پخش زنده
امروز: -
دکتر لطف اله سیاهکی، نائب رئیس فراکسیون فضای مجازی مجلس شورای اسلامی: در فضای کسب و کار مهم ترین موضوع، مشتری مداری است. یعنی هر کسب و کاری که مشتری بیشتری جذب کند او مقرون به صرفه می شود و ادامه کارش در هر صورت قابلیت پیدا می کند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، رادیو گفت و گو دربرنامه گفت و گوی اقتصادی با آقای دکتر لطف اله سیاهکی، نائب رئیس فراکسیون فضای مجازی مجلس شورای اسلامی گفتگو داشتند که مشروح آن در ذیل آمده است؛
مجری: مباحث خیلی زیادی در برنامه امروز مطرح شد توسط صاحبنظران و کارشناسان، اما عمده مطلب این بود که واقعا چقدر ما سعی کردیم در طول این سال هایی که از عمر کسب و کارهای مجازی می گذرد به شکل واقعی از آنها حمایت کنیم در ابعاد مختلف . نه به شکل مسکنی که در یک مقطعی بنا به ضروریاتی بیاییم کمک هایی را تزریق کنیم و حمایت هایی را انجام بدهیم. آیا به شکل بلند مدت در قوانین کشور، شما که در حوزه فضای مجازی هم صاحب کرسی هستید در فراکسیون بفرمایید که چه چشم اندازی دارید و چه برنامه ریزی هایی برای آینده کردید با توجه به این که در فصل تدوین و تصویب یک سند بالادستی به اسم برنامه هفتم هم هستید؟
آقای دکتر لطف اله سیاهکی، نائب رئیس فراکسیون فضای مجازی مجلس شورای اسلامی: شما استحضار دارید فناوری فضای مجازی به کار گرفته می شود و آمده که یکی از واقعا اختراعات بشر است که در نوع خودش کم نظیر است، از این جهت که توانایی ارائه خدمات دارد . قبل از این ما حداکثر خدماتی که می توانستیم بدهیم بخشی از خدمات رسانه ای بود ولی امروز شما خدمات رسانه ای و خدمات غیررسانه ای را می توانید در فضای مجازی ببینید . یکی از این ها کسب و کارهایی است که می توانند فعالیت کنند و این کسب و کارها مثل کسب و کارهای واقعی و خارج از فضای مجازی عینا می توانند در فضای مجازی فعال شوند با فرق این که در اینجا هم سرعت بالاست و هم کیفیت و هم هزینه ها پایین است. در فضای کسب و کار مهم ترین موضوع، مشتری مداری است. یعنی هر کسب و کاری که مشتری بیشتری جذب کند او مقرون به صرفه می شود و ادامه کارش در هر صورت قابلیت پیدا می کند و صرف و صلاحش می خواند . بنابراین در این زمینه با توجه به اینکه ما قبل از این که بخواهیم خودمان صاحب پلتفرم هایی بشویم که کسب و کارها بیایند روی پلتفرم های ایرانی، مردم با پلتفرم های خارجی کار می کردند و کیفیت پلتفرم های خارجی هم خوب بود و در واقع کارور پسند بود. می بینیم که فعالیت در پلتفرم های خارجی در مواقعی که ممکن است در کشور مسائلی پیش بیاید و بحرانی پیش بیاید، دچار بحران شود که این ایام را شما دیدید. بنابراین ما دیرتر از رقبای خارجی صاحب سکوها شدیم سکوهایمان هم کامل نشده است و نیازمند این است که فعالان این عرصه بیایند و آنها هم دلگرم شوند و دولت سرمایه گذاری کند که این پلتفرم ها هم تکمیل بشوند. در این رابطه آمدن کسانی که صاحب کسب و کار هستند خیلی موثر است این ها می توانند رونق بدهند اولا خودشان باید رونق داشته باشند، بنابراین بهتر است که دولت وارد این عرصه شود کمک کند که اخیرا اتفاقات خوبی افتاده و دولت تصمیم گرفته وزارت آی سی تی و دیگر فعالان این عرصه در دولت تصمیم گرفتند که به صاحبان کسب و کارها امتیازاتی بدهند که این خیلی درست است هر چقدر ما این امتیازات را بیشتر کنیم که صاحبان کسب و کار بیایند روی پلتفرم های داخلی، هم از سرعت و کیفیت بالاتری برخوردار هستند و هم در زمان بحران دچار مشکل نمی شوند، هم سرویس دهنده و سرویس گیرنده با یک اعتماد بالایی کار می کنند و می دانند که هیچ وقت دچار مشکل نخواهند شد. از این جهت کاری که دولت شروع کرده بسیار ارزشمند است و اگر خوب پیش برود می شود در آینده به میزان امتیازات هم اضافه کرد برای این که صاحبان کسب و کارها واقعا درآمد داشته باشند و کیفیت کارشان بالا برود .
مجری : در حوزه آیا تا حالا برنامه ای در مجلس شورای اسلامی و در فراکسیون متبوع شما تدارک دیده شده که سرمایه گذاری در فضای مجازی و کسب و کارهای فضای مجازی هم بشود به نوعی توجیه پذیر باشد و مشوق هایی را قرار بدهیم برای سرمایه گذاران که بتوانند در این حوزه بیایند و سرمایه گذاری کنند.
آقای دکتر لطف اله سیاهکی، نائب رئیس فراکسیون فضای مجازی مجلس شورای اسلامی: متاسفانه یکی از اشکالاتی که ما در فضای مجازی داریم و هر بار هم می خواهیم کار کنیم با بحران مواجه می شود قانونی در این فضاست. کسانی که می خواهند سرمایه گذاری کنند ذیل قانون می توانند سرمایه گذاری کنند وقتی ما قانون در این زمینه نداریم سرمایه گذار با چه اعتماد و اطمینانی وارد شود ؟ کار کند ؟
مجری : دقیقا سوال ما از شما همین است چرا قانون نمی گذارید؟
آقای دکتر لطف اله سیاهکی، نائب رئیس فراکسیون فضای مجازی مجلس شورای اسلامی: عرض می کنم هر بار که قانون می خواهد به مجلس بیاید با سر و صدایی می آید که بیشتر سیاسی با آن برخورد می کنند و سیاسیون محور کار را دستشان می گیرند غافل از این که اگر این فضا را بخواهیم بررسی کنیم درصد کمی از فعالانش عرصه سیاسی را دارند بقیه زندگی مردم است کسب و کار است آموزش است، همه خدماتی که در حوزه واقعی و رئال ما کار می کنیم در فضای مجازی با کیفیت بالاتر قابل انجام است. متاسفانه حوزه سیاسی غلیظ وارد می شود و بقیه حوزه ها ، حوزه های اجتماعی دچار بحران می شود و مشکل ایجاد می شود و نمی گذارند این اتفاق بیفتد و البته امیدوار هستیم که واقعا قوانین در این زمینه بیاید و کسانی که می خواهند سرمایه گذاری کنند ذیل قانون با حمایت قانون با قدرت، کارشان را پیش ببرند و کسی نتواند سرمایه آنها را دچار خلل و نقصان کند و یا ایرادی به آن وارد کند .