پخش زنده
امروز: -
نتایج مطالعات محققان ژاپنی نشان میدهد مصرف استنشاقی یکی از مشتقات هورمون «اکسیتوسین» (oxytocin) معروف به هورمون محبت میتواند به درمان بیماری آلزایمر کمک کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، از وبگاه سای تک دیلی، بیماری آلزایمر که مشخصه آن تجمیع پروتئین آمیلوید (ß-amyloid) در بافت مغز بوده یکی از علل اصلی زوال عقل است.
محققان در دانشگاه توکیو پیش از این گزارش داده بودند که اکسیتوسین میتواند برخی نارساییهای ناشی از این پروتئین را بهبود بخشد. آنها اکنون نشان دادهاند که یکی از مشتقات اکسیتوسین با تغییراتی برای ارتقای تزریق وریدی مغزی (brain perfusion) میتواند نقایص شناختی ایجاده شده در موشها را معکوس کند.
افول شناختی و از دست دادن حافظه در بیماری آلزایمر به تجمیع پروتئین Aß نسبت داده شده است که موجب نقصان کارکرد عصبی در مغز میشود.
آزمایشها نشان میدهد که اکسیتوسین – هورمون پپتید (peptide) که بیشتر مسئولیت زایش و شیرآوری را در جوندگان بر عهده دارد – همچنین رفتار شناختی در سیستم عصبی مرکزی (CNS) را تنظیم میکند.
این یافته در کنار شناسایی دریافت کنندگان (رسپتورهای) اکسیتوسین در عصبهای سیستم عصبی مرکزی مغز، علاقهمندی محققان را به نقش بالقوه این هورمون در معکوس کردن فرآیند از دست رفتن حافظه جلب کرده است.
انتقال پپتیدها به سامانه عصبی مرکزی از طریق بینی یک گزینه عملی کلینیکی است.
دکتر چیکاماسا یامیشیتا از استادان و محققان دانشگاه توکیو در مطالعات جدید روشی برای افزایش کارآیی انتقال استنشاقی پپتید به مغز ابداع کرده است.
نتایج این تحقیقات بسیار امیدوارکننده است و نشان میدهد که این مشتق هورمون اکسیتوسین میتواند وضعیت نقص حافظه در موشها را بهبود بخشد. این دستاورد نشان میدهد که اکسیتوسین ممکن است به کاهش افول شناختی ناشی از بیماری آلزایمر کمک کند.