مقاومت، فرهنگ مردمان استان بوشهر است
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر با بیان اینکه مردم استان بوشهر در طول تاریخ در اوج شرافت در مقابل تهاجمهای گوناگون بیگانگان ایستادند و آنها را بیرون راندند، گفت: مقاومت، فرهنگ مردمان استان بوشهر است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، آیتالله صفایی بوشهری دیشب در مراسم بزرگداشت حماسه زنان لرده در کاروانسرای مشیرالملک شهر برازجان بیان کرد: مردمان این دیار در دل تاریخ همواره پیشگام در عرصههای مختلف دینی بودهاند و حافظ هویت دینی در تمامی عرصهها هستند.
وی با اشاره به اینکه عالمان بزرگی در این منطقه بودهاند، افزود: برخی از این بزرگان نه تنها در فضای استان بوشهر تلاشی سترگ داشتهاند بلکه این عزیزان در کلان ایران نیز در عرصه دینی تاثیرگذار بودهاند.
امام جمعه بوشهر گفت: در عرصه غیرت دینی و غیرت مردم دشتستان چنان از خود بزرگی نشان دادهاند که نه تنها در تاریخ ایران بلکه در تاریخ خاورمیانه نام بزرگان منطقه دشتستان در تاریخ ثبت شده است.
وی بیان کرد: در تجاوز انگلستان به کشور عراق، بزرگان دشتستان در کنار علما و مجاهدان عراق از کیان سرزمینهای اسلامی دفاع کردند. در تاریخ عراق نام علمای دشتستان ماندگار است که میتوان به مرحوم اعتصامی و مرحوم مهدی اشاره کرد.
آیتالله صفایی بوشهری یادآور شد: در تهاجمهای چهارگانه انگلستان به ایران، خط مقاومت دشتستان خط غیرقابل عبور بوده و انگلیسیها هیچگاه نتوانستند از خط مقاومت مردم دشتستان عبور کنند.
وی با بیان اینکه دیانت، غیرت و شرافت از دیگر ویژگیهای مردم این منطقه است افزود: مردم در اوج شرافت در مقابل تهاجمهای گوناگون بیگانگان ایستادند و شرف دینی و ملی خود را از دست ندادند بلکه بر قله شرافت ایستادند.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر دشتستان را نماد غیرت، دیانت، شرافت و مقاومت دانست و افزود: خط مقاومت پراستحکام و استوار برای ایران، منطقه دشتستان بود و اجازه عبور قشون انگلیس به سمت مرکز ایران را ندادند و همه قشون را شکست دادند.
وی با بیان اینکه اوج مقاومت در دشتستان بوده است، گفت: یکی از برگهای زرین عرصه مقاومت دشتستان، حماسه لرده است.
آیتالله صفایی بوشهری افزود: هنگام ورود انگلیسیها به منطقه گیسکان، اهالی روستای لرده که در آن زمان ۱۱ یا ۱۲ نفر در آن ساکن بودند چنان خط مقابله ایجاد کردند و سه روز مقاومت کردند که قشون انگلیس در همان بدو ورود به منطقه متوقف شدند.
وی ادامه داد: در روز دوم انگلیسیها را در منطقه تنگه برافتو محاصره کردند و در روز سوم زنان و مردان در کنار هم قرار گرفتند و به ابرقدرت آن زمان درس بزرگی دادند که در تاریخ انگلستان هیچ وقت جرات نوشتن گزارش آن را نداشتند، ولی بعد از شکست نوشتند که راه را گم کردیم و برگشتیم، ولی نگفتند که چرا برگشتند در حالی که ۳۰۰ کشته با خود داشتند.
امام جمعه بوشهر تاکید کرد: این مقاومت مردم دشتستان باعث شد تا انگلیس دیگر هیچ وقت به خود اجازه عبور از این منطقه را ندهد.
وی گفت: مقاومت، فرهنگ مردمان استان بوشهر است و رزمندگان این منطقه در تاریخ با خون نوشتهاند که هویت ملی و دینی ما تمام وجود ما است.
روز ۱۵ آبان سالروز حماسه لرده به عنوان روز مبارزات ضداستعماری زنان ایران لقب گرفته است.