پخش زنده
امروز: -
معاون اجتماعی پلیس مبارزه با مواد مخدر گفت : در راستای ارتقای امنیت اجتماعی در جامعه یکی از وظایف پلیس بحث جمع آوری خرده فروشان و کنترل قاچاقچیان مواد مخدر و در کل مقابله با بحث مواد مخدر در سراسر کشور است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیماسرهنگ بهرامی معاون اجتماعی پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی در برنامه رادیو گفتگو به موضوع جمع آوری خرده فروشان مواد مخدر پرداخته است .گفتگو به شرح ذیل است:
مجری: یکی از بزرگترین دغدغههایی که همیشه از سوی اولیای مدرسه مطرح بوده است جامعه شناسان و آسیب شناسان هم بر آن «صحه گذاشتند این است که بحث پیشگیری از انواع آسیبهای اجتماعی به ویژه اعتیاد مربوط به یک دستگاه و یک ارگان نیست و دستگاهها و نهادهای مختلفی باید دست به دست هم بدهند تا اقدامات پیشگیرانه بعنوان اولین گام پیشگیری از آسیب موثر واقع شود.
با بازگشایی مدارس همه ساله شاهد اجرای طرحهایی هستیم مبنی بر این که اطراف مدارس پاکسازی شود از خرده فروشهای مواد مخدر، از افرادی که به هر ترتیبی تحت قالب معتادان متجاهر اقدام به استعمال انواع مواد مخدر میکنند و ممکن است کنجکاوی دانش آموزان را بر انگیزند و از این دست.
بفرمایید که در سال تحصیلی که در حال حاضر تقریبا به نیمه ماه دوم آن رسیدیم چه اقداماتی از این دست را حوزه پلیس مبارزه با مواد مخدر در پیش گرفته است و توصیه شما به والدین و اولیای مدرسه چیست؟
سرهنگ بهرامی: پلیس در چارچوب ماموریتهایی که در راستای ارتقای امنیت اجتماعی در جامعه بر عهده دارد یکی از وظایفش بحث جمع آوری خرده فروشان و کنترل قاچاقچیان مواد مخدر و در کل مقابله با بحث مواد مخدر در سراسر کشور است که همکاران عزیزمن در سراسر کشور از مرز گرفته و راهها، جادهها، شهرها، روستاها و محلات حضور دارند و سعی میکنند که دسترسی مواد مخدر را به آحاد جامعه مشکلتر بکنند و در کنترل خودشان قرار بدهند.
یکی از مکانهای هدفی که همکاری خیلی خوبی هم با آموزش و پرورش داریم و دراین حوزه سعی کردیم که در حوزه پیشگیری هم وارد بشویم و علاوه بر مقابله که ماموریت اصلی ماست سعی کردیم هم در محیط آموزشی و هم محیطهای آموزشی شرکت داشته باشیم هم در محلات، هم در حوزه خانواده، هم در محیط کار و کارگری حضور فعالی در حوزه پیشگیری داشته باشیم.
اعتقاد داریم که اگر ما در حوزه پیشگیری بتوانیم خوب عمل کنیم و داشتههای خودمان را بتوانیم خوب تربیت کنیم یا همان پیشگیری اولیه که ایجاد محیط سالم مدنظر همه کارشناسان هست قرار بدهیم این بحث را بهتر میتوانیم دنبال کنیم. ولی آن چیزی که سوال شما بود در این عرصه این است که ما در محیطهای آموزشی سعی کردیم علاوه بر مدارس محیطهای دیگر آموزشی را بحث کنترل مواد مخدر را داشته باشیم و دسترسی قاچاقجیان را به دانش آموزان عزیز و یا دانشجویان عزیز و یا هر کسی که در محیطهای آموزشی دارد فعالیت میکند را تحت کنترل خودمان قرار بدهیم.
برنامهای که پلیس در سراسر کشور دنبال میکند محیطهای ۵۰۰ متر شعاع مدارس و محیطهای آموزشی را تحت کنترل خودش قرار بدهد اگر در این محیط افراد مصرف کنندهای مشاهده کند و یا افراد خرده فروش را مشاهده بکند اینها را جمع آوری کند و تحویل مراجع قضایی بدهد و سعی کردیم که این محیطها را امن کنیم برای دانش آ» وزان و دانشجویان که بتوانند به تحصیل خودشان بپردازند دغدغه بحث حوزه مواد مخدر را نداشته باشند.
