پخش زنده
امروز: -
اطلاعات جديد از این حکایت دارد که استفاده از سوختهای فسیلی را در جهان هرچه زودتر باید متوقف کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ گزارشها از این حکایت دارد که استفاده از سوختهای فسیلی را در جهان هرچه زودتر باید متوقف کرد.
شواهدی واضح وجود دارد که جهان با اثرهای ترکیبی بهداشتی و سلامتی، اجتماعی و اقتصادی کووید، جنگ روسیه و اوکراین و بحران جهانی انرژی دست و پنجه نرم میکند.
اکنون گزارش جدیدی از نشریه معتبر پزشکی لنست نشان میدهد که اتکای ما به سوختهای فسیلی اثر این بحرانها را بر سلامتی بدتر میکند. این نشان میدهد که چگونه اعتیاد ما به سوختهای فسیلی خطر مرگ و میر ناشی از گرما، ناامنی غذایی و بیماریهای عفونی را افزایش میدهد. نویسندگان این گزارش میگویند دولتها و شرکتها همچنان به اولویت دادن به سوختهای فسیلی به ضرر سلامت مردم ادامه میدهند. دکتر مارینا رومانلو، مدیر اجرایی شمارش معکوس لنست در دانشگاه کالج لندن میگوید: «گزارش امسال ما نشان میدهد که در مقطع حساسی قرار داریم.
رومانلو میافزاید تغییرات آب و هوایی تأثیرات شدیدی بر سلامتی در سراسر جهان دارد. در بحبوحه بحرانهای متعدد جهانی، وابستگی به سوختهای فسیلی آسیبهای سلامتی را تشدید میکند. او میگوید اینها خانوارها را در برابر بازارهای سوختهای فسیلی ناپایدار و در معرض فقر انرژی و سطوح خطرناک آلودگی هوا آسیبپذیر نگه میدارد.
در مجموع ۹۹ کارشناس از ۵۱ سازمان مختلف از جمله دانشگاه کالج لندن، سازمان جهانی بهداشت و سازمان جهانی هواشناسی در شمارش معکوس لانست برای سلامت و آب و هوا مشارکت کرده اند.
تغییرات شدید آب و هوا فشار جدی بر خدمات بهداشت و سلامتی وارد میکند.
رکوردهای دما امسال در سراسر جهان شکسته شده است و اروپا شاهد موج گرمای بی سابقهای در تابستان امسال بود.
در سال ۲۰۲۱، تقریباً نیم تریلیون ساعت کار نیز به دلیل گرمای شدید، بیشتر برای کارگران کشاورز از دست رفت.
گزارش لنست نشان میدهد که مرگ و میر ناشی از گرما طی ۲۰ سال گذشته دو سوم افزایش یافته است.
سومالی مدتهاست با خشکسالی آشناست، اما شوکهای اقلیمی در حال حاضر بیشتر میشوند و فضای کمتری برای بهبودی و آمادهسازی برای آینده باقی میگذارند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد میگوید: «بحران آبوهوایی ما را میکشد. این نه تنها سلامت سیاره ما، بلکه سلامت مردم را در همه جا، از طریق آلودگی هوای سمی، کاهش امنیت غذایی، خطر بیشتر شیوع بیماریهای عفونی، رکورد گرمای شدید، خشکسالی، سیل و موارد دیگر، تضعیف میکند. "
اقدام اقلیمی سلامت محور میتواند به آینده "شکوفایی" منجر شود. گزارش لنست میگوید این امید وجود دارد که اقدامات اقلیمی با محوریت سلامت «آیندهای پررونق» به ارمغان بیاورد. اما دولتها و رهبران باید بر انرژی پاک تمرکز کنند تا امنیت انرژی را بهبود بخشند، آلودگی هوا را کاهش دهند و مردم را تشویق کنند که از حمل و نقل کم کربن استفاده کنند که میتواند سلامت را نیز بهبود بخشد. پاسخ سلامت محور به بحرانهای کنونی همچنان فرصتی برای ارائه آیندهای با کربن کم، انعطافپذیر و سالم فراهم میکند.
