پخش زنده
امروز: -
جنگلداری اجتماعی یکی از راههایی است که برای حفظ و توسعه جنگلهای کشور به ویژه زاگرس طراحی شده و از سال آینده وارد فاز اجرایی میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، در شرایطی که روز به روز از گستره جنگلهای کشور بر اثر عواملی طبیعی و انسانی مانند خشکسالی، تغییر اقلیم و دخالتهای انسانی کاسته میشود، حفاظت از منابع طبیعی و توسعه عرصههای جنگلی یک ضرورت انکار ناپذیر است.
در هر پنج سال یک میلیون هکتار از جنگلهای ایران نابود میشود و سالانه یک و نیم درصد از جنگلهای ایران از دست میرود، اگر این روند ادامه یابد تا ۵۰ سال آینده اثری از جنگلهای امروزی ایران باقی نمیماند.
طرح جنگلداری اجتماعی شاید آخرین راه حلی باشد که بتواند نابودی رو به افزایش زاگرس را به تاخیر انداخته و در مسیر احیای این ذخیرگاه غنی جنگلی حرکت کند، طرحی که هنوز در ابتدای راه و مرحله تدوین است.
به گفته معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور سند احیای جنگلهای زاگرس به عنوان سندی بالادستی برای حفاظت از این جنگلها تدوین شده است.
شعبانیان میگوید: مراحل اولیه این طرح تدوین شده و از نیمه دوم سال آینده وارد فاز اجرایی میشود.
سمیه اسکندری کارشناس ارشد مسائل اقتصاد و اجتماعی منابع طبیعی میگوید: جنگلداری اجتماع محور شامل ابتکارها، سیاست ها، نهادها و فرایندهایی است که با هدف افزایش نقش مردم محلی در حکمرانی و مدیریت منابع جنگلی در نظر گرفته میشود.
مطالعات نشان میدهد ۱۰ تا ۳۰ درصد معیشت خانوارهای روستایی در زاگرس به این جنگلها وابسته است و اگر زاگرس نشینان وارد عرصه جنگلداری مشارکتی شوند، حفظ جنگل و احیای آن دور از انتظار نیست.