؛ بخشی از آنها نیز که در بخش خصوصی بود در حال ساخت هستند که شرایط بهرهوری از آنها آماده شده است.
خزاعی ادامه داد: در استان بوشهر نیز چند سالن سینما در حال ساخت است که سال آینده آماده بهرهبرداری میشوند.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تعجب از کمبود و نبود سینما و امکانت سینمایی در استان بوشهر گفت: بوشهر اولین استانی است که به این برخوردهایم که با وجود توسعه اقتصادی بسیار خوب، سالن سینمایی فعال ندارد. بوشهر نسل جوان و نیروی کار فراوانی دارد که نیاز است به اوقات فراغت آنان توجه شود؛ حتی اگر سالن سینما بهمن نیز فعال بود بهتنهایی کم است و باید برای کل استان فکری شود که استاندار نگاه و همراهی خوبی در این زمینه دارد.
محمد خزاعی افزود: بغرنجترین شرایط سالن سینما در کشور در استان بوشهر است و تلاش میشود که حوزه هنری با همکاری استانداری و با اعتبارات لازم، سالن سینما بهمن را به ۱۰ سالن برساند و زودتر بهرهبرداری شود. زیرا مردم باید فیلم ببینند؛ فیلم هم سرگرمی و هم آموزش است و دغدغههای جامعه نیز از راه هنر و هنرمندان و فیلم سینمایی به مردم منتقل میشود.
رئیس سازمان سینمایی همچنین گفت: در بخشهای دیگر، نگاه جدی به نیروی انسانی برای کشف استعداد و تولید فیلم کوتاه و مستند نیز از برنامههای این سازمان است.
خزاعی با اشاره به اینکه در پایان جشنواره سینمای جوان امسال ۴ سهیمه منتخب که مورد حمایت بنیاد فارابی خواهند بود، از خارج از پایتخت بوده است، افزود: تلاش ما برای تمرکززدایی است تا فضایی ایجاد شود که نگاه جدی به استانها شود. دراینباره آموزشهای سینمایی در استانهای کمبرخوردار رایگان و نه بر اساس میزان شهریه، که بر اساس شایستهسالاری و توانمندی است.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برای برگزاری جشنوارهها و رویدادها، استانها برنامههای خود را ارائه دادهاند که برخی بر اساس اقلیم و فرهنگ منطقهای که دارند جشنواره جدید تعریف کردهاند و سال آینده چند جشنواره ملی و یک یا دو جشنواره بینالمللی در استانها برگزار میشود.