تغيير الگوي کشت در خاش/ توجه به توليد محصولاتي با نياز آبي کم
خاش بزرگترين توليد کننده سبزي و صيفي جات در استان سیستان و بلوچستان است .
800 هکتار از اراضی شهرستان در بخش پشتکوه و شهر اسماعیل آباد به کاشت سبزیجات برگی اختصاص یافته که سالیانه بیش از 10 هزار تن سبزی به سایر نقاط استان و استان های همجوار صادر می شود.
کمالی مدیر جهاد کشاورزی خاش گفت: همه ساله در فروردین و مرداد کشاورزان خاشی بیش از 800 هکتار از اراضی خود را به کاشت سبزی جات برگی اختصاص می دهند.
وی افزود: از این سطح بیش از 10 هزار تن انواع سبزیجات برگی در سال برداشت که به سایر نقاط استان و استان های همجوار صادر می شود.
کمالی ادامه داد: زاهدان ، چابهار ، ایرانشهر و استان خراسان جنوبی را از بزرگترین بازار های محصولات خاش می توان نام برد.
وی ادامه داد در هر هکتار 3 نفر به صورت مستقیم مشغول به کار می شوند که فقط در زمینه سبزیجات برگی حدود 2400 نفر شغل ایجاد شده است.
وی همچنین ادامه داد یکی دیگر از اقدامات جهاد کشورزی تغیر الگوی کشت و بردن بهره برداران به سمت محصولات کم آب است.
کمالی افزود: در خاش کشت محصولاتی مثل هندوانه و سیب زمینی دیگر به ندرت دیده می شود و کشاورزان سبزی جات برگی و گندم را جایگزین این محصولات کرده اند.
وی ادامه داد عدم استفاده از کود های شیمیایی و جایگزینی آن با کود های دامی باعث بالا بردن کیفیت و بازار پسندی بیشتر محصول شده است.
کمالی گفت که استفاده از سیستم های نوینز آبیاری بجای غرق آبی یکی از اهداف ما در سال زراعی جدید است که در این زمینه جلسات متعددی با بهره برداران گرفته شده و با دادن تسهیلات به سمت بهینه مصرف کردن آب پیش می رویم.
خاشی رییس اداره بهبود تولیدات گیاهی خاش گفت: با اجرای سیاست های کلی وزارت جهاد کشاورزی در کشور در راستای تغییر الگوی کشت ، این شهرستان به عنوان یکی از شهرستان های پیشرو اقدام به اجرای این سیاست نموده که حاصل آن جایگزینی محصولات کم آب بر با محصولات دیگر است.
وی افزود: همچنین رعایت تناوب زراعی نیز باعث عدم نیاز بیش از حد به کود شده است.
رییس اداره بهبود تولیدات گیاهی خاش گفت: در سالیان اخیر جایگزینی کود دامی و ماکرو با کود های شیمیایی یکی از مهمترین دلایل افزایش کیفیت و بازار پسندی محصولات این استان است.