پخش زنده
امروز: -
اتحادیه اروپا در حالی به نشست آب و هوایی میرود که خود به سوختهای فسیلی بازمی گردد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ اتحادیه اروپا در حالی به نشست آب و هوایی میرود که خود به سوختهای فسیلی بازمی گردد.
به گزارش یورونیوز، هدف از برگزاری این نشست جهانی، کاهش آلودگی هوا است و سوختهای فسیلی از مهمترین آلایندهها هستند. اتحادیه اروپا تاکنون به عنوان حامی قابل اعتماد برای گذار سبز تلقی میشد، اما اکنون در بحبوحه بحران شدید انرژی، به نشست آب و هوایی مصر میرود. این بحران صنایع و خانوادهها را تحت فشار مالی قرار میدهد. اروپاییها با خاموشیهای سراسری و سهمیه بندی روبرو هستند. گاز ارزان روسیه قطع شده است و برخی کشورهای اروپایی به زغالسنگ روی آورده اند که آلایندهترین سوخت فسیلی است.
آلمان، ایتالیا، هلند، یونان و مجارستان اعلام کرده اند که کار نیروگاههای زغالسنگ سوز را تمدید میکنند و نیروگاههایی را که تعطیل شده اند، بازگشایی میکنند. اتریش نیز که تعطیلی آخرین نیروگاه زغالسنگ سوز خود را در سال ۲۰۲۰ جشن گرفته بود، برای تأمین کمبود سوخت، از بازگشایی آنها خبر داد.
سازمان بین المللی انرژی برآورد کرد که مصرف سوخت زغالسنگ اتحادیه اروپا در شش ماهه نخست سال ۲۰۲۲، ده درصد افزایش یافته است که تامین برق از آن، علت اصلی این افزایش است. در فصل زمستان افزایش بیشتری نیز خواهد یافت. در این میان، آلمان بیشترین مصرف را داشته است. سازمان بین المللی انرژی پیش بینی میکند که مصرف زغالسنگ در سطح جهان، به هشت میلیارد تن برسد که روند نزولی را معکوس کرده و با بالاترین سطح ثبت شده در سال ۲۰۱۳ مطابقت دارد. اروپا حدود پنج درصد مصرف این سوخت را به خود اختصاص خواهد داد. اینها همه برخلاف تعهدات اتحادیه اروپا برای کاهش مصرف سوختهای فسیلی است.
سران این اتحادیه به نشست آب و هوایی کاپ ۲۷، همایش تغییرات آب و هوایی سازمان ملل، با هدف کاهش تغییرات آب و هوایی و گرمای جهانی میروند. محدود کردن افزایش گرمایش زمین به ۱/۵ درجه سانتیگراد از اهداف مهم این همایش است که یک آرزوی نظری است که به طور فزایندهای از واقعیتهای میدانی، فاصله گرفته است. گزارش زیست محیطی سازمان ملل حاکی است که هیچ مسیر منطقی در این راه وجود ندارد.
فرنس تیمارمانس، معاون اجرایی رئیس کمیسیون اروپا : البته اگر مردم ما کمی بیشتر به سوخت زغالسنگ رو بیاورند، ما آلایندگی بیشتری خواهیم داشت. ما باید توازن و تعادل را برقرار کنیم. ما تولید گازهای کربن را افزایش نمیدهیم و امیدواریم آن را کاهش هم بدهیم.