پخش زنده
امروز: -
طرح جامع فاضلاب در کارون، همزمان با سایر شهرستانها در خوزستان آغاز شد، اما اهالی این شهرستان از روند اجرای این طرح رضایت ندارند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان گفت: کارون به دلیل شرایط و موقعیتی که دارد، هرگاه طرحی برای اهواز تعریف یا اجرا میشود، نقاط حاشیهای و شهرستان کارون نیز در نظر گرفته میشوند.
محمدرضا کرمی نژاد افزود: از پارسال طرح جامع فاضلاب در کارون با همکاری پیمانکاران متعدد همزمان با اهواز آغاز شد، بطوریکه اولین خیابانی که در این شهرستان در بارشهای سالهای قبل با مشکلات زیادی مواجه میشد، خیابان امام رضا (ع) بود به وجود طولانی بودن، در کمترین زمان ممکن عملیات بهسازی شبکه فاضلاب در آن به پایان رسید.
فعالیت ۱۲ جبهه کاری در شهرستان کارون
وی ادامه داد: از مجموع ۲۵ کیلومتر خطوط اصلی شبکه فاضلاب کارون، حدود ۷۰ درصد آن در یکسال اخیر انجام شده است، این در حالی است که قبل از شروع به کار دولت سیزدهم، ۲ تا ۳ جبهه کاری فعال داشتیم، ولی درحال حاضر حدود ۱۲ جبهه کاری در این شهرستان فعال هستند.
کرمی نژاد با بیان اینکه علاوه بر پیمانکاران شرکت آب و فاضلاب خوزستان، قرارگاه خاتم الانبیا (ص) در این شهرستان مستقر شده و فعال است، اضافه کرد: بیشتر جبهههای کاری در منطقه مربوط به این قرارگاه هستند.
پیشرفت ۵۵ درصدی عملیات ساخت ایستگاههای پمپاژ فاضلاب
این مقام مسئول میگوید: ۵ ایستگا پمپاژ فاضلاب باید در کارون ساخته شود که در حال حاضر همه ایستگاهها پیشرفت ۵۵ درصدی دارند و این امر نشان دهنده سرعت مطلوب اجرا طرح جامع فاضلاب در این شهرستان است.
وی با بیان اینکه از حدود ۳۵ کیلومتر شبکه داخلی، حدود ۲۰ درصد انجام شده است، افزود: میتوان گفت از مجموع طرح جامع فاضلاب کارون، ۵۰ درصد آن با صرف حدود ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار، اجرا شده است و با ۵۵۰ میلیارد تومان اعتبار، شاهد تکمیل آن خواهیم بود.
به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان؛ قرار بود طرح جامع فاضلاب اهواز و کارون در مدت ۳ سال اجرا و تکمیل شود، ولی مدت زمان اجرا و تکمیل آن با تاکید ریاست جمهوری به ۲ سال کاهش یافته و تلاشهای شبانه روزی برای تحقق وعدهها درحال انجام است.
ساماندهی جویهای روباز بر عهده شهرداری است
کرمی نژاد درخصوص ۲۸۰ کیلومتر جوی روباز در ۱۴ منطقه کارون گفت: ساماندهی این جویها بر عهده آبفای خوزستان نیست و شهرداری وظیفه دارد به وضعیت آنها رسیدگی کند، به همان میزانی که طرح جامع فاضلاب پیشرفت میکند، از تعداد جویهای روباز نیز کاسته میشود و وضعیت در مدیریت آبفا قرار میگیرد.
وی به وجود چنین مشکلی در سایر شهرستانها از جمله؛ حمیدیه، ملاثانی و شیبان اشاره کرد و ادامه داد: شهرداری باید با صرف هزینه نسبت به لایروبی و بستن آنها اقدام کند تا آبفا بتوانیم شبکه فاضلاب را تکمیل کنیم، البته جویهای روباز برای دفع آبهای سطحی و آبهای ناشی از بارندگی کارایی دارند.
کرمی نژاد میگوید: شبکهای که آبفای خوزستان اجرا میکند و کارهایی از جمله؛ لایروبی، تنظیم شبکه، ساخت و بهسازی ایستگاههای پمپاژ، تعویض و تعمیر پمپها و... بر عهده آبفا است، اما شبکههای روباز در انحصار شهرداریها هستند و موظف به لایروبی آنها است.
