پخش زنده
امروز: -
نصب کنتورهای هوشمند گاز چندسالی است که در قوانین مختلف مورد تاکید قرار می گیرد اما هنوز در مرحله آزمایشی باقی مانده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، تبصره 15 قانون بودجه امسال، شرکت ملی گاز را موظف به نصب کنتورهای هوشمند برای واحدهای جدیدالاحداث به صورت اقساطی کرده است؛ موضوعی که از سال 1398، وارد قوانین بودجه سالیانه شد.
شرکت ملی گاز نخستین قدم در مسیر هوشمندسازی مصرف را در سال 1391، با امضای قرارداد نصب 5 هزار کنتور هوشمند برداشته بود؛ آقای جواد اوجی وزیر نفت که در آن زمان مدیرعاملی شرکت ملی گاز را برعهده داشت، یکی از اهداف این طرح علاوه بر مدیریت مصرف را فراهم شدن امکان منفک شدن کنتورهای مشترکانی دانست که از کنتور مشترک استفاده می کنند که منجر به بروز مشکلاتی برای برخی از خانوارها شده است.
کمیته راهبری هوشمندسازی مصرف در این شرکت هم از ابتدای سال 1400 برای تحقق این هدف، راه اندازی شد و آقای جلال نورموسوی مدیر سابق امور گازرسانی شرکت ملی گاز، از انجام مذاکرات با 11 شرکت توانمند در این حوزه خبر داد.
در سال 1400 نیز، مانند سال های 1398 و 1399، قانون بودجه در حوزه نصب کنتورهای هوشمند گاز، اجرایی نشد که آقای نورموسوی یک ماه مانده به آغاز سال 1401، در این مورد گفت: این موضوع در واحدهای پژوهش و IT شرکت ملی گاز به صورت پروژه های پژوهشی مورد اجرا و آزمایش قرار گرفت و چون بهره بردار این طرح مدیریت امور گازرسانی شرکت ملی گاز است، ایرادات آن را اعلام کردیم که پس از رفع این ایرادات، باید به دنبال پیمانکارانی در بخش خصوصیباشیم که بتوانند مشترکان جزء و عمده را با اولویت مشترکان پرمصرف عملیاتی کنند.
نصب کنتورهای هوشمند گاز از ابتدای امسال هم آغاز نشد و شرکت ملی گاز، اوایل مهر تاریخ جدیدی را برای اجرای این قانون اعلام کرد. آقای محمد سراجی مدیر فناوری اطلاعات شرکت ملی گاز در این مورد گفت: شاید نصب کنتورهای گاز در بخش خانگی کمی با تاخیر انجام شود اما چون در قانون بودجه اولویت را به مشترکان عمده داده است، سعی می کنیم تا پایان سال، آغاز اجرای قانون درباره بخش قابل توجهی از مشترکان عمده را انجام دهیم.
به گفته مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، اجرای کامل طرح هوشمندسازی مصرف گاز، حدود 4 سال زمان خواهد برد.