پخش زنده
امروز: -
گروه برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز موفق به راهاندازی نیروگاه خورشیدی نحقیقاتی در این دانشگاه شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، عضو هیئت علمی گروه برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، درباره راهاندازی نیروگاه خورشیدی تحقیقاتی در این دانشگاه اظهار داشت: در خصوص موضوع انرژیهای تجدیدپذیر در جهان سالهای بسیاری است که تمرکز ویژهای از سوی دولتها و بخشهای خصوصی انجام پذیرفته است.
ابراهیم آقاجری با بیان انواع مختلف انرژیهای تجدیدپذیر از جمله انرژی خورشیدی، بادی، زیست توده، زمین گرمایی، جزر و مد دریا و ... است گفت: تمرکز اصلی در کشور ما بر روی انرژیهای خورشیدی و بادی بوده که در این زمینه کارهای ارزشمندی در گذشته انجام شده، اما نسبت به افق تعریف شده در برنامه توسعه کشور از نقطه هدف دور هستیم.
وی ادامه داد: در حوزه انرژیهای تجدید پذیر یکی از مشکلات اساسی که امروزه وجود دارد چالشهای آن است که میتوان به ضریب بهره خروجی این نوع انرژیها، صرفه و صلاح اقتصادی آن اشاره کرد؛ دنیای علم و دانشگاههای مختلف به دنبال پیشرفت در این حوزه کارهای پژوهشی زیادی را انجام دادهاند.
عضو هیئت علمی گروه برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز با اشاره به ریل گذاری جدید علمی در دانشگاه، گفت: نزدیک به دو سال کار پژوهشی و تحقیقاتی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز برای پیدا کردن روشهایی مقرون به صرفه و بومی برای مقابله با چالشهای موجود در حوزه انرژیهای خورشیدی در قالب پایان نامههای ارشد و پروژههای کارشناسی طراحی و عملیاتی شد.
وی در ادامه خاطر نشان شد: طرحهای اولیه این پروژه را به واسطه پایان نامههای ارشد دانشجویی پیاده سازی کردیم؛ چرا که تا طرحی که قرار است پیاده سازی بشود باید نمونههای اولیهاش به صورت آزمایشی ساخته و تست بشود تا دادههای اولیه گرفته بشود که آیا این روش، روش بهینه است یانه.
آقاجری در ادامه به تفاوت و جزییات ساخت این نیروگاه تحقیقاتی اشاره کرد و گفت: در این نیروگاه پنلها در قالب آرایههای دو در دو در ارتفاع نصب شده که علاوه بر گرفتن توان الکتریکی، قابلیت ردیابی، خنککنندگی، پاکیزه سازی سطوح و همچنین باز تابش آفتاب برای بالا بردن بازدهی بیشتر پنلها پیاده سازی و اجرا شده است.
وی ادامه داد افزود: وجه تمایز اصلی با آرایههای خورشیدی نصب شده بر سطح زمین را ترکیب روشهای خاص برای جذب توان حداکثر از خورشید و رصد شرایط تولید توان در طول روز میتوان نام برد.
این پژوهشگر علمی در ادامه با بیان اینکه روشهای مختلفی در این باره جهت آشنایی با تکنولوژیهای موجود به خصوص جهت افزایش راندمان پیاده سازی شد، اظهار داشت: از بهترین روش که به لحاظ بومی سازی قابل اجرا بود استفاده شد، و به مرحله ساخت و اجرا درآمد و در حال حاضر یک نیروگاه تحقیقاتی خورشیدی دو کیلو وات در دانشگاه آزاد اهواز راه اندازی شده است.
آقاجری بیان کرد: انگیزه اصلی در گام اول شناخت تکنولوژی و در گام دوم ارائه روش برای رفع چالشهای این نوع از انرژیهای تجدید پذیر بود که با لطف خدا و تلاش دو سالهای که در گروه مهندسی برق دانشگاه انجام شد محقق و به نتیجه نزدیک شد.
وی در ادامه با اشاره به رسالت دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان دانشگاه حل مساله و حرکت این دانشگاه جهت مهارت آموزی دانشجویان خود گفت: نشاط علمی باید در محیط دانشگاه برای دانشجویان وجود داشته باشد تا دانشجویان درگیر مباحث علمی، چالشها و نیز درگیر مباحث واقعی رشتههای خودشان بشوند چرا که همین امر باعث میشود در دنیای مهارت آموزی و نیاز فنی جامعه پیشرفت خوبی داشته باشند.
وی در ادامه افزود: به لطف خدا دانشجویانی که در این کار تحقیقاتی همکاری و فعالیت داشتند، با توجه به توانایی که برای آنها حاصل شد توانستند در بازار کار تخصصی این رشته مشغول به فعالیت شوند.
آقاجری با بیان اینکه هر هدفی دارای مشکلات و چالشهای خاص خودش است گفت: مهمترین مسائلی که در مباحث علمی بوجود میآید نگاههای غیر علمی است که باید با صبوری آنها را مدیریت کرد.
وی درادامه بیان کرد: علاقه به گله و شکایت ندارم چرا که رسیدن به هدفمان از تمام سختیهایی پیشرو مهمتر بود.
آقاجری ضمن تشکر از همکاری فکری، هزینهای و تجهیزاتی اداره کل فنی و حرفهای استان خوزستان و اداره کل نوسازی مدارس این استان گفت: با وجود نگاههای ارزشمندی که در برخی سازمانها و افراد شایسته مجموعهها وجود دارد سختی و دلسردی جایی برای عرض اندام نخواهد داشت و همین امر کمک کرد که به لطف خداوند به اندک تلاشمان جامه عمل پوشانده شود.
وی با بیان اینکه محقق شدن این کار پژوهشی برای فرزندان این سرزمین است گفت: ما همیشه بدهکار این مملکت و ستارگان ایثار آن خواهیم ماند؛ شمع وجود ناقابل ما در این سرزمین روشن است و قطعا نور آن باید هدیه ناقابلی برای روشنایی یک مسیر و دلگرمی آیندگان شود.