این مقام مسئول به برگزاری جلسههای متعدد با فرماندار و شهردار شهرستان کارون اشاره کرد و گفت: طرحهای بهسازی شبکه فاضلاب در شهرستانهای مختلف از پارسال وارد مرحله اجرایی شده اند و همه کارها براساس مصوبهها و ابلاغیهها در حال انجام است.
کارون نیازمند ۷۸۰ کیلومتر شبکه فاضلاب
فرماندار کارون گفت: مشکلات این شهرستان متعدد هستند و فلسفه تبدیل آن به شهرستانی مستقل، رسیدگی به مشکلات آن و خارج کردن از حاشیه جنوبی کلانشهر اهواز بود
سعید کعبی فلاحیه افزود: طرح جامع فاضلاب با آغاز به کار دولت سیزدهم و پیگیریهای استاندار خوزستان و آبفای استان شتاب بیشتری گرفت، ولی باید بپذیریم که در برخی بخشها کمبودها و مشکلاتی وجود دارد که باید نسبت به رفع آنها برای رفاه و آسایش اهالی کارون اقدام شود.
وی درخصوص کارهای اجرا شده در حوزه فاضلاب کارون میگوید: کارهای انجام شده از سوی شرکت آب و فاضلاب خوزستان در رابطه با خطوط اصلی فاضلاب به طول حدود ۲۵ کیلومتر، خطوط شبکه فاضلاب به طول ۱۰ کیلومتر و انشعابهای خانگی به طول ۶۰ کیلومتر انجام شده، این در حالی است که نیاز ما ۷۸۰ کیلومتر است و باید برای اجرای آن اعتبار مورد نیاز تامین شود.
کعبی فلاحیه به وجود ۵ ایستگاه پمپاژ فاضلاب در شهر کوت عبدالله و یک ایستگاه در مهدیس و یک ایستگاه در قلعه چنعان اشاره کرد و ادامه داد: در این رابطه شاهد کارهای خوب با سرعت مطلوب هستیم.
وی درخصوص طرحهای بهسازی و توسعه شبکه فاضلاب در دست اقدام گفت: اجرای کلکتور اصلی از کوت نواصر تا میدان امام علی (ع)، موانع زیرزمینی دارد و در مجاورت مصلای نماز جمعه کارون قرار گرفته است و انتظار میرود با بسترسازی مناسب، موانع رفع شوند و رضایت نمازگزاران جلب شود.
فرماندار کارون اضافه کرد: طرح خط ۵۰۰ میلیمتری در خیابان نهج البلاغه کوی کانتکس از سوی قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) و نظارت شرکت آب و فاضلاب خوزستان در حال اجرا است، ولی باید روند اجرای آن شتاب گیرد تا قبل از آغاز بارندگی ها، تکمیل شود.
راه اندازی ایستگاههای پمپاژ شهرک گلها در گرو تابلوی دیماند
نماینده عالی دولت در شهرستان میگوید: اجرای خط ۴۰۰ میلیمتری اسلام آباد شرقی به طول حدود ۴۵۰ متر از سوی پیمانکار آغاز شده، همچنین ساخت ۵ ایستگاه پمپاژ فاضلاب از سوی شرکت ایساپ در قلعه چنعان، کوت نواصر، شهرک بسیج، کوت عبدالله قدیم، کوی شهید چمران و درویشیه درحال انجام است.
وی درخصوص ایستگاه پمپاژ در شهرک گلها گفت: همه کارهای مربوط انجام شده و به پایان رسیده اند، اما به دلیل نصب نشدن تابلوی دیماند، تاکنون به بهره برداری نرسیده است و از این جهت اهمیت دارد که جمع کننده خطوط اصلی اسلام آباد شرقی و خط شکاره است و با راه اندازی این ایستگاه به بهره برداری خروجی منطقه اسلام آباد و خط هشتصد میان شکاره یک و دو کمک میشود.
سعید کعبی فلاحیه انشعابهای خیابانهای ۶ تا ۱۲ کاشف را از دیگر طرحهای نیمه تمام شهرستان کارون عنوان کرد و افزود: به دلیل پرداخت نشدن مطالبههای پیمانکار، شاهد توقف طرح هستیم و باعث نارضایتی اهالی این منطقه شده است و با تزریق منابع مالی با هرچه سریعتر فاضلاب تکمیل شود.
وی به ریزش فاضلاب و جاری شدن آب در خیابان کاشف ۶ و رفع سریع مشکل اشاره کرد و ادامه داد: از مسئولان مربوط خواهشمندیم با تسریع در روند طرح، به بهبود وضعیت کمک کنند.
