پخش زنده
امروز: -
حجت الاسلام والمسلمین نواب درنشست مسئولان و دست اندرکاران کارگروههای کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین لزوم آسیب شناسی برنامههای اربعین ۱۴۰۱ را یادآور شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، نماینده ولی فقیه درامور حج و زیارت درسخنرانی خود درنشست امروز کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین که بمنظور ارزیابی برنامههای اربعین گذشته و بررسی پیشنهادهای کارگروههای مختلف این کمیته درخصوص اربعین آینده تشکیل شده بود اربعین را از شعائرالهی توصیف کرد و خواستار آسیب شناسی اقدامات صورت گرفته در اربعین ۱۴۰۱ شد.
حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب با بیان فرازهایی از سخنان مقام معظم رهبری در خصوص جایگاه و اهمیت این حرکت عاشقانه و مومنانه تصریح کرد: اربعین نقش مانایی نهضت حسینی را دارد و با اربعین نهضت حسینی جاودانه شد.
وی با تبیین نقش روشنگرانه و تاثیرگذار امام سجاد (ع) و حضرت زینب (س) در صحنههای فرهنگی و تبلیغی نهضت عاشورا و اربعین حسینی، برتوجه به آموزههای فرهنگی این حرکت عظیم مردمی تاکید و خاطرنشان کرد: درس اربعین زنده نگاهداشتن حقیقت و شهادت در مقابل طوفان تبلیغات دشمن است.
حجتالاسلام والمسلمین نواب درادامه نقش اربعین در زنده و بروز نگاه داشتن نهضت امام حسین (ع) را یادآور شد و با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در خصوص همبستگی و انسجام جهان اسلام، اظهار داشت: درهیچیک ازمناسک دینی، همبستگی و انسجام ادیان الهی همانند اربعین نمود ندارد.
سرپرست حجاج ایرانی گفت: حتی درمراسم حج که نمود اوج همبستگی و انسجام مسلمانان است پیروان همه ادیان الهی حضور ندارند، ولی در اربعین اوج همبستگی عاشقانه ادیان ابراهیمی را شاهد هستیم.
وی افزود: برخی افراد میخواهند با الگوگیری از اربعین برنامه ادیان ابراهیمی را برگزار کنند درحالیکه امام حسین (ع) و عشق حسینی پیروان این ادیان را از قبل گردهم آورده است، کاری که آنها میخواهند انجام دهند حرکتی سیاسی و دولتی با رژیمی بدنام و کودک کش است در حالیکه مراسم اربعین از روی عشق، اردت و معرفت و پایا و مانا است.
نماینده، ولی فقیه درامورحج و زیارت با اشاره به اینکه اربعین پویایی داشته و دارد، اظهار داشت: کنگره اربعین با برنامههای جدید و فعالیتهای عمیق و تاثیرگذارتوانسته است انسانها را از سراسر گیتی جذب کند به نحوی که امروز درجهان شاهد الگو والهام گرفتن ازاربعین و شکل گیری حرکتهای پیاده روی به سبک اربعین هستیم.
وی پویایی اربعین را در گرو آسیب شناسی عنوان و تصریح کرد: ارزیابی جایگاه اربعین گذشته و آینده ضروری است و همه مجریان و دست اندرکاران باید این مهم را مورد توجه قرار دهند.
حجتالاسلام والمسلمین نواب با اشاره به اینکه مسئولان حوزهای ذی ربط در سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری ودست اندرکاران در دیگر مجموعهها نیز به این امر پرداخته اند، ابراز امیدواری کرد که با حرکت و تلاش همگان کاستیهای مراسم اربعین بویژه در بخش فرهنگی برطرف شود.
وی درپایان از تلاشهای صورت گرفته در کمیتههای مختلف ستاد اربعین برای فراهم کردن زمینه حضور زائران ایرانی در زیارت اربعین تقدیر کرد و با اشاره به کلاسهای آموزشی که برای زائران حج تمتع بمنظور اشنایی با معارف دین و مناسک و اعمال حج قبل ازاعزام به سرزمین وحی برگزارمی شود خواستار توجه بیشتر به برنامههای آموزشی زائران اربعین شد.
وی گفت: برگزاری اینگونه جلسات آموزشی موجب خواهد شد که سفر معنوی و روحانی اربعین بر روی زائران تاثیر بیشتری داشته باشد و با نگاه عمیق تری مشرف شوند.
در این نشست که مدیر اجرایی ستاد مرکزی اربعین و مسئولان کارگروهها و کمیتههای مختلف اربعین نیز شرکت داشتند حجت الاسلام والمسلمین حمید احمدی رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین به بیان فعالیت صورت گرفته دربخشهای مختلف این کمیته در اربعین ۱۴۰۱ اشاره کرد و هدف از برگزاری این جلسه را ارزیابی فعالیتهای اربعین گذشته و ارائه پیشنهادها و ایدههای نو برای اربعین آینده عنوان کرد.
وی ازحاضران خواست به منظورارائه برنامه عملیات اربعین ۱۴۰۲ به ستاد مرکزی اربعین ضمن بحث و بررسی رویکردها و سیاستهای مدنظر در کارگروههای عضو کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین، به رفع چالشها با ارائه راهکارهای مناسب و نقاط قوت فعالیتها در حوزه آموزشی و فرهنگی هرچه بیشتر توجه کند.