پخش زنده
امروز: -
صدیقه زارع کیا، از بانوان اهدا کننده مستمر خون در استان یزداست که حداقل سالی دوبار خون اهدا میکند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکز یزد، ایثار و نوع دوستی بانوی یزدی که به یک دهه قبل برمی گردد و مشوق اطرافیانش از جمله همسر، همکار و خواهرش در این راه شده است.
به گفته خانم زارع کیا، بعد از هر بار اهدا خون مشکل خاصی ندارد و حتی اهدا خون مانع انجام فعالیتهای روزانه او نمیشود و حتی معتقد است اقبال کم رنگ بانوان در اهدای خون به دلیل باور اشتباه کم خونی در بین بانوان است.
دکتر آقایی مدیر کل انتقال خون یزد با اشاره به رتبه دوم استان یزد در اهدا خون در کشور افزود: شاخص اهدای خون در کشور ۲۵ در هزار است و این در حالیست که این شاخص در استان یزد ۳۵ در هزار در سال گذشته گزارش شده است و این بیانگر نوع دوستی یزدیها است.
وی اهداکنندگان مستمر را یکی از شاخصهای مهم انتقال خون عنوان کرد و ادامه داد: کسانی که به طور مستمر یعنی حداقل دوبار در سال خون میدهند، براساس آمارها میانگین اهداکنندگان مستمر در کشور ۵۵ درصد گزارش شده در حالی که این آمار در استان یزد ۶۵ درصد است.
مدیر کل انتقال خون یزد با اشاره به پایین بودن میزان مشارکت بانوان در امر اهدای خون اظهار داشت: آمار اهدای خون بانوان سه درصد اهداکنندگان است که علت عمده مشارکت بسیار پایین آنان، باور غلط کم خونی در بین بانوان است.
دکتر آقایی ادامه داد: طبق آمار ۷۰ درصد از بانوانی که به مراکر انتقال خون استان مراجعه کردهاند، توانایی اهدای خون را داشتهاند.
مدیر کل انتقال خون یزد گروه سنی ۱۸ تا ۶۰ سال با وزن ۵۰ کیلوگرم به بالا از شرایط عمومی اهدا کنندگان عنوان کرد و گفت: خانمهای متاهل در زمان اهدای خون سابقه سقط، زایمان و شیردهی در شش ماه گذشته را نبایدداشته باشند.
دکتر آقایی یاداور شد: بانوان سه بار در سال و آقایان چهار بار در سال میتوانند خون اهدا کنند.
مدیر کل انتقال خون یزد با تاکید بر پاسخگویی ۱۰۰ درصدی انتقال خون به مراکز درمانی استان، تصریح کرد: سال گذشته با ۴۵ هزار کیسه خون اهدا کنندگان یزدی، جان ۱۳۰ هزار بیمار نجات یافت.
افزایش شاخص اهدای خون زنان علاوه بر کمک به ارتقای سلامت جامعه و رفع نیاز به خون، گامی مهم در فرهنگ سازی و تغییر نگرشهای اشتباه در جامعه است.