پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: وقتی صحبت از ظرفیت طب ایرانی در درمان بیماریها میشود در حقیقت استفاده از این ظرفیت را در کنار طب رایج داریم تا بهترین خدمات را به بیمار ارائه دهیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر نفیسه حسینی یکتا در گفتگو با شبکه سلامت افزود: با توجه به اینکه بیماری آنفولانزا یک بیماری ویروسی است و مسئله اصلی در درمان، کنترل علائم بیماری است؛ استفاده از آموزههای طب ایرانی برای کنترل علائم آنفلوانزا میتواند بسیار کمک کننده باشد. در بیماران مبتلا به آنفلوانزا در مواردی که فقط نیاز به درمان علامتی است برای هر علامت، برحسب شرایط بیمار، مواردی پیشنهاد میشود که با توجه به دسترسی میتوانند یکی از این موارد را انتخاب و استفاده کنند.
وی با بیان اینکه درمان علامتی اگر با تأمل و دقت انجام شود در خیلی مواقع نیاز به درمان دیگری ندارد؛ تأکید کرد: اگر سرفهها شدید و طولانی مدت و همراه با تب طولانی مدت که بیشتر از سه روز طول بکشد و بی حالی و ضعف شدید باشد، باید به پزشک مراجعه شود. اما در اغلب مواقع با درمانهای علامتی میتوانیم بیماری را کنترل کنیم. از جمله میتوان به سرفههای خشک اشاره کرد که جزو عوارض بیماری آنفلوانزا نیز هست و ممکن است ادامه پیدا کند.
مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: برای کاهش سرفههای خشک بیشتر گیاهان دارویی لعابدار مانند به دانه، ختمی و پنیرک پیشنهاد میشود. یکی از دسترسترین دانههای لعابدار به دانه است که در صورت وجود سرفه خشک بهتر است یک قاشق مرباخوری به دانه در یک لیوان آب جوش، خیسانده شود و هر نیم ساعت دو قاشق غذاخوری از لعاب آن قورت داده شود. دمنوش برخی گلها مانند گل بنفشه یا گل پنیرک یا ختمی هم برای سرفه خشک مناسب است. برای تهیه این دمنوشها یک قاشق غذاخوری از یکی از آنها را در نصف لیوان آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه، دم کرده و هر سه چهار ساعت یکبار مقداری از این دمنوش را بنوشند.
حسینی یکتا افزود: در صورتی که بیمار دچار سرفه خلط دار با تب یا بدون تب است؛ میتواند نشانه عفونت باکتریال باشد و نیازمند بررسی عوامل عفونی توسط پزشک است. با این حال برخی گیاهان دارویی را میتوان به عنوان داروی کمکی برای کم کردن و تخلیه بهتر ترشحات تنفسی استفاده کرد. با توجه به اثرات این گیاهان دارویی در چند روز اول مصرف دارو، احتمال افزایش مختصر ترشحات هم وجود دارد. به عنوان مثال مصرف جوشانده عناب و دارچین هر ۸ ساعت مناسب است. برای تهیه این جوشانده در هر نوبت ۵ عدد عناب متوسط را نیمکوب کرده و با دو تا سه سانتیمتر چوب دارچین و یک و نیم لیوان آب بجوشانند تا به حجم یک لیوان برسد.
وی ادامه داد: اگر کسی سابقه فشار خون بالا نداشته باشد میتواند به جای دارچین، از یک قاشق چایخوری پودر ریشه شیرین بیان استفاده کند. برای تهیه جوشانده عناب و شیرینبیان ۵ عدد عناب را نیمکوب کرده و با یک قاشق چایخوری پودر ریشه شیرینبیان و ۱.۵ لیوان آب بجوشانند تا به حجم یک لیوان برسد. میتوانند در طول روز جوشانده را داخل فلاسک گرم نگه دارند و هر ۸ تا ۱۲ ساعت نصف لیوان از این جوشانده میل کنند.
مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: همچنین برای درمان علامتی بدن درد استفاده از دمنوش چوب دارچین با عسل یا شکر هر ۶ تا ۸ ساعت یک استکان کمک میکند. برای تهیه این دمنوش ۸ تا ۱۰ سانتیمتر چوب دارچین را در دو لیوان آب جوش بهمدت یک تا دو ساعت دم کنند یا با یک و نیم لیوان آب به قدری بجوشانند تا یک لیوان باقی بماند.
حسینی یکتا درباره درمان تب در مبتلایان آنفلوانزا افزود: تب بیشتر از سه روز، نیاز به بررسی از نظر عفونتهای ثانویه دارد، اما در روزهای اول شروع علائم، برای درمان علامتی تب میتوان از آب سیب (روزانه یک تا دو لیوان)، ماءالشعیر طبی ساده یا با عناب (هر ۸ ساعت یک لیوان) استفاده کرد.
وی ادامه داد: برای تهیه ماءالشعیر طبی یک پیمانه جوی پوستکنده (غیرپرک) را با ۱۴ برابر آب با حرارت ملایم بجوشانند تا جوها شکفته شود. پس از تهنشین شدن، مایع رقیق روی جو (همان ماءالشعیر طبی) را آرام جدا کرده و میل کنند.
مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به استفاده از ظرفیتهای طب ایرانی در نظام سلامت گفت: هم اکنون بیشتر در حد توصیههای بهداشتی، خود مراقبتی و پیشگیرانه از توصیههای طب ایرانی استفاده میشود؛ البته در مراجعات سرپایی به پزشکان متخصص طب ایرانی در درمانگاهها و سلامتکدههای طب سنتی هم مردم از ظرفیتهای درمانی موجود در این مکتب طبی بهره میبرند.