پخش زنده
امروز: -
قائم مقام معاون وزیر در سازمان دانشآموزی گفت: سازمان دانشآموزی کشور، اردوهای راهیان پیشرفت را از آخر این هفته آغاز می کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، حسین عبادتی با حضور در شبکه تلویزیونی امید درخصوص فعالیتهای سازماندانشآموزی افزود: سازمان دانشآموزی برای خود دانشآموزان است و یک نهاد عمومی غیردولتی است. ما در سطح کشور و در ۶۰ هزار مدرسه حضور داریم که تعدادی از این مدارس تمامتشکیلاتی هستند و بیش از ۵۰ درصد از دانشآموزان آنها در سازمان دانشآموزی عضویت دارند و ذیل فعالیتها تعریف میشوند.
در این مدارس ، همه تشکیلات برنامههای اختصاصی برگزار میشود، اما به طور خاص در ایام هفتهی دانش آموز در ۲۰۰ مدرسه، ویژه برنامههایی اجرا میشود.
وی درباره ویژه برنامههای سازمان دانشآموزی در ایام هفته نوجوان گفت: برگزاری مراسم حاملان قرآن، اهتزار پرچم جمهوری اسلامی ایران، اجرای سرود ملی، سخنرانی دانشآموزی، همخوانی سرود پیشتازان و همخوانی اختصاصی سرود "رفیق شهیدم" از جمله ویژه برنامههای این ایام است.
در پایان نیز عهد سازمانی که میعاد دانشآموزان تشکیلاتی در راستای پای بندی به قانون، پیشرفت کشور و کوشیدن در جهت رسیدن به تمدن نوین اسلامی است در ۱۰۰ مدرسه دخترانه و ۱۰۰ مدرسه پسرانه اجرا می شود.
قائم مقام معاون وزیر در سازمان دانشآموزی افزود: همچنین امسال و بعد از توصیه رئیس جمهور ، مبنی بر راهاندازی اردوهای راهیان پیشرفت ایران اسلامی، اولین اردو را به منظور تربیت راویانِ پیشرفت که خبرنگاران دانشآموز هستند در پایان این هفته برگزار می کنیم.
عبادتی افزود: معاونت علمی ریاست جمهوری ظرفیتی را ایجاد کرده است تا دانش آموزان با دستاوردهای علمی ایران آشنا شوند، به هرحال ما در عرصههای مختلف، پیشرفتهای چشمگیری داشتهایم، برای مثال موسسه رویان دستاوردها و موفقیتهای زیادی در دنیا داشته و بسیار خوب است که دانشآموزان از نزدیک با این موفقیتها آشنا شوند.
افتتاح مرکز اردویی-گردشگری سازمان دانش آموزی
این مقام مسئول با اشاره به افتتاح مرکز اردویی-گردشگری سازمان دانشآموزی گفت: انشالله در این هفته شاهد افتتاح این مرکز خواهیم بود، قرار است اردوهای هدفمند یکروزه به عنوان مکمل آموزش برای دانشآموزان در طول سال برگزار شود. همچنین اولین پلتفرم جامع اردوی دانشآموزی طراحی شده است تا دانشآموز و مدیر مدرسه بتوانند از تمامی ظرفیتهای اردویی کشور بهره ببرند و دسترسیهای لازم را داشته باشند.
آنها با وجود چنین پلتفرمی میتوانند الگوی اردویی خود را انتخاب کنند و مربی تربیتشده برای آن اردو را در اختیار داشته باشند. برای مثال یک مدیر مدرسه که میخواهد دانشآموزان را به اردوی کوه ببرد در این پلتفرم جستوجو خواهد کرد که چه ظرفیتهایی وجود دارد و چه کسانی آموزش دیدهاند که دانشآموزان را با چه مدلی به کوهنوردی یا کوهپیمایی ببرند.
عبادتی در ادامه به یکی دیگر از برنامههای ویژه سازمان دانشآموزی و افتتاح آن در ایام هفته نوجوان پرداخت و گفت: یکی از برنامههای طراحی شده که در هفته دانشآموز و نوجوان افتتاح خواهد شد، برنامه کارگاههای سواد فضای مجازی است. متاسفانه در این حوزه کمکاری کردهایم اما خواستیم امسال در دو عرصه کار ویژههایی داشته باشیم ، اول در حوزه فیکنیوز که مرتبط با توانایی و مهارت و تشخیص سره از ناسره در فضای مجازی است. برای این برنامه سه هزار مربی در فصل تابستان تربیت شدند که این کارگاهها را تا پایان سال در سطح یک میلیون و ۲۰۰ هزار کلاس آموزش و پرورش برگزار خواهند کرد.
اجرای طرح شتاب با هدف توانمندسازی دانشآموزان برای کسب و کار حلال در فضای مجازی
قائم مقام معاون وزیر در سازمان دانشآموزی گفت: دومین کار ویژه در حوزه کسب و کارهای فضای مجازی با عنوان طرح شتاب است. دانشآموزان در این کار ویژه توانایی کسب و کار حلال در بستر فضای مجازی را که مهارتی نوین است آموزش میبینند به گونهای که در پایان این دوره با آموزههای اولیه کسب و کار مجازی آشنا خواهند شد و به حداقل درآمدزایی میرسند.
البته این موضوع به پیشرفت خود دانشآموز نیز بستگی دارد اما ظرفیت خوبی است که انشالله قسمتی از اشتغال که باید برای دانشآموزان تولید شود را با استفاده از ظرفیت فضای مجازی شاهد باشیم.
عبادتی درباره استقبال دانشآموزان از برنامههای این سازمان گفت: استقبال بسیاری خوبی را شاهد بودهایم ما متوجه شدیم در زمینه دانشآموزی چقدر کم کار کردهایم. وقتی ظرفیتی ایجاد میشود و میبینیم به اندازه زیادی استقبال وجود دارد و ثبتنامهای فراوان را شاهد هستیم ، متوجه میشویم که نباید به ظرفیت فعلی اکتفا کرد و باید زمینهسازی برای ایجاد ظرفیتهای بزرگتر انجام شود.
ضرورت همراهی همه نهادها با وزارت آموزش و پرورش
وی افزود: از مجلس شورای اسلامی استدعا دارم عنایت بیشتری به برنامههای پرورشی و تربیتی دانشآموزان داشته باشند، سرانه پرورشی دانشآموزان ما بسیار محدود است و امیدواریم مجلس در برنامه توسعه هفتم و همچنین بودجه ۱۴۰۲ توجه متفاوتی را در این خصوص داشته باشد ما در قسمتی که سهم ما است تلاش میکنیم تا با سرعت بیشتری به اهداف مورد نظر برسیم، اما نهادهای تصمیمگیر نیز سهمی دارند و باید به دستگاه تعلیم و تربیت و به معنای خاص وزارت آموزش و پرورش توجه داشته باشند. اگر قرار باشد وزارت آموزش و پرورش را تنها بگذارند و توجهی نداشته باشند و فقط مطالبات خود را مطرح کنند، نتیجه مطلوب را در موضوعات تربیتی و فرهنگی نخواهیم گرفت.
ما از بدنه معلمان و مربیان دفاع میکنیم چون تواناییهای لازم را برای پیشبرد اهداف دارند اما ابزارها محدود است و باید توجه ملی به این مسئله شود. الان سرانه پرورشی هر دانشآموز فقط ۳۶ تومان است.