پخش زنده
امروز: -
مشاور امور بانوان و دبیر شورای مشورتی بانوان معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد از برگزاری دوره آموزشی تجوید استدلالی ویژه بانوان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مژگان خان بابا با اشاره به برنامه ریزی برای برگزاری دوره آموزشی «تجوید استدلالی» با عنوان «المقدمة الجزریة» از سوی این معاونت گفت: برای اولین بار در کشور دوره آموزش تجوید استدلالی ویژه بانوان و به همت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود.
وی اضافه کرد: این دوره با حضور استادان شناخته شده کشورمان از ۱۵ آبان به صورت حضوری و غیر حضوری اجرا می شود.
دبیر شورای مشورتی بانوان معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد افزود: دوره تجوید استدلالی با تدریس استادان اعظم الوندی و حمیدرضا مستفید، ارائه خواهد شد. در این دوره علاوه بر تدریس کتاب المقدمه الجزریه، شرح هایی که بر این کتاب نوشته شده است نیز در صورت امکان ارائه خواهد شد.
خانبابا گفت: این دوره به دو صورت مجازی و حضوری برگزار می شود. امکان حضوری برای شهروندان تهران فراهم شده و دیگر افراد از ظرفیت برخط (آنلاین) که برای ۱۰۰ نفر در نظر گرفته شده است، استفاده خواهند کرد.
وی تصریح کرد: این دوره به مدت ۲۰ جلسه به طول خواهد انجامید و پس از آن طی آزمونی از سوی اداره کل آموزش معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد به شرکت کنندگان گواهینامه اعطا می شود. در این دوره ۳۰ نفر از تهران به صورت حضوری و ۱۰۰ نفر از سایر استان ها به صورت برخط (آنلاین) حضور دارند.
دبیر شورای مشورتی بانوان معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد با اشاره به اینکه در تلاش برای افزایش سطح علمی فعالیت های قرآنی بانوان هستیم، تصریح کرد: بعد از این دوره تلاش خواهد شد تا دوره تربیت مربی تجوید آسان را در قالب طرح بشری به اجرا در بیاوریم. این دوره نیز ۲۰ ساعت آموزش دارد و پس از پایان آن گواهینامه پایان دوره به شرکتکنندگان اهدا خواهد شد.
خانبابا ادامه داد: کتاب «المقدمه الجَزَریه» کتابی است که در اکثر کشورهای مسلمان تدریس می شود، اما در کشور ما ورود به این بحث از طریق این کتاب نبوده است. اگر از نظر مالی با مشکل مواجه نشویم این دوره را همچنان ادامه خواهیم داد.
دبیر شورای مشورتی بانوان معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد در پاسخ به این سوال که دوره یادشده بیشتر مورد توجه چه بخش از فعالان قرآنی قرار خواهد گرفت، گفت: بخش حُسن حفظ و وقف و ابتدا نیز به صورت مستقیم با تجوید ارتباط دارد. همچنین اساتید صوت و لحن نیز وقتی قاری یا حافظ تلاوت می کند تجوید را مد نظر دارند، بر همین اساس این دوره برای افرادی که در حوزه تجوید، حُسن حفظ، وقف و ابتدا و حتی صوت و لحن فعالیت دارند، مفید خواهد بود.
خانبابا با اشاره به اینکه بانوان گلایه دارند که چرا کرسی های سطح اول آموزش در حوزه قرآن را در اختیار ندارند، بیان کرد: علت این موضوع به خود بانوان باز می گردد. خود آنها راه ورود به کرسی های طراز اول علمی را پیدا نکرده اند. یکی از راهها این است که مطالعات عمیق داشته باشند و از منابع اولیه آگاهی داشته باشند. مطالعه کتاب «المقدمه الجزریه» یکی از کتاب هایی است که مطالعه آن مفید خواهد بود.
دبیر شورای مشورتی بانوان معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد اظهار کرد: درصدد هستیم با همراهی و همکاری رایزن های فرهنگی کشورمان، بتوانیم محافل آنلاین انس با قرآن کریم را با حضور قاریانی از کشورهای صاحب عنوان در زمینه قرائت، برگزار کنیم. این محافل به مناسبت شهادت حضرت زهرا (س) برگزار خواهد شد.
خان بابا تصریح کرد: یکی دیگر از فعالیت هایی که در راستای ارتقای سطح علمی بانوان در دست اجراست، تألیف کتب آموزشی از سوی بانوان فعال قرآنی است. در حال حاضر این کار را با استفاده از ظرفیت آقایان به عنوان سرگروه و استاد راهنما شروع کرده ایم و بانوان نیز به عنوان زیر گروه همکاری دارند و امیدواریم بتوانیم بانوان را وارد حوزه پژوهش و نگارش تألیفات مرجع کنیم.