کعبی فلاحیه به تکمیل طرح فاضلاب در شهرک بسیج در کارون اشاره و اضافه کرد: تنها کار باقیمانده انجام زیرساخت و آسفالت معابر است و باید انجام شود تا مشکلی برای اهالی منطقه ایجاد نشود.
ضرورت لایروبی شبکه فاضلاب در کارون
به گفته فرماندار کارون؛ در کوی شهید محسن، فقط ۵۰ درصد کار انجام شده، همچنین کوی شریعتی یک شامل؛ خیابانهای قائم و ناطق، کوی شریعتی دو تاکنون طرح بهسازی شبکه فاضلاب آغاز نشده است، ضمن اینکه خیابانهای ۱۲، ۱۳ و ۱۴ خزامی شرایط مناسبی ندارند و باید خطوط آنها تعویض شوند.
وی به آبگرفتگی در کارون در سال ۱۳۹۸ و تحمیل هزینههای سنگین برای اهالی شهرستان اشاره کرد و گفت: تکمیل طرح فاضلاب، کارهای باقیمانده، ترمیم نوارهای حفاری و تکمیل طرح در برخی مناطقی یک ضرورت است و بروزرسانی ایستگاهها، لایروبی و رفع انسداد شبکههای فاضلاب نیز امری الزامی است که باید قبل از بارندگی اقدام شود.
محمدرضا کرمی نژاد مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان با تقدیر از پیگیریها و تلاشهای شبانه روزی فرماندار کارون و تائید صحبتهای وی درخصوص تزریق منابع مالی گفت: براساس خبرهای رسیده از وزارت کشور اعتبار مورد نیاز تامین میشود و مطالبههای پیمانکاران پرداخت میشود و طرحها مجدد فعال خواهند شد.
وی درخصوص نصب تابلوی دیماند شهرک گلها میگوید: این تابلو ساخته شده و پیگیریهای جدی برای نصب و راه اندازی آن درحال انجام است، البته شبکه فاضلاب در خوزستان و شهرستان کارون مشکلات خاص خود را دارد و آبفا با همه توان درحال اجرای طرح جامع فاضلاب است و بدون شک هنگام بارندگی، پس زدگی همانند سالهای قبل نخواهیم داشت و با تکمیل آن تا سال آینده مشکلات به پایان میرسند.
تکمیل طرح فاضلاب در خیابانهای کاشف تا ۲۵ آبان ماه امسال
به گفته کرمی نژاد؛ طرح فاضلاب در محدوده خیابانهای کاشف ۶ تا ۱۲ براساس برنامه ریزیهای انجام شده تا ۲۵ آبان ماه امسال تکمیل خواهد شد.
وی شبکههای فاضلاب را شبکههایی سنگین و هزینه بر دانست و گفت: در یکسال اخیر حدود ۵۰ درصد از کار توسعه و بهسازی آن انجام شده است و برای تسریع در اجرای طرح، در صورت نیاز جبهههای کاری بیشتری نیز فعال خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان قیمت کنونی هر دستگاه جنتکس را ۱۲ تا ۱۵ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: مجوز خرید ۲ دستگاه برای اهواز و کارون از سازمان برنامه و بودجه کشور گرفته شده و مقدمات خرید آنها در حال انجام است و به زودی تحویل داده خواهند شد.
کرمی نژاد میگوید: در هر شهرستانی که با کمبود دستگاه لایروبی مواجه باشیم، از اهواز انتقال مییابد تا خریداری دستگاه اختصاصی انجام و تحویل داده شود.
شرایط خاک و نبود نقدینگی دلیل کُندی روند آسفالت معابر
این مقام مسئول مسئله سرعت زیاد حفاری و کُندی ترمیم نوارهای حفاری را تائید کرد و گفت: دلیل این موضوع بافت خاک است، بطوریکه خاک باید کوبیدگی لازم را داشته باشد تا بتوان آسفالت را انجام داد و به مرور زمان مشکلی به وجود نیاید.
وی به آسفالت ۲۳۹ خیابان به طول حدود ۱۰۰ کیلومتر اشاره کرد و افزود: درحال حاضر ۳۹ خیابان با حدود ۷ کیلومتر از جمبله؛ خیابان زکی زاده، کندرو میدان جمهوری، خیابانهای ۱۳، ۱۴ و ۱۵ پادادشهر، گلدسته، سبحان، دانش، بلوار سینا، شهرک دانشگاه، بلوار سعادت، صنور، ارشاد و... باید آسفالت شوند و این کار نهایتا تا ۲۸ آبان ماه امسال انجام میشود.
