پخش زنده
امروز: -
کارشناس بین المللی صلیب سرخ گفت: همکاری دولت جمهوری اسلامی ایران با کمیته بین المللی صلیب سرخ در مسائل اتباع خارجی پوشیده نیست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، کارشناس آلودگیهای تسلیحاتی کمیته بین المللی صلیب سرخ گفت: دولت ایران در همه حوزهها فراتر از توان خود برای رسیدگی به امور اتباع افغانستان تلاش کرده که قابل تحسین است.
" برندا فلورز " در سفر به تایباد و دیدار با فرماندار این شهرستان افزود: خدمات و همکاری دولت جمهوری اسلامی ایران با کمیته بین المللی صلیب سرخ در امور و مسائل اتباع خارجی بر دیگر کشورهای عضو پوشیده نیست.
وی با بیان این که خدمات دولت ایران به اتباع افغانستانی قابل تحسین و قدردانی است افزود: روند ارائه خدمات دستگاههای متولی در ایران به آندسته از اتباعی که قصد بازگشت به کشور خود دارند از مرز دوغارون به عنوان نزدیکترین معبر در خراسان رضوی به نحو مطلوبی در حال انجام است و روند بازگشت داوطلبانه آنها مورد حمایت قرار دارد.
آموزشهای پیش آگاهی از خطر مین در دوغارون برای اتباع افغانستانی اهمیت ویژهای دارد.
کارشناس آلودگیهای تسلیحاتی کمیته بین المللی صلیب سرخ هدف از سفر خود به مرز زمینی دوغارون را افزایش سطح آموزشهای مرکز پیش آگاهی از خطر مین جمعیت هلال احمر عنوان کرد و افزود: باتوجه به اینکه مرز زمینی دوغارون از مهترین معبرهای رسمی جمهوری اسلامی ایران برای ورود و خروج اتباع افغانستان به شمار میرود، آموزشهای پیش آگاهی از خطر مین جمعیت هلال احمر در این گذرگاه رسمی برای اتباع افغانستان از اهمیت ویژهای برخوردار است.
" برندا فلورز " افزود: سازمانهای بین المللی با هدف افزایش سطح خدمات به همه اتباع خارجی در کشورها برنامههای تدوین شدهای را پیش بینی کرده است که در این زمینه نیازمند همکاری همه دولتها هستیم.
وی با بیان این که دولت جمهوری اسلامی ایران در این زمینه موفق عمل کرده است گفت: ما به دنبال این هستیم تا آموزشهای پیش آگاهی از خطر مین که در دوغارون برای اتباع افغانستانی در حال انجام است در کاهش صدمات برای مردم این کشور نتایج مثبتی را همراه داشته باشد.
فرماندار تایباد هم در این دیدار گفت: افغانستان در مدت چهار دهه گذشته همواره دست خوش جنگهای داخلی بوده و دولت جمهوری اسلامی ایران با اجرای خدمات بشردوستانه همواره در کنار مردم کشور دوست و همسایه افغانستان بوده است، اما سازمانهای بین المللی م باید نگاه ویژهای به ارائه امکانات و تجهیزات در مرز دوغارون داشته باشند.
مهدی دونده به روابط ۲ کشور ایران و افغانستان در حوزههای مختلف اشاره کرد و افزود: روزانه بیش از سه هزار نفر مسافر، سرمایه گذار، راننده و فعالان بخشهای خصوصی در مرز زمینی دوغارون تردد میکنند که این نشان از سطح تعاملات بالای ۲ کشور ایران و افغانستان دارد.
وی ادامه داد: سالانه بیش از یک میلیون مسافر به صورت قانونی از طریق دروازه زمینی دوغارون وارد ایران و افغانستان میشوند که حاکی از امنیت ۱۰۰ درصدی مرزهای این ۲ کشور است.
کارشناس آلودگی تسلیحاتی کمیته بین المللی صلیب سرخ با هدف بررسی آموزشهای ارائه شده مرکز پیش آگاهی از خطرات مین جمعیت هلال احمر به اتباع افغانستانی، به مرز دوغارون تایباد سفر کرده است.
از ابتدای امسال بیش از ۲۱۶ هزار از اتباع افغانستانی حین خروج از ایران در مرز زمینی دوغارون آموزشهای لازم در حوزه خطر مین و مواجهه با باقیمانده ادوات جنگی در کشور افغانستان را فرا گرفتند.
مرکز پیش آگاهی از خطر مین جمعیت هلال احمر تایباد، از سال ۱۳۸۴ در مرز دوغارون فعالیت خود را آغاز کرده است.
شهرستان ۱۴۰ هزار نفری تایباد در فاصله ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد بیش از ۹۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد.