پخش زنده
امروز: -
مدتی است به علت بروز بیماریهای ویروسی تجویز آنتی بیوتیکها و تعداد نسخههایی که به داروخانهها میرسد، افزایش یافته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در بیماریهای ویروسی تجویز آنتی بیوتیک جایگاهی ندارد، «حمید عمادی» متخصص بیماریهای عفونی در این باره گفت: در بیماری سرماخوردگی و آنفولانزا نیازی نیست پزشک یا بیمار به تجویز و دریافت آنتی بیوتیک اصراری داشته باشند.
سامانه نسخه الکترونیک نیز نشان میدهد تجویز آنتی بیوتیک در مهر نسبت به ماههای قبل افزایش داشته است.
«امیرحسین حبیبیان» رئیس مرکز آمار و فن آوری اطلاعات بیمه سلامت در این باره توضیح داد: رصد اطلاعات سامانه نسخه الکترونیک نشان میدهد در مهر، ۲۵ درصد تجویز آنتی بیوتیکها در کشور افزایش داشته است، موضوعی که علاوه بر مشاهده در این سامانه، باید به پزشکان اعلام شود.
اما تجویز بی رویه آنتی بیوتیکها از منظر بروز مقاومتهای دارویی نیز حائز اهمیت است.
«عباس آزادی» متخصص عفونی نیز گفت: سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است ۸ سال آینده همه میکروبها در ایران به آنتی بیوتیکها مقاوم خواهد بود که خطرناک است.
وزیر بهداشت در همین زمینه با اشاره به فاصله تجویز دارو در هر نسخه در کشور در مقایسه با استاندارد جهانی، گفت: یکی از مشکلات در این حوزه این است که تجویز دارو در هر نسخه در ایران ۴ قلم دارو و در هر نسخه در جهان یک و نیم قلم دارو است.
برخی از این تجویزها جنبه سلیقهای دارد که برای جلوگیری از آن باید برخورد شود، در همین زمینه «سعید کریمی» معاون درمان وزارت بهداشت از بازنگری در شیوه تجویز آنتی بیوتیکها خبر داد و گفت: در حال حاضر بیش از ۸۰۰ راهنمای بالینی تجویز دارو برای پزشکان در بیمارستانها وجود دارد.
وی افزود: بیشتر پزشکان حق تجویز برخی از آنتی بیوتیکها را ندارد، اما با این وجود روز پنج شنبه جلسهای برای تعیین دستور العمل بالینی تجویز به همه کشور برگزار و به همه کشور ابلاغ شد.
معاون درمان وزارت بهداشت تاکید کرد: در این دستورالعمل اصلا پزشکان نمیتوانند در آنفولانزای اولیه آنتی بیوتیک بنویسند و اگر بنویسند در نسخه الکترونیک اعمال نمیشود و نمیتوانند ثبت کنند.
در یک ماه گذشته افزایش ۲۸ درصدی در تجویز آنتی بیوتیک و ۵۲ درصدی در تجویز شربتهای خوراکی گزارش شده است.