فرماندار مشهد: کشف رود تا پایان سال آینده ساماندهی می شود
درختکاری ۲۴۵ هکتار از زمین های حریم رودخانه و ساخت ۲ تصفیه خانه فاضلاب از جمله اقدامات جاری برای ساماندهی کشف رود است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، فرماندار مشهد امروز گفت: ساماندهی کشف رود مشهد به واسطه تاثیر آن در
محیط زیست با جدیت تمام پیگیری می شود و بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته تا پایان سال آینده به نتیجه خواهد رسید.
محسن داوری افزود: هم اکنون بخشی از فاضلاب جمع آوری شده در مشهد به صورت خام وارد کشف رود می شود که آسیب زا است و بر همین اساس ساماندهی آن از چند سال قبل در دستور کار دستگاه های اجرایی همچون آب و فاضلاب، آب منطقه ای و شهرداری قرار گرفته اما برخی از نقایص آن هنوز بر طرف نشده است.
وی با اشاره به ورود فاضلاب شهری، فاضلاب صنعتی و فاضلاب "سپتاژ" که توسط تانکرهای شهرداری به کشف رود وارد می شود، اظهار کرد: تلاش بر این است تا با افزایش احداث تصفیه خانه های فاضلاب این مشکل برطرف شود.
فرماندار مشهد گفت: در حوزه شهری آب و فاضلاب و با افزایش تصفیه خانه های شهری، تاکنون اقدامات خوبی در این راستا انجام شده و در حال اجرا است، از سوی دیگر در بخش صنعتی هم تصفیه خانه چرمشهر تا پایان امسال افتتاح می شود تا آب ورودی به کشف رود سالم سازی شود و همچنین شهرداری هم در خصوص سپتاژ و تصفیه آن تا پایان سال برنامه هایی دارد.
داوری ادامه داد: با این اقدامات بخش اعظمی از مشکلات حوزه کشف رود، ساماندهی میشود تا سلامت مردم در این حوزه مورد حمایت بیشتری قرار گیرد.
طی دو دهه اخیر رودخانه کشف رود مشهد به خاطر تجاوز به حریم محیطی و بی اعتنایی نسبت به آن و سرازیر شدن فاضلاب های آلوده صنعتی، کارگاه های محلی و خانگی به بستر آن دستخوش تغییرات ویرانگر زیست محیطی شده است. آبیاری زمین های کشاورزی واقع در اطراف کشف رود با آب آلوده نیز از معضلات بهداشتی آن محدوده است.
از درختکاری ۲۴۵ هکتار از زمین های حریم رودخانه کشف رود تا در دست ساخت بودن ۲ تصفیه خانه فاضلاب با اعتبارات سنگین از جمله اقدامات جاری برای ساماندهی قطعی کشت و کار و مدیریت فاضلاب در این پهنه طبیعی در کنار کلانشهر ۳.۸ میلیون نفری مشهد است.
شعبه ای از کشف رود از کوه های هزارمسجد و شعبه دیگر آن از کوههای بینالود سرچشمه گرفته و از شمال شهر مشهد عبور میکند.
این رود ۲۹۰ کیلومتری که پرآبی آن هم اکنون تنها در خاطره ها باقی مانده است از غرب به شرق جریان دارد و پس از ادامه مسیر در محل پل خاتون به رودخانه هریرود می پیوندد و از آنجا به بعد "تجن" نام گرفته و به سوی ترکمنستان ادامه می یابد و در انتهای مسیر طبیعی خود در ریگزارهای کشور همسایه فرو می رود.