محمدرضا کرمی نژاد نبود نقدینگی و انجام آزمایشهای خاص و نظارت بر شرایط خاک را دلیل کُندی عملیات آسفالت معابر عنوان کرد و ادامه داد: با کمک به پیمانکاران و تلاش آنها برای خرید آسفالت، در موعد مقرر شاهد آسفالت معابر باقیمانده خواهیم بود.
روند اجرای طرح جامع فاضلاب رضایت بخش نیست
نماینده مردم اهواز، کارون، باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی گفت: طرح جامع فاضلاب کار بزرگی است و تلاش شبانه روزی و پیگیریهای مسئولان دستگاههای اجرایی مختلف جای تقدیر دارد، ولی واقعیت امر این است که روند اجرا و پیشرفت طرح مطلوب و رضایت بخش نیست.
سیدکریم حسینی نسبت به آغاز بارندگیها در روزها و ماههای آینده هشدار داد و افزود: حفاریها برای اجرای طرح انجام شده، اما نوارهای حفاری ترمیم و آسفالت و همچنین لوله گذاریها انجام نشده اند و باوجود اینکه طرحها در بسیاری از مناطق کلید خورده اند، ولی به سرانجام نرسیده اند.
کمبود نقدینگی، مانعی بر سر راه اجرای طرح جامع فاضلاب
وی کمبود نقدینگی را مشکل اساسی در اجرای طرح جامع فاضلاب عنوان کرد و ادامه داد: مسئولان استانی و کشور باید برای تکمیل این طرح همکاری و همراهی کنند، البته در دیدار با وزیر نیرو، موضوع تامین اعتبار لازم و کافی مطرح شد و امیدواریم با تزریق بودجه بتوان این طرح بزرگ را به ایستگاه پایانی رساند.
حسینی طرح جامع فاضلاب اهواز و کارون را طرحی ملی دانست و اضافه کرد: اتمام این کار نیاز به همت و اراده همگانی دارد و باتوجه به اینکه مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری دستور مستقیم برای رفع مشکلات فاضلاب استان خوزستان و شهرستانهای درگیر با این مشکل را دادند، باید همه پای کار باشند و پیگیری کنند.
این مقام مسئول بر ورود استاندار خوزستان و برگزاری جلسهها با مسئولان امر به منظور رفع مشکل و به سرانجام رساندن طرح جامع فاضلاب تاکید کرد و گفت: تسریع در همه طرحهای فاضلاب، ترمیم و آسفالت نوارهای حفاری، لوله گذاری و اتمام کار امری الزامی است.
حسینی میگوید: باید طرحها را باتوجه به بودجه و اعتبارهایی که جذب میکنیم، اجرا کنیم و پیگیریها برای تامین اعتبار و به سرانجا رساند این طرح بزرگ و ملی را ادامه دهیم.
شناسایی نقاط ریزشی جدید در اهواز و کارون
محمدرضا کرمی نژاد در پاسخ به صحبتهای نماینده مردم اهواز، کارون، باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۷۳ نقطه ریزشی در مناطق مختلف وجود داشت و درصورتیکه جمع آوری نشوند، در فصل بارندگیها با مشکل مواجه میشویم، به همین دلیل رفع آنها در دستور کار قرار گرفت و درحال حاضر حدود ۴ نقطه باقی مانده است.
وی به شناسایی ۲۷ نقطه ریزشی دیگر اشاره کرد و ادامه داد: این نقاط به پیمانکاران تحویل داده شده اند و براساس برنامه ریزیهای انجام شده، تا ۲۸ آبان این نقاط جمع آوری میشوند.
کرمی نژاد میگوید: در سالهای قبل روزانه شاهد ۳ هزار مورد پس زدگی فاضلاب بودیم، این در حالی است که با اجرای طرح جامع فاضلاب، این مشکل به ۵۰ تا ۶۰ مورد در روز کاهش یافته است و نتیجه تلاشهای شبانه روزی و کارهای انجام شده را نشان میدهد.
به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان؛ اتصال لولهها به شبکه فاضلاب در حال انجام است و به زودی به بهره برداری میرسند.