پخش زنده
امروز: -
با آغاز کشت گندم در سال زراعی جدید، کشاورزان گندمکار میگویند مشوقهای اعلامی از سوی دولت برای رعایت الگوی کشت را دریافت نکرده اند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در حالیکه کشاورزان گندمکار کشت این محصول استراتژیک را در سال زراعی جدید آغاز کرده اند گزارشها حاکیست کشاورزان گندمکار بذر یارانهای و کود شمییایی به قمیت دولتی دریافت نکرده اند.
"برادری" رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران میگوید نیاز استان به ۶۳ هزار تن کودشیمیایی بوده که هفتاد درصد تامین شده و نیاز به بذور گواهی شده ۳۵۰۰ تن است که ۱۵۰۰ تن توزیع شده است.
کارشناسان کشاورزی هم بر انجام تکلیف قانونی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص اعطای مشوقها برای تولید محصولات استراتژیک تاکید دارند تا کشور مانند سالهای گذشته با کاهش تولید گندم مواجه نشود.
افشار کارشناس کشاورزی میگوید اگر دولت واقعا این مشوقها را انجام دده و بستههای حمایتی به کشاورزان برسد کشاروزان ترغیب خواهند شد گندم تولید کنند.
پیش از این ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی گفته بود: براساس قانون بودجه امسال، دولتِ سیزدهم با راهکارهای تشویقی در تلاش برای رفع موانعِ اجرای طرح الگوی کشت در کشور است. به گفته ساداتی نژاد با توجه به ابلاغ اجرای طرح الگوی کشت در کشور از این به بعد یارانهها بر اساس الگوی کشت در کشور داده میشود.
وزیر جهاد کشاورزی از خرید تضمینی محصولات استراتژیک، پرداخت یارانه در کود، بذر و بخشودگی یا تخفیف در آب بها در صورت اجرای الگوی کشت را از جمله مشوقها اعلام کرده است.
مجتبی روحی کارشناس کشاورزی میگوید الگوی کشت برای تامین منافع کشاورزان و تامین امنیت غذایی کشور تعیین میکند چه محصولی، چه میزان و در کجا کاشته شود.
به گفته روحی در سال جاری زراعی ۸ محصول اساسی گندم، جو، ذرت، دانههای روغنی، پنبه، چغندر قند، سویا و کنجد جزو اساسیترین محصولاتی هستند که توصیه به کشت آنها خواهد شد.
یادآور میشود الگوی کشت در سال زراعی ۱۴۰۲_۱۴۰۱ در تاریخ ۱۸ مهر ماه رونمایی و به استانها و دستگاههای ذیربط ابلاغ شد
با این حال با وجود گله مندی کشاورزان از کوتاهی دولت در عمل به وعدههای خود در حمایتهای تشویقی از گندمکاران، اماترها از این حکایت دارد اجرای الگوی کشت منافع اقتصادی برای کشاورزان در بر دارد.
به گفته کارشناسان کشاورزی، کشت گندم در هر هکتار به شیوه معمول ۴۵ میلیون تومان برای کشاورز هزینه دارد و پس از برداشت محصول ۲۰ میلیون تومان سود خالص به دست میآید، اما بر اساس اجرای الگوی کشت هزینههای تولید ۳۰ درصد کاهش یافته و گندمکاران حدود ۱۰ میلیون تومان نسبت به گذشته سود بیشتری در هر هکتار به دست خواهند آورد.
در همین ارتباط عبدالرضا مصری نایب رییس دوم مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: الگوی کشت باید به الگوی رفتاری در کشاورزان تبدیل شود چرا که اگر الگوی کشت به الگوی رفتاری تبدیل شود و کشاورزان ببینند مقررات الگوی کشت ۱۰۰ درصد به نفعشان است به طور قطع به اجرای آن کمک میکنند.
به گفته مصری مهمترین مشوقها برای رعایت الگوی کشت محصولات کشاورزی این است که خود الگوی کشت پاسخگوی نیاز کشاورزان باشد.