پخش زنده
امروز: -
سیاستها و رویکردهای دولت انگلیس سبب شده، ۹۶ درصد پناهجویانی که پارسال وارد این کشور شدند در شرایط نامناسب اردوگاهها و پادگانهای متروک ارتش و در بلاتکلیفی بسر برند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ این روزها محافل سیاسی و رسانهای انگلیس مدام درباره مهاجرانی که از آبراهه جنوب این کشور وارد آن میشوند، میگویند و از آن به عنوان بحران یاد میکنند؛ به دلیل ورود کمتر از چهل هزار نفر به کشوری که دارای ششمین اقتصاد بزرگ جهان است.
پیتر والش گزارشگر دیده بان مهاجرت با انتقاد از رویکردهای دولت گفت: دولت انگلیس بر اساس منشور پناهجویان مسئولیت دارد، درخواست پناهجویانی را که وارد این کشور میشوند بپذیرد.
براساس گزارشهای رسمی، عمده پناهجویان از کشورهایی همچون عراق و افغانستان میآیند که انگلیس در جنگی ویرانگر به آنها حمله کرده، یا از کشورهای دوست انگلیس همچون آلبانی میآیند.
تیم لافتون، نماینده مجلس انگلیس با ارائه اماری درباره شمار مهاجرانی که امسال به صورت غیرقانونی و از ابراه میان فرانسه و انگلیس موسوم به کانال مانش وارد انگلیس شدند، گفت: با رکورد ۱۲ هزار نفری پناهجویان آلبانیایی مواجهیم که دو سال پیش، شمار آنها پنجاه نفر بود.
اکنون برخی ابعاد ماجرای سر بسته مراکز نگهداری از پناهجویان در سخنان برخی نمایندگان احزاب رقیب برملا میشود. ایوت کوپر، نماینده مجلس انگلیس و عضو ارشد حزب کارگر در این باره گفت: در شرایطی وحشتناک، چهار هزار پناهجو در اردوگاهی ساکنند که برای ششصد نفر مناسب است. شماری از خانوادههای هفته هاست در آن جا اسکان دارند. شرایط اردوگاه، غیرانسانی، پرآشوب، مملو از بیماریهای عفونی و خشونت است.
وزیر کشور دولت جدید انگلیس، اما منتقدان را به بهره بردای سیاسی از موضوع پناهجویان علیه دولت متهم میکند و پناهجویان را با واژهای تامل برانگیز مینامد.
سوئلا بریورمن گفت: مردم بریتانیا حق دارند بدانند کدام حزب در مبارزه با اشغال سواحل جنوبی کشورمان از جانب پناهندگان، جدی است و کدام حزب، جدی نیست. بسیاری از آنها را باندهای قاچاق انسان وارد این کشور میکنند و شماری از آنان، خودشان عضو باندهای تبهکارند.
به عقیده نهادهای حامی حقوق مهاجران، مواضع حزب حاکم که از ۱۲ سال پیش قدرت را در این کشور در دست دارند جانی تازه به گروههای راست افراطی و ضد مهاجران بخشیده تا جایی که آنها آزادانه نژادپرستانهترین سخنان را بر زبان میرانند.
جک رنشول عضو یک گروه راست افراطی در انگلیس در تجمع ضد مهاجران میگوید: سیاستهای گذشته ما موجب شد که ما با انگلها و قارچهای سمی مواجه شویم که هنوز هم وارد این کشور میشوند.
تحریک و میدان دادن به گروههای راست افراطی، راه را برای آتش زدن اردوگاه آوارگان و پیشتر ترور جوکاکس نماینده حامی پناهجویان و حقوق فلسطینیان در این کشور هموار کرده است.
بنا بر اعلام نهادهای ناظر، سیاستها و رویکردهای دولت انگلیس سبب شده ۹۶ درصد پناهجویانی که پارسال وارد انگلیس شدند در شرایط نامناسب اردوگاهها و پادگانهای متروک ارتش و در بلاتکلیفی به سر برند.