آن چیزی که مهم است خانوادهها بدانند ایجاد محیط سالم، داشتن مهارت لازم است. یعنی ما باید مهارت لازم را به خانوادهها، تزریق کنیم در بحثهای کارشناسی مان در بحث مهارت افزایی مان و در کلاسهایی که میتوانیم با اولیا و مربیان داشته باشیم اینجاها میتوانیم بحث پیشگیری را دنبال کنیم علاوه بر این که ما در حوزه مقابله، در محیطهای اطراف محیطهای آموزشی هستیم همکاری خیلی خوب آموزشی هم با محیطهای آموزشی داریم یعنی با مدارس همین الان کارشناسان ما با مدیریت آموزش و پرورش اعزام میشوند به مدارس، مساجد، محلات، خانوادهها، دانشگاهها و این مکانها را مدنظر خودشان قرار میدهند آسیبها و دانشی که در حوزه آسیب شناسی مواد مخدر در اختیار دارند، در اختیار خانوادهها قرار میدهند و آن چیزی که مهم است و بررسیهای ما نشان میدهد بحث گرایش به مصرف مواد مخدر با یک مهارت شاید بگوییم مهارت نه گفتن، مهارت حل مسئله، اکثر افرادی که دچار بحث مواد مخدر میشوند به نوعی از آشفتگی در محیط خانواده رنج میبرند اگر ما بتوانیم نظام خانواده را با مهارتهای اجتماعی تقویت کنیم شاید بتوانیم از علل گرایش به مصرف مواد مخدر جلوگیری کنیم.
خانوادههای عزیز که بحث ما را گوش میکنند توجه داشته باشند که علاوه بر نگرانیهای بحث شغلی و تربیتی بچه هایشان دارند بحث موادمخدر با آسیبهایی که میتواند از این مسیر بچه هایشان را تهدید کند را مدنظر قرار بدهند حتما توجه داشته باشند دوستان بچه هایشان را بشناسند، محیطی که دارند رفت و آمد میکنند یا تحصیل میکنند حتما مدنظر قرار بدهند با مربیان و اساتید دانشگاه یا معلمین شان در ارتباط باشند.
تقریبا خودشان بتوانند بچه هایشان را مدیریت
و واگذار نکنند به محیطهای آموزشی شاید محیطهای آموزشی دغدغههای زیادی داشته باشند.
مجری: در صحبت هایتان اشاره کردید که بحث آموزش همپای پیشگیری اهمیت دارد حتما شما بهتر میدانید که در سالهای اخیر ما تغییر رویکرد را در مصرف و استعمال مواد مخدر داریم از مواد افیونی به سمت مواد شیمیایی و صنعتی نوجوانها جوانهای ما روی آوردند که این دلایل مختلفی از نوع تبلیغاتی که دارد صورت میگیرد دارد و توسط افراد و مجموعههایی که صرفا اهداف اقتصادی را دارند و سلامت مردم به ویژه نوجوانها برایشان اهمیتی ندارد و گروهی که در این سن تحت تاثیر هستند.
به نظر شما اطلاع رسانیها در این حوزه کافی بوده است؟ و این که مجموعه شما چه اقدامی را در این حوزه برای این کهبخواهد اطلاع رسانی کند نسبت به خطرهایی که این نوع مصرف دارد داشته است؟
سرهنگ بهرامی: قطعا اگر ما همه دستگاهها در حوزه پیشگیری از اعتیاد، مقابله با اعتیاد، درمان اعتیاد، مددکاری در حوزه اعتیاد، کار نمیکردیم چه بسا الان بحث اعتیاد خیلی بغرنجتر از الان بود که داریم مشاهده میکنیم. قطعا کارکرد دستگاهها، سازمانها در بحث مقابله و پیشگیری و حتی مددکاری بسیار موثر بوده است و توانستیم پیشرفت روزافزون گرایش به مصرف مواد مخدر را به نوعی کنترل کنیم.
از طرفی هم با توجه به دسترسی دانش آموزان و محیطهای آموزشی که ما متاسفانه بعد از کرونا یک کم بحث دسترسی بچهها را به بحث موبایل و سخت افزارهای کامپیوتری یک کم سهل و آسان کردیم که در دسترسشان به این دستگاهها افزایش پیدا کند در این حوزه در بحث فضای مجازی مشکلاتی را برای خانوادهها برای بچههای ما بوجود آوردند ما یک محیطی را آماده کردیم برای بحث درس آموزی بچهها از این محیط استفاده کنند به صورت دورنگار با بحث آموزشی شان در ارتباط باشند. یک بستری را هم آماده کردیم برای افراد سودجویی که دارند در این مسیر بحث تبلیغات مواد مخدر، آموزشهای مواد مخدر و خوشایند سازی مواد مخدر را در فضای مجازی انجام میدهند ...
