پخش زنده
امروز: -
مرکبات سرشار از آنتی اکسیدانها، پتاسیم، بتاکاروتن و فیبرهای حلال هستند که برای حفظ سلامت بدن بسیار مفید است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، به گفته محققان مرکبات سرشار از آنتی اکسیدانها و برای سلامت مفید هستند.
بدون شک پرتقال یکی از معروفترین و محبوبترین مرکباتی میباشد که نامش همیشه تداعی کننده ویتامین C است.
باید بدانید که پرتقال حاوی ۷۰ میلی گرم ویتامین C میباشد که این مقدار ۹۰ درصد از نیاز روزانه خانمها به این ویتامین را تأمین میکند.
علاوه بر این باید بگوییم که نارنگی، لیموترش و گریپفروت نیز حاوی میزان قابل توجهی ویتامین C میباشد که یک آنتی اکسیدان قوی محسوب میشود. این ویتامین سلولها را از آسیبهای رادیکالهای آزاد حفظ میکند و همچنین میتواند اثرات برخی از سرطانها، سکتهی قلبی، سکتهی مغزی و بیماریهای دیگر را کاهش دهد.
ویتامین C همچنین به عملکرد خوب سیستم ایمنی بدن کمک میکند و نقش موثر و غیر قابل انکاری در پیشگیری از بیمارهای زمستانی دارد.
زمانی که احساس بیحوصلگی و بیحالی میکنید یک عدد پرتقال خوشمزه نوش جان کنید. خواهید دید که چقدر خوش اخلاق و سرحال خواهید شد.
توصیه میکنیم که روزتان را با مرکبات شروع کنید. خوردن مرکبات به همراه صبحانه بهتر از مصرف آنها بعد از شام است.
مرکبات منبع خوب پتاسیم و بتاکاروتن
پرتقال تانجرین tangerine که به آن پرتقال - نارنگی نیز گفته میشود و در ایران به نارنگی پاکستانی معروف است بیش از تمام مرکبات دیگر حاوی ویتامین A (به صورت بتاکاروتن) میباشد.
این میوه حاوی ۷۷۵ UI (واحد بینالمللی) ویتامین A و همچنین ۱۳۰ میلی گرم پتاسیم است. گریپفروت صورتی و قرمز نیز سرشار از بتاکاروتن میباشد.
مرکبات با سرطان مقابله میکنند
پژوهشهای اخیر نشان دادهاند که گریپفروت علاوه بر بتاکاروتن حاوی مواد دیگری نیز هستند که میتوانند از ابتلا به سرطان پیشگیری کنند. گریپفروتهای صورتی و قرمز سرشار از لیکوپن هستند. به نظر میرسد این آنتی اکسیدان خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش میدهد.
در مورد پرتقال باید بگوییم که این میوه پُرطرفدار سرشار از بیوفلاوونوئیدهایی مثل «روتین» و «هسپریدین» هستند. این دو رنگدانهی گیاهی از ابتلا و همچنین رشد تومورهای سرطانی پیشگیری میکنند. در واقع تمام مرکبات مثل نارنگی پاکستانی سرشار از بتاکریپتوگزانتینها هستند. این بتاکاروتن از ابتلا به سرطان کولون پیشگیری به عمل میآورد.
مرکبات کلسترول خون را تنظیم میکنند
مرکبات حاوی میزان قابل ملاحظهای فیبر پکتین هستند. این فیبرهای حلال غذایی میزان کلسترول خون را تنظیم میکنند.