نقش تکفیری ها، همسو با اهداف اغتشاشگران و دشمنان
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نقش تکفیریها را در وقایع اخیر، همسو با اهداف اغتشاشگران و دیگر دشمنان کشور برشمرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما آقای ابراهیم رضایی، رئیس کمیته جنگ نرم کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با شبکه یک سیما ابعادی از توطئههای دشمنان در وقایع اخیر را تشریح کرد و از اقدامات و بررسیهای کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره این اتفاقات سخن گفت.
مشروح گفتگو:
سوال: فردا کمیسیون امنیت ملی جلسهای برگزار میکند و مهمانانی خواهد داشت و به مسائل کشور میپردازد. به خصوص حادثه تروریستی در حرم مطهر حضرت شاه چراغ (ع) که در شیراز اتفاق افتاد. در این خصوص، وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه یک بیانیه مشترک داشتند و وجود ردپای آمریکا و هم پیمانان شان را در حوادث اخیر کشور مطرح کردند و نکاتی در این بیانیه آمده بود. تحلیل شما از اتفاقات اخیر چیست، برای ما شرح دهید؟
رضایی: همه ملت عزیز این بیانیه که بیانیهای تحلیلی است به دقت مطالعه کنند. این بیانیه کاری که میکند، یک تصویر جامعی، یک اسکن از حوادث ۴۰ -۵۰ روز اخیر کشور نشان میدهد و تکههای نقشههایی که در یکی دو ماه اخیر در کشور ما علیه کشور ما با دخالت بیگانگان اجرا شده و این بیانیه یک بیانیه تحلیلی است. دیدگاههای کشورهای غربی در این مسائل، یکجا کنار هم قرار میگیرند برای چنین حادثه ای. گسلها بر روی اصطکاکها و بر روی اختلاف نظرهای ماست، جایی که فکر میکنند میتوانند یک انشقاقی به وجود آورند. موضوعات مانند حجاب، از شیعه و سنی گرفته و بر قومیتهایی که در کشور وجود دارد متمرکز شدند. در مرزها متمرکز شدند. هر کسی را به هر شکلی و یا یک زیرساخت رسانهای عظیم و با سرمایه گذاری بسیار بالا مد نظر قرار دادند، هر کسی را که بتواند دعوایی در کشور راه بیاندازد و کشور را نا امن کند. مدلی شبیه به این مسایلی که در کشور رخ میدهد که آخرین آن حادثه تلخ و تروریستی شیراز بود که تسلیت عرض میکنم خدمت همه هموطنان به ویژه در استان فارس. مانند ماجرای سوریه، میبینیم رسما به دنبال این هستند که ایران هم تبدیل شود به ۱۲-۱۰ سال پیش سوریه، جنگ بین مردم راه بیفتد در کوچه و خیابانهای ما بر سر یک اختلافی در درون، یک دعوایی را ایجاد کنند و خسارتهایی به کشور ما، به شهرهای ما و کوچههای ما وارد کنند. این مدل پیاده میشود و بر سر یک اختلافی در درون و ایجاد یک دعوایی استارت میشود. بعد که همه چیز به هم ریخت و کنترل امنیت از دست رفت، اقدامات تروریستی در سراسر کشور و هدف نهایی آنها در واقع ناآرامیست که محقق نخواهد شد. چهل روز اول به آن چیزی که خواستند نرسیدند، کار تمام شد، چون فکر میکردند کار تمام است همه حیثیت و توانایی شان را آوردند داخل. سابقه ندارد جایی وزیر خارجه فلان کشور غربی یا اعضای پارلمان فرانسه در یک تجمع ضد ایرانی شرکت کنند. اینها فکر میکردند کار تمام است و یک اشتباه محاسباتی داشتند از ایران و نظام جمهوری اسلامی. اینکه فکر میکردند، مردم جدا از نظام هستند و اگر نارضایتی در کشور هست، این نارضایتی را به معنای تقابل مردم و مواجهه مردم با نظام اسلامی تعبیر کرده بودند. همه این حرکتها را اینجا انجام دادند و به نتیجه نرسید و جلوتر که میاییم، به شدت خشنتر میشود. از بعضی از حوادثی که این روزها در کشور گذشته مطلع هستیم، اولا سرمایه گذاری خارجی به نسبت قبل بیشتر شده است، حتی ارسال سلاح، ارسال مهمات، ارسال نیروهای انسانی خودشان در برخی از نقاط غرب و شرق کشور برای به هم زدن امنیت، تلاشهایی که میشود، حادثه شیراز یکی بود. دیروز کشف بمب گذاری در شیراز اتفاق افتاد توسط اطلاعات سپاه و شبیه این و یا پیامهای تهدیدی که داده میشود در کشور شاهدیم. الحمدالله وضعیت عمومی امنیت برقرار است. تئوری آنها رفتاری مثل اتاق گاز است که با جرقهای این اتاق گاز منفجر شود. یک چنین تصوری داشتند. یک روز در کردستان جایی دعوا را شروع کنیم و مردم هم میآیند پشت سرما قرار میگیرند. دچار یک اشتباه محاسباتی که بارها بارها شدند میشوند و این همه توطئه که انجام دادند برای این که ایران تکه تکه شود باز هم به شکست میانجامد.
