پخش زنده
امروز: -
مهین فرهادی زاد گفت: به دنبال تساوی ورزشکاران زن و مرد نیستیم اما کاروان ایران روی مدال بانوان حساب خواهد کرد.
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صداوسیما، مهین فرهادی زاد گفت: با پیگیری در نشستهای کارشناسی با فدراسیونها وضعیت رشتههای مختلف برای حضور در بازیهای آسیایی بررسی شد. دراین بررسیهای بر اساس دسته بندی صورت گرفته برای رشتهها مبنی بر رشتههای مسلم مدال آوری با ظرفیت کامل، رشتههای مدال آور با ظرفیت نامشخص و رشتههای مشروط (نداشتن شانس مدال) انجام میشود.
وی با یادآوری حضور نمایندگان وزارت ورزش در جلسات کارشناسی افزود: وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک همسو با یکدیگر بر کیفی سازی کاروان اعزامی به بازیهای آسیایی تاکید دارند و دسته بندی صورت گرفته برای رشتهها هم بر همین اصل انجام شده است با این حال درباره بانوان شرایط برای بررسی و نتیجه گیری تا حدی متفاوت مدنظر قرار میگیرد یعنی نگاه حمایتی و تلطیفی به این بخش وجود دارد.
نایب رئیس کمیته ملی المپیک گفت: کاروان ورزش ایران در ادوار اخیر بازیهای آسیایی و المپیک از حضور زنان منتفع شده است کمااینکه برای المپیک پاریس اولین سهمیه توسط هانیه رستمیان به دست آورد همانطور که برای المپیک توکیو هم نجمه خدمتی به عنوان اولین ورزشکار برای کاروان ایران کسب سهمیه کرد. از حیث مدال آوری هم بانوان ایران در بازیهای آسیایی به نسبت ورزش زنان در ایران و کشورهای رقیب، عملکرد قابل توجهی داشته اند.
در مجموع ورزش ایران در رویدادهای مختلف از حضور ورزشکاران زن منتفع بوده است. به همین دلیل رویکرد حمایتی در مورد آنها برای بازیهای آسیایی هانگژو مورد تاکید قرار گرفته است.
«همزمان با دوره پیشین بازیهای آسیایی این وعده از طرف رئیس وقت کمیته ملی المپیک داده شد که جمعیت ورزشکاران زن و مرد برای بازیهای آسیایی آینده مساوی خواهد شد. این موضوع در مورد کاروان هانگژو اجرایی میشود یا اصلا موردتوجه است؟»، وی در پاسخ به این پرسش گفت: شاخصها و رویکردهای مورد تاکید ستاد عالی که محور بررسیها در جلسات کارشناسی قرار گرفته، مشخص است. توجه به کیفیت اصل و محور کار است. درست است که در باره بانوان نگاه حمایتی اعمال میشود، اما مانع از توجه به کیفیت گرایی در این بخش نخواهد شد.
نایب رئیس کمیته ملی المپیک افزود: بنابراین نمیگویم که به دنبال تساوی تعداد ورزشکاران زن و مرد برای بازیهای آسیایی هستیم، چون در هر شرایطی کیفیت اصل کارمان است، اما درعین حال نوع نگاه متفاوتی که به ورزش زنان و بررسی وضعیت آنها داریم قاعدتا منجر به افزایش تعدادشان در کاروان اعزامی به هانگژو خواهد شد.
بر همین اساس میتوان با قاطعیت گفت که کاروان ایران میتواند روی عملکرد ورزشکاران زن در بازیهای آسیایی و مدال آوری آنها حساب ویژهای داشته باشد.
«معاون وزیر ورزش پیش از اختصاص ردیف اعتباری ویژه برای بانوان خبر داده بود و اینکه این بودجه شامل حال ورزشکارانی میشود که برای المپیک کسب سهمیه میکنند یا در بازیهای آسیایی حضور خواهند داشت. این برنامه در همکاری با کمیته ملی المپیک اجرا میشود یا کمیته برنامه مختصِ خود را دارد؟»، فرهادی زاد در پاسخ به این پرسش گفت: قطعا معاون وزیر ورزش در امور بانوان این خبر را به عنوان یکی از برنامههای وزارت ورزش اعلام کرده است، اما آنچه مسلم است ورزشکاران زن از حمایت مالیِ کمیته بی نصیب نمیمانند. تامین بخشی از اعتبار حقوقی که قرار است در فاصله ۲۰ ماهه تا المپیک به ورزشکاران پرداخت شود با کمیته است و این موضوع شامل ورزشکاران زن هم میشود.
وی گفت: همچنین کمیته ملی المپیک پاداش ۳۰ میلیون تومانی برای دارندگان سهمیه المپیک مصوب کرده است که طی روزهای آینده به هانیه رستمیان پرداخت خواهد شد.
نایب رئیس کمیته ملی المپیک همچنین درباره ارتباط با فدراسیونها درباره فعالیت بخش بانوان آنها گفت: قطعا در تعامل با وزارت ورزش و معاون امور بانوانف جلسات جداگانهای را با نواب رئیس فدراسیونها خواهیم داشت تا ارزیابی دقیقتر و کامل از شرایط رشته ها، تیمها و ورزشکاران شان به دست بیاوریم.