به گزارش خبرگزاری صداوسیما ،دکتر مهدی عباسی عضو و ریاست کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران باحضور در برنامه صبح و گفتگو ، رادیو گفت و گو به بررسی لایحه شهرداری تهران درباره اخذ مطالبات حوزه شهرسازی پرداخت .
مجری :درباره این لایحه بفرمایید که به کجا رسیده است و چه سرانجامی برایش متصور هستید ؟
عباسی : لایحه توسط شهرداری تهران در هفته گذشته به شورا ارائه شد ، بررسی هایی صورت گرفت که یک مقداری تغییرات در پیشنهاد شهرداری صورت پذیرفت و در نهایت روز یکشنبه به اتفاق آرا به تصویب رسید و مفاد لایحه به این صورت است که خدمتتان عرض می کنم ، برای افرادی که فیش های عوارضی در اختیار دارند چه برای صدور پروانه ، چه برای نظارت فنی ، مقرر شد که بر اساس پاداش خوش حسابی اگر تسویه حساب نقدی کنند مشمول 40 درصد بسته ، به ارقام فیش ها تا 34 درصد تخفیف نقدی بشوند ، این مصوبه از 20 آبان ماه انشاالله شروع می شود تا 20 آذرماه ، که بالاترین حد تخفیف ها لحاظ می شود هر ماه به صورت پلکانی از تخفیف ها کاهش پیدا می کند تا 20 اسفندماه .
مجری : این لایحه فرمودید ارائه شده و الان در حال بررسی هم هست ؟ عباسی : مصوب شد
مجری : الان نکته ای که مطرح می شود این است که این مطالباتی که اینجا مطرح می شود علی القاعده یک سری مخاطب دارد این مخاطبان بنا به دلایلی مطالبات را ایجاد کردند . جامعه هدفی که در این لایحه پیش بینی شده بر اساس یکسری باید ها و نبایدها و الزاماتی که باید کار می کردند و نکردند این مطالبات ایجاد شده و چه بسا یکسری مطالبات هم ایجاد شده است تصور بر این است که با این لایحه وضعیتش به سرانجام می رسد ؟
دکتر عباسی : ما امیدواریم که با لایحه ای که داده شد و مشوق خوبی هم در نظر گرفته شد بالاخص برای گروههای اصلی هدف که بالای 80 درصد را شامل می شد و بالاترین تخفیف به آنها اختصاص پیدا می کرد ، ارقام تا یک میلیارد تومان که پراکندگی اش در مناطق مختلف هم متوازن بود و مناطق جنوبی را هم بیشتر در بر می گرفت امیدواریم که با این رویکرد تشویقی آن دست از مالکین و یا سازندگانی که به هر دلیلی عدم توانایی پرداخت را داشتند بتوانند از این فرصت استفاده کنند و فیش هایشان را پرداخت کنند اگر صدور پروانه معطل این ارقام بوده انشاالله پروانه های ساختمانی صادر شود و اگر پایان کارها و صدور اسناد برای مردم به دلیل همین ارقام معطل بوده این ها هم به نتیجه برسد .اولویت در شهرداری تهران شاید جمع کردن نقدینگی بود ولی در شورای شهر اولویت رونق بخشی به صنعت ساختمانی بود و برطرف کردن آن ، و کمک به کسانی که به هر دلیلی با افزایش عوارض روبرو شده بودند و توان پرداخت عوارض را نداشتند .
مجری : یکی از ایراداتی که گرفته می شود در حوزه صنعت ساختمان ، فرمودید دو رویکرد داریم یکی از این رویکردها که رویکرد بسیار مهم ، مقابل تحسین و تقدیری هم هست بحث رونق به صنعت ساختمان هست . رویکرد شهرداری ، عملکرد و نگاه شهرداری به مسئله صنعت ساختمان چقدر فرق دارد با نگاه کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران به این موضوع ؟ چون می بینیم نسبت به این موضوعی که شما گفتید اگر این دو بعنوان یک ایده آل در نظر بگیریم یک مقدار تفاوت نگاه وجود دارد . تایید می فرمایید؟
عباسی : شهرداری به دلیل این که درگیر ماموریت های اجرایی است ، شاید در حوزه سیاستگذاری خیلی نباید توقعی از او داشته باشیم که بتواند نقش ایفا کند ، در نتیجه این وظیفه شورای شهر است که بتواند در جمیع جوانب ، موضوع را بررسی کند ، با رویکرد سیاستگذاری برای شهر در حوزه های مختلف . شهرداری هم بازوی اجرایی شورای شهر است ، یعنی در اصل ما می دانیم که شورای شهر تهران ، برای اجرای برخی از سیاستهای شهرداری تهران بعنوان بازویش تعریف شده است ، به همین دلیل اگر اختلاف نگاهی هم باشد طبیعی است آن چیزی که مهم است قانونگذار شوراست و سیاستگذار شورا است و الویتش آن چیزی بود که عرض کردم .