پخش زنده
امروز: -
اجلاس سازمان ملل متحد در شرم الشیخ مصر شاید آخرین فرصت آفریقا برای احقاق دادخواهی اقلیمی این قاره باشد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ از ابیجان، در این اجلاس که تا ۲۷ آبان ادامه دارد، نمایندگانی از حدود دویست کشور جهان حضور دارند. قاره آفریقا کمتر از سه درصد گازهای آلوده کننده آب و هوا را تولید میکند، اما بزرگترین قربانی گرمایش زمین است.
در سالهای اخیر، سیل از یک طرف و خشکسالی از طرف دیگر، بر معضلات زیستی موجود آفریقاییها افزوده است. کشورهای غربی و صنعتی در اجلاسهای قبلی تغییرات آب و هوایی، متعهد شده اند سالانه صد میلیارد دلار جهت هماهنگ سازی اقتصادهای آفریقایی با الزامات تغییرات آب و هوایی، و به ویژه برای حفظ و توسعه جنگلهای آفریقا تخصیص دهند تا به این ترتیب تا اندازهای عواقب گرمایش زمین ناشی از فعالیت اقتصادهای خودشان را جبران نمایند. اما این تعهد هرگز متحقق نشده است. تانگی کائوما، مذاکره کننده ارشد گابن در مصر با اشاره به برگزاری اجلاس در قاره آفریقا میگوید: این اجلاس باید اجلاس تحقق وعدهها باشد.
از اجلاس کپنهاگ در سال ۲۰۰۹ به این سو، کشورهای صنعتی و غربی فقط وعده داده اند. این اجلاس در آفریقا برگزار میشود، و آنها باید به وعده مشارکت مالی در حفظ منابع طبیعی آفریقا عمل کنند.
حوزه جنگلهای کنگو در آفریقا که بزرگترین تنفس گاه زمین بعد از جنگلهای آمازون محسوب میشود، اهمیت قاره سیاه را در نجات کره زمین یادآور میشود. برای این منظور، سرمایه گذاری در حفظ و توسعه این حوزه اجتناب ناپذیر است. با این حال کشورهای صنعتی و غربی که مسئول دستکم هشتاد درصد گرمایش زمین هستند، همزمان با الزام معیارهای زیست محیطی شان بر آفریقا، از انجام تعهدات شان شانه خالی میکنند.
سلیمان بشیر دیان فیلسوف سنگالی گفت: امروز بشریت نمیتواند در بستر شکاف عمیق استعماری به حیاتش ادامه دهد. قرار نیست یک نابرابری جدید در نحوه حفظ کره زمین، بر آفریقا تحمیل شوند و غرب و کشورهای صنعتی حق ندارند تصمیمات خودشان را در حوزه اقلیم و گرمایش زمین بر آفریقا تحمیل کنند. اجلاس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل در شرم الشیخ موسوم به «کوپ ۲۷» تا ۲۷ آبان ادامه دارد و به تعبیر دبیر کل سازمان ملل، اجلاس مرگ و زندگی برای بشریت است.