سرخس، بحرانیترین کانون گرد و غبار خراسان رضوی
هم اکنون در کنار ۳۰ کانون گرد و غبار در خراسان رضوی، شاهد فعالیت کانون سرخس به عنوان بحرانیترین کانون گرد و غبار استان هستیم.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت:
مسئله گرد و غبار یکی از چالشهای مهم استان است و با پیگیریهای انجام شده هر ۲ بخش دولتی و خصوصی برای مدیریت گرد و غبار در این ۲ شهرستان وارد عمل شدهاند.
مهدی الهپور افزود: علاوه بر این طرح جامع مقابله با گرد و غبار در کمیتههای استانی مطرح و در کارگروه امور زیربنایی خراسان رضوی تصویب شد و اکنون نیز در انتظار تصویب شورای برنامه ریزی استان برای ورود به مرحله اجرا هستیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: این اقدام در مدیریت گرد و غبار و الزام ۱۶ دستگاه مرتبط و متولی برای انجام فعالیتهای کاهشی و کنترلی تاثیر فراوانی دارد.
اله پور افزود: کانونهای داخلی گرد و غبار در این ۲ منطقه به ویژه در سرخس عمدتاً مراتع تخریب شده ناشی از چرای بی رویه دام و اراضی دیم است که به دلیل کم بودن بارندگی در منطقه، فاقد پوشش گیاهی و مستعد تولید گرد و غبارند.
وی اضافه کرد: کانون خارجی گرد و غبار تاثیرگذار بر منطقه سرخس، صحرای قره قوم در ترکمنستان است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: شرایط سرخس از این حیث بحرانیتر است و در سفر رییس جمهوری به خراسان رضوی یک مصوبه مشترک در حوزه گرد و غبار میان محیط زیست و منابع طبیعی استان برای سامان دهی به وضعیت گرد و غبار در شهرستان سرخس امضا شد که در این بخش نیز اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است.
عمده کانونهای گرد و غبار با شدت کم و متوسط استان در شهرستانهای سرخس، نیشابور، سبزوار، داورزن، بردسکن، خلیل آباد، کاشمر، مه ولات، تربت حیدریه، رشتخوار، بجستان، گناباد، خواف، تایباد و تربت جام پراکنده هستند.
شهرستان سرخس یکی از شهرستانهای شمالی استان خراسان رضوی و در مجاورت مرز کشور ترکمنستان است که بیش از ۹۰ هزار نفر جمعیت را در خود جای داده است. شهرستان سرخس اصلیترین مرکز پدیده گرد و غبار در استان خراسان رضوی است که کلانشهر مشهد را هم تحت تاثیر قرار میدهد.