با تسریع انتقال روش و سبک زندگی به تعادل بیشتر، رژیمهای غذایی مبتنی بر گیاه همچنین میتوانند انتشار گازهای گلخانهای از بخش کشاورزی را کاهش دهند، به جلوگیری از مرگ و میر ۱۱.۵ میلیون نفر ناشی از رژیم بد غذایی کمک کنند و به طور قابل ملاحظهای خطر بیماریهای ناشی از حیوانات را کاهش دهند.
پاسخ و اقدام سلامت محور به بحرانهای کنونی همچنان فرصتی برای ارائه آیندهای با کربن کم، انعطاف پذیر و سالم فراهم میکند، جایی که مردم در سراسر جهان نه تنها میتوانند زنده بمانند بلکه میتوانند رشد کنند. پروفسور آنتونی کاستلو، رئیس همکاری شمارش معکوس لنست توضیح میدهد که اگر همین الان اقدام کنیم، هنوز زمان برای درک این آینده وجود دارد.
آیا نشست آینده جهانی آب و هوایی میتواند با اثر تغییرات آب و هوایی بر سلامتی مقابله کند؟
مذاکرات اقلیمی آینده این نشست این فرصت را برای دولتها و شرکتها فراهم میکند تا ثابت کنند که به اولویت دادن به مصرف سوختهای فسیلی به ضرر سلامت مردم ادامه نمیدهند.
دکتر جنی میلر، مدیر اجرایی اتحادیه جهانی آب و هوا و سلامت میگوید: «امسال شمارش معکوس لنست روشن میکند که سوختهای فسیلی با آینده سالم ناسازگار هستند.
برای جلوگیری از فاجعه بار گرمایش جهانی و ویرانیهای متعاقب آن که بر مردم سراسر جهان وارد میشود، دولتها باید متعهد شوند که سوختهای فسیلی را بهطور کامل در جریان این نشست حذف کنند.
میلر میافزاید کشورهای با درآمد زیاد باید از کشورهای در حال توسعه حمایت مالی و فنی لازم را برای دسترسی عادلانه به انرژی پاک مورد نیاز مردم خود فراهم کنند.
دبیرکل سازمان ملل نیز معتقد است که این نشست باید راه حلهای آب و هوایی ارائه دهد که با مقیاس مشکل مطابقت داشته باشد. به طور خاص، گوترش میگوید که برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای و اطمینان از تأمین مالی آب و هوا برای کشورهای در حال توسعه به تلاشهای چشمگیری نیاز داریم.
میلر میگوید: «جهان نظاره گر است و کشورهای گروه ۲۰ که منشا ۸۰ درصد آلودگی گازهای گلخانهای جهانی اند، باید راه را برای آیندهای عادلانه، سبزتر و سالمتر برای همه پیش ببرند.»
کشورهای گروه ۲۰ فقط ب فکر منافع خودشونن و دنبال ثروت اندوزی و ب طبع اون کسب قدرت در جهان هستن و راحت زندگی کردن و اصلا کاری ندارن ک در فلان کشور قحطی میشه سیل میاد مردم در سرمای شدید یا در گرمای طاقت فرسا بسر میبرن. گروه ۲۰ از قصد تکنولوژی رو ب دیگر کشور ها نمیدهند تا همیشه بقیه کشور ها پایین دست و فقیر باشند تا قدرت اعتراض نداشته باشند تازه فقط این نیست بلکه سعی میکنن در دیگر کشورها آشوب و شورش و توطئه کنند تا دست نشانده های خودشونو در اون کشورها بگذارند و دستنشاندگانشان کشور رو در ابتدایی ترین سطح زندگی انسانی قرار بدن و مستعمره و زیر دست باشند مثل کشور های آفریقایی افغانستان و....و یا این گروه ۲۰ با زور وتهدید و تحریم سعی در مقابله با ملت های آزاد ک خواستار زیر ظلم نرفتن این گروه دارند مثل ایران مقتدر قدرتمند رو در نظر دارند. گروه بیست قانون جنگل رو در ذهن خودشون دارند قانونی ک نخوری خورده میشی نکشی کشته میشه در حالی ک بویی از مبانی انسانی نبرده و بفکر خوشون هستند