پخش زنده
امروز: -
معاون استاندار خوزستان : میتوان با اهمیت ویژه به بخش آموزش و ترویج میزان محصولات کشاورزی را به سقف ۴۰ میلیون تن رساند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای استانداری در نشست ستادی وزیر جهادکشاورزی با فعالان بخش کشاورزی استان با بیان اینکه خوزستان قطب کشاورزی کشور است گفت: ۸۲ درصد منابع نفتی در این استان وجود دارد و با وجود ۷ بندر و مرزهای مشترک آبی و خاکی با کشورهای حوزه خلیج فارس به خصوص کشور عراق و اینکه ۷۰ درصد از صادرات و واردات مورد نیاز مردم از طریق مرزهای آبی و خاکی این استان تامین میشود، باید انتخاب استان خوزستان به عنوان پایتخت اقتصادی کشور مورد بررسی و مطالعه ویژه قرار گیرد.
آقارضا فتوحی تاکید کرد : باید به بخشهای مختلف استان از جمله اقتصاد، کشاورزی، اشتغال و رونق تولید، فرآوری، تجارت، صادرات و سایر زنجیرهها در استان خوزستان توجه ویژه شود.
فتوحی با تاکید بر اینکه امنیت غذایی، امنیت ملی را به دنبال دارد، گفت: یکی از موضوعات مهم در بخش کشاورزی آموزش و ترویج است که باید در وزارت جهاد کشاورزی به صورت ویژهتر دیده شود.
وی اضافه کرد: خوزستان با ۴ و نیم میلیون نفر حدود ۲۳۰ هزار بهرهبردار و تولیدکننده دارد و علیرغم اینکه ۳۳ درصد از منابع آبی کشور در این استان است، تنها ۱۷ میلیون تن تولیدات این بخش است، که میتوان با اهمیت ویژه به بخش آموزش و ترویج این میزان را به سقف ۴۰ میلیون تن رساند.
فتوحی در خصوص راندمان آبیاری در خوزستان گفت: باید اعتبار ویژهای جهت اصلاح این بخش به استان تعلق گیرد.
وی ادامه داد: با توجه به وجود سواحل زیاد در استان محصولات شیلاتی در استان پایین است که باید با تشکیل کارگروه ویژه و استفاده از علم روز دنیا تولیدات شیلات را به حداکثر میزان ممکن رساند.
فتوحی همچنین در خصوص طرح ۵۵۰ هزار هکتاری رهبری گفت: بخشی از این طرح در استان خوزستان به انجام رسیده، ولی باید با توجه ویژه و تخصیص اعتبار لازم تمام طرح به انجام برسد تا تمامی مردم از آن بهرهمند شود.
آقارضا فتوحی در خصوص تولیدات مرغ و گوشت استان گفت: وارد کردن مرغ از استانهای دیگر باید به حداقل رسیده و با استفاده از تولیدات داخلی این محصولات با قیمت کمتری در اختیار مردم استان قرار گیرند.
وی با بیان اینکه ۳ و ۶ دهم میلیون تن کالا در انبار بندر امام خمینی وجود دارد گفت: این کالاها با پیگیری ویژهی شرکت بازرگانی دولتی، پشتیبانی امور دام و بخش خصوصی باید جهت استفادهی مردم به استانها سرازیر شود.
وی بیان کرد: با توجه به ارتباط استان با کشورهای حوزه خلیج فارس این استان میتواند در ۶ ماهه دوم سال در بخشهای مختلف از جمله شیلات، صیفیجات، سبزیجات ارزآوری داشته باشد از این پس دیپلماسی اقتصادی در بخش کشاورزی باید به صورت ویژه دنبال شود.
فتوحی همچنین گفت: شور ورزی و آبخیزداری در شمالشرق و همچنین در بخشهای دیگر باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
وی با تاکید بر این که حدود ۲۵ درصد از گندم کشور در این استان تولید میشود، به صفهای طویل نانواییها اشاره کرد و گفت: متوسط سهمیهی آرد این استان، نسبت به استانهای دیگر با جمعیت پایینتر بسیار کم است که باید اصلاح شود، وی از وزارت جهاد کشاورزی درخواست کرد که کارگروههای مختلفی در بخش شیلات، باغبانی و زراعت، آب و خاک ریزگردها، ترویج و آموزش، منابع طبیعی و.. برای بررسی، پیگیری و رفع مشکلات در سطوح مختلف استان تشکیل گردد.