لزوم استفاده از فناوری های جدید برای همگام شدن با تولید فولاد سبز در جهان
رئیس هیئت عامل ایمیدرو بر لزوم استفاده از فناوریهای جدید برای همگامی با جهان در معدنکاری و تولید فولاد سبز، تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از سازمان توسعه و نوسازی معادن وصنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، آقای وجیه اله جعفری، در مراسم امضای تفاهم نامه معدنکاری سبز و فولاد سبز میان شرکتهای زیرمجموعه ایمیدرو تاکید کرد: برای همگام شدن با کشورهای پیشرو در این حوزه باید از فناوریهای جدید استفاده کرد. همچنین در طراحیها و ورود ماشین آلات معدنی فناوریهای مربوط به معدنکاری و فولاد سبز را مد نظر قرار داد چرا که استفاده از فناوریهای قدیمی میتواند این حوزه را دچار مشکل کند.
وی ادامه داد: باید فعالیت در این زمینه را امروز شروع کنیم تا از کشورهای جهان در این حوزه عقب نمانیم و فاصله خود را با آنها به حداقل برسانیم؛ بنابراین بهتر است کار را بدون اتلاف وقت شروع کرد و چگونگی آن نیز باید از طریق این تفاهم نامهها دنبال شود.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو گفت: سرعت استفاده از فناوریهای جدید و تولید آنها بسیار افزایش یافته و میتواند به کاهش قیمت تمام شده و استفاده از فناوریهای جدید در همه موارد از جمله استحصال، استخراج و حتی اکتشاف کمک کند.
ایمیدرو در کنار فولادسازان
وی افزود: ایمیدرو به عنوان وظیفه اصلی خود، آغازگر این موضوع است و در کنار مجموعههای فولادی قرار دارد تا بتوان بازار بهتری در داخل و خارج از کشور، با ارزش افزوده بیشتری داشته باشیم.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو گفت: زنجیره فولاد ایران نسبت به سایر زنجیرههای مواد فلزی رشد مناسبی داشته و به لحاظ فناوری، بومی سازی، توازن و سرمایه گذاری وضعیت مطلوب تری دارد.
وی با اشاره به چشم انداز تولید ۵۵ میلیون تن فولاد تا سال ۱۴۰۴ افزود: در حال حاضر ظرفیت تولید فولاد کشور ۴۵ میلیون تن و تولید این محصول در کشور نیز حدود ۳۰ میلیون تن در سال است که این نشان از توانایی محقق ساختن هدف ایجاد ظرفیت ۵۵ میلیون تنی- طبق برنامه تا سال ۱۴۰۴ - است.
جعفری گفت: امروز زنجیره فولاد با طرح جامع فولاد (که توسط ایمیدرو راهبری شده است) وضعیت و توازن مطلوب تری دارد. این در حالی است که در کنار تامین مواد اولیه باید به فولادسبز به عنوان یکی از دغدغههای آتی این صنعت توجه کرد.
وی ادامه داد: قطعا در آینده با وضع مالیات بر تولیدات فعلی فولاد و نیز توجه به موضوع کربن و ضایعات صفر، باید توجه به فولاد سبز، مسائل محیط زیستی، کاهش قیمت تمام شده و افزایش بهره وری را مد نظرقرار داد.
تولید ۲ میلیون تن کربن در بخش فولاد و آلومینیوم
غلامرضا ملاطاهری مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو نیز در این مراسم گفت: با توجه به اهمیت کربن زدایی در سالهای آتی، دستیابی به فناوری تولید سبز ضرورتی انکار ناپذیر است.
وی افزود: حدود ۷ درصد از انتشار کربن در جهان مربوط به تولید فولاد است و طبق مطالعه صورت گرفته توسط ایمیدرو، میزان تولید کربن در حوزه فولاد و آلومینیوم ۲ میلیون تن در است که تا سال ۱۴۰۹ به ۱۸ میلیون تن افزایش خواهد یافت.
ملاطاهری ادامه داد: با در نظر گرفتن شیوه نامههای بین المللی و مباحث مربوط به مالیات کربن در سالهای آتی، توجه به این موضوعات و برنامه ریزی لازم در این حوزه، از الزامات اساسی صنایع معدنی است که ایمیدرو با جدیت آن را دنبال خواهد کرد.
حالا این فولاد سبز چی هست؟؟ که باید برای تولید در جهان هماهنگ بشیم؟