• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۲۲۸۷۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۷
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

ناسا با "چراغ قوه" در ماه به دنبال آب می‌گردد

بنابر اعلام ناسا در چند هفته آتی، یک ماهواره کوچک بر دهانه‌های دائما در سایه ماه نور می‌تاباند و به دنبال مخازنی از یخ‌آب می‌گردد که می‌تواند برای فضانوردان بسیار مفید باشد.

کره ماهبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از اسپیس، ناسا به زودی یک تاسواره موسوم به Lunar Flashlight به معنای چراغ قوه قمری را به سمت ماه پرتاب خواهد کرد که از یک بازتاب‌سنج چهار لیزری با طول موج‌های نزدیک به فروسرخ که به راحتی توسط آب جذب می‌شوند، برای شناسایی یخ‌آب روی سطح ماه استفاده خواهد کرد.
 
لونار فلش‌لایت (Lunar Flashlight) به معنای چراغ قوه قمری متعلق به ناسا یک تاسواره به اندازه یک کیف دستی است که قرار است بین ۹ تا ۱۵ نوامبر با فرودگر ژاپنی هاکوتو-آر (Hakuto-R) و ماه‌نورد رشید ۱ (Rashid ۱) متعلق به امارات متحده عربی با موشک "فالکون ۹" اسپیس‌ایکس از ایستگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال در فلوریدا به فضا پرتاب شود.
 
اگرچه وجود آب در زیر خاک ماه موسوم به رگولیت (regolith) بر کسی پوشیده نیست، اما دانشمندان مطمئن نیستند که که لایه‌ای از یخ کف این دهانه‌های سرد را پوشانده است یا خیر. همچنین از آنجا که آن‌ها در قطب‌های ماه هستند، یعنی در مناطقی که خورشید هرگز از لبه‌های آن‌ها طلوع نمی‌کند و نور آن هیچ گاه بر آن‌ها نمی‌تابد، هیچ راهی برای کشف این یخ‌آب وجود ندارد، مگر اینکه منبعی از نور در آنجا وجود داشته باشد و نور بر این دهانه‌ها تابانیده شود.
 
این دقیقاً همان چیزی است که لونار فلش‌لایت قصد انجام آن را دارد؛ استفاده از لیزر برای روشن کردن این دهانه‌های تاریک در قطب جنوب قمری.
 
جان بیکر (John Baker) مدیر پروژه این ماموریت در آزمایشگاه پیرانش جت ناسا در جنوب کالیفرنیا در بیانیه‌ای گفت: این پرتاب، ماهواره ما را در مسیری قرار می‌دهد که حدود سه ماه طول می‌کشد تا به مدار علمی خود برسد. سپس لونار فلش‌لایت سعی می‌کند یخ‌آب را در سطح ماه در مکان‌هایی بیابد که هیچ کس دیگری تاکنون قادر به دیدن آن نبوده است.
 
از آنجایی که ماهواره لونار فلش‌لایت تنها مقدار محدودی سوخت با خود حمل می‌کند، استفاده از مدار‌های سوخت فشرده برای آن امکان‌پذیر نیست؛ بنابراین ناوبر‌های این ماموریت، این فضاپیما را از کنار ماه هدایت می‌کنند تا سپس در یک مدار گسترده، حلقه‌ای و جمع‌آورنده اطلاعات یا مدار NRHO مستقر شود.
 
یک مدار NRHO یک مدار هاله‌ای با اضلاع کمی خمیده یا تقریباً مستقیم بین گذر‌های نزدیک با یک جرم در حال گردش است.
 
یک مدار NRHO به سوخت بسیار کمتری نسبت به مدار‌های سنتی نیاز دارد و آن را در دورترین نقطه یعنی فاصله ۷۰ هزار کیلومتری از ماه می‌برد که هر وقت در نزدیکترین فاصله خود با ماه یعنی در فاصله ۱۵ کیلومتری بالای قطب جنوب ماه قرار گیرد، سطح ماه را با دقت رصد می‌کند.
 
باربارا کوهن (Barbara Cohen) پژوهشگر ارشد گروه عملیات لونار فلش‌لایت در مرکز پرواز فضایی گادرد ناسا می‌گوید: دلیل استفاده از این مدار این است که بتوانیم به اندازه کافی به ماه نزدیک شویم تا این ماهواره بتواند لیزر‌های خود را به خوبی بتاباند و بازتاب خوبی از سطح دریافت کند و در عین مداری پایدار باشد که سوخت کمی مصرف کند.
 
