پخش زنده
امروز: -
نخبگان فارس از بی توجهی مسئولان گلایه مندند.
به گزارش اختصاصی خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، استان فارس با داشتن پنج هزار نخبه عضو هیئت عضو بنیاد ملی نخبگان، بیشترین نخبگان کشور را دارد.
نخبگانی که با تولید محصولات، صنایع و انجام پژوهشهای متفاوت، تاثیر بسزایی در حفظ محیط زیست، افزایش سلامت، پیشرفت علم و فناوری و توسعه همه جانبه داشته اند.
تعداد زیادی از نخبگان فارس برای ثبت و تجاری کردن اختراعشان یا گذران زندگی، با مشکلات زیادی رو به رو هستند.
دکتر زهرا درخشان یکی از نخبگان فارس، جزو سه پژوهشگر برتر بنیاد ملی نخبگان و عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز است.
او تاکنون ۵۰ مقاله در سطح آی اس آی و ۴۰ مقاله در همایشهای ملی و بین المللی داشته است و به گفته خودش، با وجود دریافت همه جوایز بنیاد ملی نخبگان و پیدا کردن یک راه حل برای زدودن سموم غیر قابل حذف از فاضلاب تا کنون استخدام نشده و احساس بلاتکلیفی میکند.
این نخبه در حال حاضر به صورت برنامهای در دانشگاه علوم پزشکی مشغول کار است.
دکتر اسماعیل قوانلو عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز که در دانشکده مهندسی مکانیک مشغول فعالیت است، تاکنون دو کتاب در انتشارات بینالمللی اشپرینگر به چاپ رسانده که یکی از این دو کتاب با همراهی و مشارکت ۳۵ محقق برجسته بین المللی نوشته شده است.
هر دو کتاب این نخبه به عنوان کتابهای مرجع در دانشکده مهندسی دانشگاه شیراز تدریس میشود.
این نخبه شیرازی از بی نتیجه ماندن آیین نامههای ارسالی بنیاد ملی نخبگان به دانشگاهها و ادارهها گلایه دارد.
سیما فرپور دکترای علوم اعصاب و گفتار درمانگر هم یک استان فارسی دیگر و عضو بنیاد ملی نخبگان است که یک ماده خوراکی حل شونده در آب برای افراد دچار مشکل بلع اختراع کرده است.
او میگوید با ثبت این اختراع، راه حلی برای رفع مشکل بیماران زیادی به دست آورده است، اما هیچ نهاد و یا دستگاهی برای برقراری تجاری کردن اختراعش به او کمک نمیکند.
مسئولان استان فارس معتقدند که راه حل برطرف کردن مشکلات این نخبگان در دست مسئولان کشوری است.