پخش زنده
امروز: -
بیشترین آسیب در بخش لبنیات فله بر سلامتی افراد مربوط به پنیر محلی است که قبل از مصرف جوشانده نمیشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: استفاده از این گونه پنیر خطر انتقال بیماریهای مشترک بین دام و انسان مانند تب مالت را بدنبال دارد.
دکتر جواد صادقی نسب افزود: اگر شیر مصرفی در پنیر قبل از مصرف حداقل به مدت ۱۰ دقیقه جوشانده شود و پنیر هم سه ماه در آب نمک نگهداری شود، آسیبی بر سلامتی ندارد، ولی باید به این مسائل کامل توجه شود.
رییس شبکه دامپزشکی گناباد نیز گفت: عرضه لبنیات فله و از جمله پنیر محلی تهدید مهمی برای سلامتی و عامل افزایش بیماریهای مشترک انسان و دام است.
دکتر محمد رضا متقی افزود: با توجه به اینکه نظارت لازم بر روند انتقال شیر فله از دامداریها و بیشتر دامداریهای سنتی در گناباد صورت نمیگیرد، مصرف شیر غیر بهداشتی سلامت افراد جامعه را تهدید میکند.
وی عرضه مواد لبنی به صورت خام و غیر فرآوری شده را عامل مهم بروز بیماریهای مشترک انسان و دام از جمله تب مالت، بروسلوز و تب کریمه کنگو اعلام کرد و گفت: لبنیات فله بدون شناسه بهداشتی و هویت بهداشتی عرضه میشوند و آسیبهای این مواد لبنی بر سلامتی از جمله در خصوص پنیر به دلیل جوشانده نشدن به مراتب بیشتر است.
متقی اظهار داشت: دامپزشکی در راستای وظایف خود نسبت به واکسیناسیون دورهای دامها اقدام میکند، ولی هیچ نظارتی بر روند دوشیدن شیر خام و انتقال آن از دامداریها تا مراکز عرضه صورت نمیگیرد.
رییس شبکه دامپزشکی گناباد گفت: تصورات نادرست مردم در خصوص مواد نگهدارنده در لبنیات و پنیرهای پاستوریزه از عوامل مهم گرایش به مصرف لبنیات فله، دوغ و پنیر محلی است، این در حالی است که مواد لبنی پاستوریزه تهدیدی برای سلامتی محسوب نمیشود.
گناباد با تولید ۲ هزار و ۲۰۶ تن تخم مرغ، ۶۳ هزار و ۵۰۰ تن شیر، ۲ هزار و ۱۵۹ تن گوشت قرمز و ۱۳ هزار و ۲۱۶ تن گوشت مرغ به ترتیب رتبههای اول، دوم، سوم و چهاردهم استان خراسان رضوی را در این بخشها دارد.