مجری: و متاسفانه سهولت دسترسی را برای گروه هدف فراهم کردند.
سرهنگ بهرامی: البته پلیس این فضا را کنترل میکند و بحث کنترل فضای مجازی را در حوزه کاری خودش قرار داده است، ولی این نگرانی وجود دارد که دسترسی بچهها به سایتهای مختلف، شبکهها و صفحههای وب آنها را دچا رمشکل کند و یا ابهام برایشان بوجود بیاورد و سوالاتی در حوزه برخی از مواد مخدر بخصوص در بحث مواد مخدر نظیر گل را برایشان ایجاد کند که این مواد میتواند خیلی نگران کننده باشد که علاوه بر اینکه بعضی از کشورها بحث خوشایند سازی بحث گل را دارند و بحث این را دارند که مصرف گل میتواند کمتر تهدید داشته باشد در حوزه مواد مخدر، اینها همه باعث شده که در بحث فضای مجازی یک نگرانی را برای ما ایجاد کند.
مجری: الان پرمصرفترین ماده مخدر در بین گروه سنی هدف ما متاسفانه همین موادی نظیر گل است درست است؟
سرهنگ بهرامی: مواد مخدر سنتی هنوز مصرف مواد مخدر سنتی در کشور ما بیشتر از مواد مخدر صنعتی یا مواد نوظهور و جدیدی که در جامعه ارائه میشود هست. ولی در حوزه جوانان، چون جوانان بحث لذت جویی دارند خود اظهاری دارند و این نگرانیها وجود دارد شاید بحث گل که هیجانات خاص خودش را دارد و بیشتر در بحث گروهی مصرف میشود شاید این بحث نگرانی ما را دو چندان کند این میطلبد که خانوادههای عزیز مراقبت کنند از بچه هایشان، از دوستانی که بچه هایشان پیدا میکنند از رفت و آمدهایی که دارند بخصوص پارتیهایی که شرکت میکنند اینها موضوعاتی هستند که ما را نگران میکند علاوه بر این که دسترسی هم به بحث موبایل و صفحات وب و افرادی که دارند خوشایند سازی میکنند و بحث مواد مخدر را تبلیغ میکنند اینها در منظر پلیس هست و پلیس این سایتها و این موارد را کنترل میکند.
مجری: ما امیدواریم که برخوردها قاطع باشد باید فراموش نکنیم ما اگر در دسترس قرار ندهیم این مواد را این چهها میخواهند از کجا تهیه کنند با هر انگیزهای ولو بحث کنجکاوی خودشان را در گیر کنند بنابراین تشدید نظارتها خواسته جدی مردم هست خواسته جدی ما از جنابعالی و همکارانتان هست و همین طور بحث پاکسازی که اشاره کردید بهرحال محیطهای اطراف محیطهای آموزشی که شما اشاره کردید نه تنها مدارس، آموزشگاهها بچهها بعد از ساعت مدرسه ساعتهای مختلفی را برای سایر آموزش هایشان، آموزشهای غیررسمی شان و انواع آموزشگاهها و سایر مراکز آموزشی مراجعه میکنند به نظر میرسد که کلیه محیطهایی که به هر ترتیب محل تردد این گروه است حتما باید پاکسازی شود و نظارتها تشدید شود.
سرهنگ بهرامی: این که ما همه همانطور که اول صحبتم گفتم همه دستگاهها دارند این نظارتشان را انجام میدهند محیطهای آموزشی، آموزش و پرورش، دانشگاهها دارند بحث مهارت افزایی و مهارت آموزی را دارند دنبال میکنند و به بچهها منتقل میکنند، ولی آن چیزی که نگران کننده است این است که ما نخواهیم از یک سازمان خاصی که دنبال این بحث باشد کار پلیس بحث مقابله است و باید رصد کند قاچاقچیان و خرده فروشان و افرادی که دارند امنیت بچهها و خانوادهها و محلات را تحت تاثیر خودشان قرار میدهند آن چیزی که هست این است که اولا ما باید یک کار گروهی را تمرین کنیم و هم افزایی در برنامهها داشته باشیم و بتوانیم همدیگر را پوشش دهیم و از طرفی هم نباید خانواده، محلات را فراموش کنیم خانوادهها تاثیر زیادی در بحث علل گرایش به مصرف مواد مخدر دارند.
بررسیهای ما نشان داده اکثر افرادی که گرایش به مصرف مواد مخدر دارند به نوعی از آشفتگی محیط خانواده رنج میبرند.