لونار فلش‌لایت چندین نقطه عطف را محقق خواهد کرد، چرا که اولین فضاپیمای میان‌سیاره‌ای خواهد بود که از نوع جدیدی از پیشران سبز (هیدرازین) نسبت به پیشرانه‌های رایج در فضا استفاده می‌کند. این سوخت برای حمل و نقل و ذخیره ایمن‌تر است و توسط آزمایشگاه پژوهشی نیروی هوایی آمریکا توسعه یافته است. این سوخت به جای نیاز به اکسید کننده جداگانه، از طریق یک کاتالیزور می‌سوزد.
 
لونار فلش‌لایت همچنین اولین ماموریتی خواهد بود که از یک بازتاب‌سنج چهار لیزری برای جستجوی یخ‌آب در ماه استفاده می‌کند. بازتاب‌سنج از طول موج‌های نزدیک به فروسرخ استفاده می‌کند که به راحتی توسط آب جذب می‌شوند تا یخ روی سطح ماه را شناسایی کنند.
 
جالب اینجاست که وقتی لیزر‌ها به یک صخره برخورد می‌کنند، نور آن‌ها در فضاپیما منعکس می‌شود و در نتیجه فقدان یخ را نشان می‌دهد. اما اگر نور جذب شود، به این معنی است که دهانه‌های تاریک حاوی یخ یا آب هستند.
 
کوهن می‌گوید: ما برای اولین بار می‌خواهیم اندازه‌گیری قطعی یخ‌آب سطحی ماه را در مناطق دائما در سایه انجام دهیم. ما می‌توانیم مشاهدات لونار فلش‌لایت را با سایر مأموریت‌های قمری مرتبط کنیم تا بفهمیم این آب چقدر گسترده است و می‌توان از آن به عنوان منبعی توسط کاوشگران آینده استفاده کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
بازتاب‌سنج چهار لیزری با طول موج‌های نزدیک به فروسرخ که به راحتی توسط آب جذب می‌شوند، برای شناسایی یخ‌آب روی سطح ماه استفاده خواهد کرد.
نظر شما
آخرین اخبار
«از ایرانمان دفاع کنیم» روایت پیشرفت در آموزش و پرورش
اجرای ۲۰۷ طرح تحقیقاتی در مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان غربی
۳۴ محور فارس برفی و بارانی است
مصاف نمایندگان والیبال خراسان شمالی و کردستان
رقابت هزار و ۷۶۶ همدانی درآزمون استخدامی سرایداری آموزش و پرورش
سهم بارش باران در کیش تا صبح امروز ۲۲۱ میلی متر
ضربه بزرگ پاکستان به داعش
از سرزمین چین (۶)
همه جاده های استان سمنان باز است
بازدید و ارزیابی مرکز معاینه فنی خودرو‌های سبک میاندوآب از نظر آلایندگی
اعلام محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های شمالی کشور
۲۹ پایگاه اوراژانس در نقاط برف گیر استان کرمان
انسداد راه‌های ارتباطی برخی روستاها در شهرستان قلعه گنج
برف‌روبی بیش از ۴ هزار کیلومتر از راه‌های چهارمحال و بختیاری
شکایت باشگاه پرسپولیس از تراکتور
بهزیستی آماده دریافت کمک‌های مردم سخاوتمند استان قم است
گرامیداشت شهدای کولا و دودانگه ساری
چگونه مواجهه روزمره با میکروپلاستیک‌ها را کم کنیم؟
اماده باش اورژانس کرمان
بزرگداشت سالگرد ارتحال آیت‌الله حائری در حرم شاهچراغ (ع)
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
اوج فعالیت سامانه سردبارشی از امشب در سراسر استان
آغاز فرآیند انتخابات شورای اسلامی شهر‌ها با دستور وزیر کشور
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
هشدار بارندگی برای نیمی از کشور در روز پنج شنبه ۲۷ آذر
هوای سرد در تهران ماندگار است
جدیدترین گزارش پزشکی وضعیت رضا امیرخانی
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان
جوانان جهان، امروزه بیش از هر زمان دیگری نیازمند بهره‌مندی از آموزه‌های امام خمینی (ره) هستند
حضور هواداران ایران و ۳ کشور در جام جهانی ممنوع شد
کشتی فرنگی قهرمانی کشور؛ نفرات برتر ۵ وزن نخست مشخص شدند
اعطای درجه سپهبدی شهید باقری به خانواده ایشان
کارت‌سوخت با انتقال سهمیه بنزین به کارت‌بانکی حذف نمی‌شود
ادامه عملیات بارورسازی ابر‌ها تا پایان بهار
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۵ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۲ نظر)
اجرای ۴۲ طرح عمرانی در کمالشهر  (۲ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
برف پاییزی، چهره زمستانی به زنجان بخشید  (۱ نظر)