پخش زنده
امروز: -
معاون اجتماعی پلیس فتای فراجا گفت: فروش دارو در فضای مجازی جرم است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، معاون اجتماعی پلیس فتای فراجا در برنامه سلام صبح بخیر شبکه رادیویی ایران گفت: فروش دارو در فضای مجازی در کشور ما و بیشتر از کشورها جرم است.
مشرح گفتگو به این شرح است :
مجری: ما شاهد هستیم که در فضای مجازی بعضی ها خرید و فروش دارو انجام می دهند. جدای از بحث اعتماد که چقدر از نظر بهداشتی درست است یا خیر، از نظر اینکه این داروها واقعاً واقعی هستند یا تقلبی هستند هم به کنار، در فضای مجازی جایی هست برای فروش دارو؟
مهمان برنامه: جناب سرهنگ پاشایی، معاون محترم اجتماعی پلیس فتای فراجا: بله متأسفانه در این قضیه حق با شما است. فضای مجازی کشورمان همه چیز از شیر مرغ تا جان آدمیزاد پیدا می شود. دارو هم از همین مقوله است. فروش دارو در فضای مجازی جرم است. نه تنها فقط در کشور ما، بلکه در بیشتر کشورهای دنیا این مقوله جرم انگاری شده است. نمونه اش هم این است ما سالانه در یک طرح عملیاتی مقابله با فروش دارو در فضای مجازی با حدود صدو بیست کشور دنیا در یک طرح به صورت هماهنگ شرکت می کنیم و در یک مقطع زمانی خاص. یعنی صدو بیست کشور دنیا است و ما هم عضو آن سازمان هستیم و شرکت می کنیم. این بحث اش جدا، ولی به صورت طرح های پیشرفتانه هم ما این فضا را رصد می کنیم و با مواردی از این قبیل که روبرو می شویم، برخورد می کنیم. از روز شنبه همین هفته یعنی چهارده آبانماه یک طرح عملیاتی را اجرا کرده ایم، داریم این را انجام می دهیم در صد کارگروه ویژه در استان ها و شهرستان ها پلیس فتا داریم مبارزه می کنیم. کسانی که خرید و فروش دارو انجام می دهند متأسفانه پرونده هایی در این موضع است خوشبختانه دو باند که مبادرت به فروش دارو می کردند، آنها شناسایی شدند دیروز هم یک باند دیگر اضافه شد به این قضیه، اینها مقادیر زیادی دارو از اینها کشف و ضبط شد و این طرح عملیاتی ما با همکاری سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت انجام می شود. نکته خاصی است که انواع داروهای کمیاب که شما مشکل دارید در سطح فیزیکی و سطح شهر در اینجا کشف شد و نکته خیلی بدتر اینکه تعدادی از داروهایی که کشف کرده ایم چون کارشناسان وزارت بهداشت هم همراه ما هستند، یا تقلبی هستند یا تاریخ مصرف گذشته هستند که هر نوع مصرف آنها سلامت جسمی و روحی هموطنان را به خطر می اندازد.
مجری: چه جوری این داروهای کمیاب سردرمی آورد از چنین مکان هایی و به دست چنین اشخاصی می رسد که دوستان در وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو باید پاسخگو باشند. یک نکته جناب سرهنگ، شما به ما می گویید خیلی مراقبت کنید رمز کارت مان و اطلاعات کارت مان را دراختیار افراد قرار ندهیم، یک مورد می گوییم شما پیگیری کنید، دوستان مراجعه کرده بودند خدمت همکاران شما در دفاتر پلیس باضافه ده ، نمی گوییم همه جا، بعضی از دفاتر، کارت را گفتند خودشان گرفتند و خودشان هم رمز را وارد کرده اند خود دوستان پلیس باضافه ده.
مهمان برنامه: جناب سرهنگ پاشایی، معاون محترم اجتماعی پلیس فتای فراجا: این فرآیند مجرمانه نیست، جزء فرهنگ عمومی است. ما یک چیزی سال گذشته راه انداختیم، رمزتو نگو، رمزشو نپرس، این چیزی است که دراختیار خود فرد است که باید به صورت یک فرهنگ عمومی در کشور ما دربیاید. در مورد کمربند ایمنی، نبستن آن خودش تخلف حساب می شود اما اینکه خودتان رمز را بگویید یا کارت تان را بدهید، تخلف نیست. باور بفرمایید پرونده های زیادی در حوزه کپی کارت های بانکی هست که از غفلت است شما کارت تان را دراختیار فرد مجرم قرار می دهید در کسری از ثانیه کارت شما را داخل یک دستگاه دیگر موسوم به اسکمینگ که دستگاه کوچکی است، می کشد و اطلاعات کارت بانکی شما را در آن کپی می کند و با یک قطعه کارت مغناطیسی دیگری که در بازار به راحتی فروخته می شود اطلاعات کارت شما را روی آن وارد می کند و رمز کارت شما را که خودتان به او داده اید را وارد می کند و متأسفانه دسترسی پیدا می کند. توصیه می کنم از فروشگاه که خرید می کنید اگر آن پین پد را دراختیارتان قرار ندهید خرید را بگذارید و بروید و رمز کارت را ندهید. هموطنان عزیزمان باید به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود خودتان به هیچ عنوان کارت را دراختیار کسی قرار ندهید مخصوصاً در پمپ بنزین ها و خریدهای بین جاده ای بیشترین آمار جرائم را داریم. متأسفانه محورهای شمالی کشورمان بیشترین نقاط آلوده ای بوده است که پرونده های ما از آنجا سرچشمه گرفته است حتماً شهروندان سعی کنند در بین راه اگر خرید می کنند نقدی انجام دهند اگر فروشنده سیار است دستگاه پوز را خودتان کارت بکشید و خودتان رمز وارد کنید. اگر رفتید و نتوانستید و گول خوردید و بی احتیاطی کردید به محض اینکه آنجا را ترک کردید به اولین دستگاه عابربانک که رسیدید رمز کارت تان را عوض کنید. هر چه که این قضیه گفته شود چون جزء مقوله فرهنگی است باید جا بیفتد در ذهن هموطنان مان ولی متأسفانه چیزی که من می بینم چه طرف خریدار و چه طرف فروشنده در این قضیه کوتاهی می کنند.
مجری: ممنون