پخش زنده
امروز: -
نویسنده و مدافع حقوق بشر گفت: هدف آمریکا از دخالت در کشورهای مختلف از جمله افغانستان تنها ایجاد هرج و مرج و ناامنی است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی راشا تودی؛ طالبان از اظهارات جو بایدن که افغانستان را مکانی متروکه و ویرانه نامیده بود، انتقاد کرد. طالبان سخنان بایدن را تنها ناشی از ضعف و درماندگی وی دانست.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا گفته بود: ما افغانستان را رها کردیم. ما هر بخش از آن را به خاطر اینکه ویرانه بود ترک کردیم. این یک مکان متروکه و ویرانه است.
مجری راشا تودی در ادامه، گفت: سخنگوی طالبان اعلام کرد، افغانستان بدون هیچ حمایت خارجی بازسازی خواهد شد. از زمان عقب نشینی سال گذشته آمریکا از افغانستان، این کشور با هرج و مرج روبرو شده است. آمریکا پس از ۲۰ سال اشغالگری افغانستان را ترک کرد. واشنگتن همچنین هفت میلیارد دلار از داراییهای افغانستان را بلوکه کرده که تاکنون آزاد سازی نشده است.
وی افزود: برنامه جهانی غذا اعلام کرده است که افغانستان در بحران کمبود شدید مواد غذایی قرار دارد. نیمی از جمعیت آن به کمک مستقیم نیاز دارند. ۱۸ میلیون نفر از جمعیت آن با ناامنی غذایی روبرو هستند و ۶ میلیون نفر در آستانه قحطی قرار دارند. دان کووالیک نویسنده و مدافع حقوق بشر ارزیابی خود را درباره اظهارات بایدن اعلام کرد.
دان کووالیک نویسنده و مدافع حقوق بشر گفت: من نمیگویم که افغانستان خودش ویرانه شده است بلکه میگویم که آمریکا آن را ویران کرده است. بایدن میخواهد بگوید که افغانستان از ابتدا ویران بوده است و آمریکا نقشی در این موضوع نداشته است. او نمیخواهد که در این رابطه مسئوولیت پذیری داشته باشد.
مجری گفت: بدیهی است که بیست سال اشغالگری آمریکا در افغانستان در ایجاد ویرانی و هرج و مرج در این کشور نقش داشته است. چرا آمریکا هم اکنون در بازسازی افغانستان مشارکت نمیکند؟
این مدافع حقوق بشر پاسخ داد: آمریکا کشورها را بازسازی نمیکند. مایک پمپئو وزیر خارجه دوران ترامپ به صراحت اعلام کرد که آمریکا در بازسازی هیچ کشوری مشارکت نمیکند. شما شاهد این وضعیت در عراق هم هستید. آمریکا به عراق میرود و آنجا را ویران میکند. به لیبی میرود و آنجا را ویران میکند. آمریکا افغانستان را ویران میکند و آنها را بازسازی نمیکند. به نظر میرسد که هدف آمریکا از دخالت در این کشورها تنها ایجاد هرج و مرج و ناامنی است. آمریکا تنها به دنبال سلطه امپریالیستی در این کشورها بوده است.
مجری پرسید: انتخابات میان دورهای در آمریکا نزدیک است. آیا معتقدید که از موضوع افغانستان به عنوان ابزاری از طرف هر دو حزب استفاده شود؟
دان کووالیک گفت: به نظرم مردم آمریکا بیشتر نگران تورم و اقتصاد خود هستند. آنها نگران تامین مواد غذایی خود هستند. ما شاهد اعتراضات به حمایت از اوکراین هستیم. نظرسنجیها این موضوع را نشان میدهد. اگر جمهوری خواهان در سنا به برتری برسند، کوین مک کارتی رئیس مجلس سنا خواهد شد. به نظر میرسد که او مخالف ارائه کمکهای نظامی به اوکراین است.