ساخت بزرگترين مجتمع استحصال طلا و نقره شمال غرب کشور در سراب
فرماندار سراب از راه اندازی بزرگترين مجتمع استحصال طلا و نقره شمال غرب کشور در این شهرستان تا خرداد سال آینده خبر داد .
به گزارش
خبرگزاری صداو سیما مرکز آذربایجان شرقی، ساخت این مجتمع از سال ۹۰ به علت مشکلات پیش آمده برای مجری طرح متوقف شده بود که با رفع این مشکلات، عملیات اجرایی آن به تازگی از سر گرفته شده است.
علی جهانی در جلسه بررسی مشکلات معادن شهرستان سراب گفت: فاز اول این کارخانه شامل تولید شمش طلا و نقره 93 درصد و فاز دوم آن شامل استحصال مس کاتدی 55 درصد پیشرفت فیزیکی دارد .
وی با اشاره به اينكه مجوزهاي اين طرح در سال 81 از وزارت صمت اخذ شده است افزود: در حال حاضر تجهيزات فاز اول اين كارخانه نصب شده و در آخرين مراحل راه اندازي است كه انتظار مي رود تا سه ماه اول سال آینده به بهره برداری برسد .
وی ادامه داد: تاكنون بيش از 7 هزار ميليارد ریال به همت بخش خصوصی برای احداث اين كارخانه هزينه شده است و برای تکميل آن 15 هزار میلیارد ریال دیگر نیز هزینه خواهد شد.
فرماندار سراب گفت: با بهره برداري ازاین مجتمع برای 300 نفر در واحد طلا و نقره و برای 5 هزار نفر در واحد تولید مس فرصت شغلي ايجاد خواهد شد .
مجری این طرح هم گفت: در فاز نخست این کارخانه، سالانه 52 هزار كيلوگرم شمش طلا و نقره با عيار 99/99 درصد و 50 هزار تن مس كاتدي استحصال خواهد شد.
رضا نقی پور افزود : مواد اوليه اين كارخانه بصورت كنسانتره از معادن داخل و خارج كشور تامين می شود .
وی با بيان اينكه در اين كارخانه علاوه بر توليد طلا ، نقره ومس می توان فلزات جانبي و مواد شيمايي مصرفي هم توليد کرد خاطرنشان کرد: سايت اين مجتمع طوري طراحي شده است كه حتي از لجن ها و پس ماندهاي ساير صنايع كشور و ضايعات الكترونيكي و مخابراتي نيز شمش طلا و نقره به دست آورد.
وی اضافه کرد: بکار گيری جديدترين فناوري و تجهيزات فيلتراسيون و تصفيه از ويژگی های بارز اين کارخانه است و پسابهاي صنعتي حاصله پس از تصفيه براي مصرف مجدد به سايت برگردانده خواهد شد.
فاز اول مجتمع استحصال طلا ، نقره و مس در 7 كيلومتري جاده سراب – تبريز در زميني به مساحت 40 هكتار و زيربناي 70 هزار متر مربع در حال احداث است.