پخش زنده
امروز: -
دکتر مصطفی رضایی رئیس مرکز مدیریت شبکهها در وزارت بهداشت گفت:در اجرای برنامه بحث تامین منابع است تا بتوانیم هر ۲۵۰۰ نفر جمعیت شهری را منتسب کنیم به یک گروه پزشک خانواده و مراقب سلامت خانواده را استمرار دهیم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما رادیو سلامت در برنامه به زندگی سلام کن با آقای دکتر مصطفی رضایی رئیس مرکز مدیریت شبکهها در وزارت بهداشت
مجری: برنامه اجرای پزشک خانواده چقدر جدی است و این تغییراتی که قرار است در نسخه ۰۲ اتفاق بیفتد آیا صرفا فقط تغییر محتوا است یا یک برنامه ریزی دارد برایش میشود و قرار است توسعه پیدا کند.
آقای دکتر مصطفی رضایی رئیس مرکز مدیریت شبکهها در وزارت بهداشت: وزارت بهداشت جدی و مصمم است در بحث توسعه برنامه پزشکی خانواده، بحث پزشکی خانواده مناطق روستایی و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر از بیست سال پیش شروع شد، ولی توسعه آن به مناطق شهری به موانعی برخورد و یک نسخه ۰۲ تدوین شد حدود ده سال پیش در دو استان فارس و مازندران اجرا شد، مشکلات و چالشهایی در خود برنامه وجود داشت، ویرایش نسخه توسط ذینفعان این برنامه و کارشناسان انجام شده، موانعش برطرف شده صرفا مانع اجرایی ما در اجرای برنامه بحث تامین منابع است تا بتوانیم هر ۲۵۰۰ نفر جمعیت شهری را منتسب کنیم به یک گروه پزشک خانواده و مراقب سلامت وخدمات پزشکی خانواده را استمرار دهیم.
مجری: آیا واقعا اشکال در مواردی است که از نظر اجرایی خود نسخه جدید پزشک خانواده که البته برای چند سال گذشته است آخرین نسخه دارد یا اینکه شما مشکل تامین منابع دارید؟ شما هم میدانم که مدافع این هستید که باید هزینهها و سرمایه گذاری باید روی پیشگیری انجام شود، ولی در ابتدا که دولتها میآیند و شروع به کار میکنند یا قبل از انتخابات خیلی روی این زمینهها مانور داده میشود، من یادم است در مورد برنامه پزشک خانواده هم خیلی صحبت شد، ولی عملا که وارد کار میشوند منابع صرف مشکلات بدهی و مخارجی که در حوزه درمان است میشود آیا واقعا قرار است اتفاقی برای تامین منابعش بیفتد؟ برای بودجه سال آینده؟
آقای دکتر مصطفی رضایی رئیس مرکز مدیریت شبکهها در وزارت بهداشت: یک سری از منابع را ما در بحث مناطق شهری تحت عنوان تحول شهری داشتیم که ناچیز است وزارت بهداشت گفت آورده ما این منابع است و هزینه اجرای این برنامه در کشور این مبلغ است بقیه را باید سازمان برنامه تقبل کند و عرض کردم دولت عزم جدی داشت و از همان ابتدای روی کار آمدنش در برنامه هایش لحاظ شد و دقیقا ما مکلف شدیم برویم بازدید کنیم از دو استانی که طرح پایلوت در آن بود و نسخه نهایی را تنظیم کنیم که این کار الان انجام شده و نشستهای متعددی در سازمان برنامه داشتیم و در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس داشتیم. واقعا مجلس وسازمان برنامه هم در این راسا همراه هستند.
مجری: درست است که جمعیت روستایی الان تقریبا دارد از این خدمات استفاده میکند، اما ما الان جمعیت ما به سمت جمعیت شهری و افزایش جمعیت شهری سوق پیدا میکند تقریبا از ۷۰- ۳۰ داریم میرسیم به ۸۰-۲۰ و عزمی که مطرح میشود باید عزمی باشد که کاملا برای ما قابل لمس باشد. الان در این دو استانی که بررسی کردید فارس و مازندران که برنامه پزشک خانواده شهری اجرایی شده واقعا مشکلات چه بوده؟ عمده ترینش که الان باید هم تغییر پیدا کند نسخه ۰۲ و هم اینکه باید منتظر تامین منابعش باشیم.
آقای دکتر مصطفی رضایی رئیس مرکز مدیریت شبکهها در وزارت بهداشت: در بررسیها مهمترین مشکل عدم توجه به بحث استمرار خدمات پزشکی خانواده میدانم، چون واقعا اگر ارادهای حاکم بود که اجرا شود و توسعه یابد نباید ۱۰ سال پایلوت میشد.
مجری: این استمرار منظورتان خود ارائه دهندگان خدمت است؟
آقای دکتر مصطفی رضایی رئیس مرکز مدیریت شبکهها در وزارت بهداشت: نه یعنی خدمات پزشک خانواده توسعه یابد و در این دو استان به بهترین شکل و به معنای واقعی پزشک خانواده استمرار پیدا کند، چون چالشهایی وجود داشت، منابع اعتباری بود بحث عدم همراهی برخی از مسئولین بود در اجرای این که باعث شد برخی از خطوط قرمز در بحث پزشکی خانواده زیرپا گذاشته شود.
مجری: برخی مسئولین که میگویید منظورتان بیمههای پایه است؟
آقای دکتر مصطفی رضایی رئیس مرکز مدیریت شبکهها در وزارت بهداشت: همه و همه از قانون گذار گرفته همراهی بیمهها در این دو استان داشتیم برای تامین منابع، ولی آنجا که قرار است فرد مراجعه کند صرفا به پزشک خانواده خودش و آنجا خدمات بگیرد و خدمات ارجاع را بعد از پزشک خانواده پیگیری کند نماینده محترم مجلس وقت آن زمان این استان ما از این قاعده باید مستثنی باشد ما هم پزشک خانواده میخواهیم و هم اینکه مردم مراجعه مستقیم کنند به متخصصین، بالاخره اینها خطوط قرمز پزشک خانواده است.
مجری: به نظر میرسد موانع کم نیست در برابر برنامه پزشک خانواده
آقای دکتر مصطفی رضایی رئیس مرکز مدیریت شبکهها در وزارت بهداشت: بله این یک برنامه بسیار بزرگ است و اگر قرار باشد اجرایی شود دولت، مردم و مجلس و قوه قضائیه همه باید دست به دست هم دهند.
مجری: سالها است میگوییم این برنامه خیلی بزرگ است، اما الان میبینیم همچنان استمرارش متوقف است ما باز هم پیگیر خواهیم بود.