سوال: فردا جلسهای خواهید داشت، با حفظ صیانت از محرمانگی، که طبیعتا در اسناد وجود دارد. برادران اهل تسنن، دعوت هستند در جلسهای که خواهید داشت، در مورد آن بفرمایید؟
رضایی: با توجه به این که خبر رسیده بود که بعضی کشورها نشستی داشتند و درصدد برنامه ریزی و توطئه هستند، برنامه ریزی آنها برای مهرماه نبود، بیشتر برآورد برای مناسبتهایی که در آبان ماه هست بود. این حادثه تاسف باری که برای خانم امینی رخ داد و منجر به فوت ایشان شد، بهانه را به دست اینها داد و دیدند موقعیت خوبی است و ویژگیهای یک سوژهای را دارد که بتوانند در آن دعوای قومیتی و فرهنگی راه بیاندازند. تجدید قوایی کردند و روی پرونده یارکشی و راه انداختن جنگ کار کردند. شاید آن چند روز اول، بخشی از کسانی که آمدند در خیابان معترض بودند. داستان معترضین با اغتشاشگران حتما متفاوت است و نمیتوانیم اینها را کنار هم قرار دهیم، یک جایی نیاز به روشنگری است. اما برخی آموزش دیدند، علنی آموزشهایی که میدادند برای نا امن کردن، آموزش ساخت کوکتل مولوتف و خلع سلاح کردن مامورین که اسنادش موجود است. رسانه هایشان رسما تجهیز شد و بیشتراز ظرفیت رسانه استفاده کردند به واسطه فراگیری رسانهها که در کشور ما هست و دسترسی که به جامعه هدفشان میتوانستند داشته باشند. قرار هم نبود که آن چند نفر، آن میزانی که در روزهای اول آمده بودند در خیابان کاری بکنند. هدف این بود که غالب مردم ایران را بیاورند و در کنار خودشان قرار دهند و به همین شیوه هزاران ساعت برنامه در رسانه هایشان پخش شده که علیه بسیج و ماموران نظامی بود و به شدت مشغول برنامه ریزی بودند که بقیه مردم را هم و با تحریک احساسات بیاورند در کنار خودشان قرار دهند. البته با هوشیاری مردم به این هدف نرسیدند. آماری که داریم از ورود خیابانی آنها و از اغتشاشات، نشان میدهد که رفته رفته هر چقدر از میزان و زمان فوت مرحوم خانم امینی فاصله میگیریم حضور در خیابانها به مراتب کمتر میشود. اینها میبینند که اغتشاش در حال فوت است و هر دفعه یک تنفس مصنوعی میخواهند به آن بدهند. یکی از آنها حادثه زاهدان است که عقبه تکفیری برایش قائلیم. بخشهایی از غرب کشور و خفقانی که ضد انقلاب در آن جا ایجاد کرده است. در مناطق آذری زبان ما هم میخواستند چنین اتفاقی بیفتد، اما همراهی نشد. همچنین تلاش مضاعفی هم دارند برای تاثیر بر مردم عرب زبان ما. آخرین مورد هم ماجرای شیراز بود. در آن جا که گروه تکفیری رسما مسئولیت آن را برعهده گرفت و تقریبا شبیه همین در حمله داعش به مجلس شورای اسلامی وبه حرم مطهر امام (ره) که با هوشیاری سربازان گمنام امام زمان (عج) آن را با سازماندهی کمتر توانستند انجام دهند.
ضد انقلاب با آمریکا و اسرائیل و سعودی و این کشورهای غربی، همه در کنار هم قرار گرفتند برای این که امنیت ایران را به هم بزنند. ان شاء الله در کمیسیون امنیت و سیاست خارجی این مسایل امنیتی با حضور مسئولین محلی مورد نظارت و بررسی قرار خواهد گرفت و اگر کوتاهی نیز صورت گرفته باشد بررسی خواهد شد.
سوال: برنامه خاصی در این زمینه وجود دارد یا خیر؟
رضایی: یک واقعیت این است و مقام معظم رهبری هم قبلا اشاره کردند که دشمن روی زخم مینشیند و ما نباید بهانه به دست دشمن بدهیم. این زخمها ناکارآمدیهایی است که در کشور ماست که موجب نارضایتی میشود. دشمن خیلی تلاش کرد نارضایتی را تبدیل به ناآرامی کند. البته مردم هوشیارند و هوشیاری و صبوری ملت، مسئولیت ما مسئولین را بیشتر میکند. ما هم باید بیشتر و بهتر خدمت کنیم. این زخمهایی که در کشور هست در حوزههای مختلف اقتصادی باید درمان کنیم و این وظیفه اصلی ماست برای عبور از این حوادث اخیر کشور که الحمدالله در مراحل پایانش هست. باید مراقب باشیم در برنامه ریزیها و تصمیمات، مبتنی بر رفع ناکارآمدی حرکت کنیم و زخمها را درمان کنیم. این تکلیف اساسی ماست برای مرحله بعد از این اغتشاشات و عبور از این ماجراهای اخیر. باید مراقب باشیم در ساز وکارهایمان، در مکانیسم و در برنامه ریزیها و تصمیمات. هم ما که کار نظارت و قانونگذاری داریم و هم حوزه اجرا و بخشهای مختلف کشور، باید مراقب باشیم که زخمهای کشور را درمان کنیم و نمک روی زخم مردم نپاشیم. کار شبانه روزی نیاز داریم و با حضور همه بخشهای کشور تا از این مرحله هم بگذریم.