پخش زنده
امروز: -
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام کرد: نتایج یکی از جدیدترین مطالعات نشان میدهد مصرف بیشتر تخم مرغ با افزایش خطر مرگ و میر ناشی از همه علل، CVD، CHD، سکته مغزی یا بیماریهای تنفسی مرتبط نیست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت؛ ارتباط بین مصرف تخم مرغ و مرگ و میر بسیار بحث برانگیز است؛ در مطالعهای که به تازگی در مجله Adv Nutr یکی از مجلات رسمی انجمن تغذیه آمریکا چاپ شده است، محققان به بررسی ارتباط بین مصرف تخم مرغ با خطر مرگ و میر ناشی از همه علل و علل خاص در جمعیت عمومی پرداختند.
محققان این مطالعه پس از انجام جستجوی جامع سی و سه مطالعه کوهورت را در بررسی خود وارد کردند. در این مطالعات بیش از دو میلیون نفر شرکت کرده بودند و پس از پیگیری افراد مورد مطالعه برای مدت معینی حدود ۲۳۲ هزار و ۴۰۸ مرگ به هر علتی ثبت شده بود؛ مقایسه بالاترین و کمترین میزان مصرف تخم مرغ با خطر مرگ و میر ناشی از همه علل مرتبط نبود، این نکته درباره مرگ ناشی از بیماریهای قلبی عروقی، بیماری عروق کرونر قلب، سکته مغزی و بیماریهای تنفسی نیز صادق بود، بطوریکه مصرف بالای تخم مرغ با مرگ ناشی از این بیماریها ارتباطی نداشت؛ با این حال، مصرف زیاد تخم مرغ خطر مرگ و میر از سرطان را افزایش میداد.
محققان ایرانی این مطالعه که آن را با همکاری استادانی از دانشگاه هاروارد انجام داده بودند، نتیجه گیری کردند که مصرف بیشتر تخم مرغ با افزایش خطر مرگ و میر ناشی از همه علل، CVD، CHD، سکته مغزی یا بیماریهای تنفسی مرتبط نیست، در حالی که خطر افزایشی برای مرگ و میر ناشی از سرطانها مشاهده شد.